Μπερδεμένοι οι ταξιδιώτες με την βίζα Σένγκεν | Στα ύψη οι αναζητήσεις σε Google

Κοινοποίηση:
schiphol-check-

Οι αναζητήσεις για την εγκυρότητα βίζας Σέγκεν μίας εισόδου έχουν αυξηθεί κατά 5.000%, σύμφωνα με το Google Trends.

Αυτό οφείλεται κυρίως στην έλλειψη σωστής ενημέρωσης σχετικά με τους κανόνες. Όπως υποδηλώνει το όνομα της, η θεώρηση μίας εισόδου επιτρέπει μια εφάπαξ είσοδο στον χώρο Σένγκεν για μέγιστη περίοδο 90 ημερών εντός περιόδου 180 ημερών.

Ωστόσο, οι κάτοχοι θεώρησης Σένγκεν μίας εισόδου δεν περιορίζονται στην είσοδο σε μία μόνο χώρα μέρος του Χώρου. Μπορούν να εισέλθουν σε πολλές χώρες Σένγκεν, εφόσον δεν εξέρχονται από τον χώρο.

Για παράδειγμα, εάν ένας ταξιδιώτης λάβει γερμανική θεώρηση απλής εισόδου, δικαιούται να εισέλθει στη Γερμανία ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα Σένγκεν και στη συνέχεια να συνεχίσει το ταξίδι του προς τα άλλα κράτη μέλη από εκεί χωρίς να χρειάζεται πρόσθετα έγγραφα, εφόσον δεν εξέρχεται από τον χώρο Σένγκεν.

Η θεώρηση μιας εισόδου καθίσταται άκυρη μόλις ο κάτοχος εξέλθει από τον χώρο Σένγκεν. Έτσι, όσοι έχουν λάβει θεώρηση μίας εισόδου δεν θα πρέπει να κάνουν ταξιδιωτικά σχέδια διάσπαρτα σε διαφορετικές εποχές του χρόνου.

Σε περίπτωση που κάποιος εισέλθει και εξέλθει από τον χώρο Σένγκεν με βίζα μίας εισόδου και θέλει να ταξιδέψει ξανά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, πρέπει να υποβάλει ξανά αίτηση για το έγγραφο.

Ενώ οι αιτούντες βίζα Σένγκεν μπορούν να υποδείξουν τον τύπο βίζας που θέλουν, οι πρεσβείες πρέπει να λάβουν την απόφαση.

Υπάρχουν φορές που οι αιτούντες ζητούν βίζα πολλαπλής εισόδου και τους εκδίδεται βίζα μίας εισόδου. Ωστόσο, υπάρχουν φορές που συμβαίνει το αντίθετο και οι αιτούντες λαμβάνουν βίζα μεγαλύτερης ισχύος.

Οι αιτούντες βίζα Σένγκεν πληρώνουν τώρα ένα τέλος 80 ευρώ. Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε να αυξηθεί το τέλος 12%.

Σύμφωνα με την πρόταση, ενδέχεται να πληρώσουν τέλος 90 ευρώ κατά την υποβολή αίτησης για το έγγραφο.

Μόνο οι υπήκοοι των χωρών που έχουν συμφωνίες διευκόλυνσης της έκδοσης θεωρήσεων με την ΕΕ δεν θα επηρεαστούν από την αύξηση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Leave a Response