EKTAKTO! Μπαλάσκας: ΕΔΕ μετά την σοκαριστική δήλωση για τον 32χρονο πιλότο

Κοινοποίηση:
balaskas

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος συνδικαλιστή και άτυπου εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρου Μπαλάσκα για δηλώσεις σχετικές με την δολοφονία της Καρολάιν, στις οποίες ουσιαστικά έδινε «οδηγίες» στον 33χρονο πιλότο για το πως θα μπορούσε να δικαιολογήσει την δολοφονία της συζύγου του.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας, κινήθηκε η διαδικασία εξέτασης για λήψη του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος του.

Οι δηλώσεις του Σταύρου Μπαλάσκα που προκάλεσαν την αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ.

Μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega, ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε τα στάδια των αστυνομικών ερευνών, εξηγώντας ότι για την αστυνομία ο 33χρονος δράστης δεν αντιμετωπιζόταν κατ’ ουσίαν ως βασικός μάρτυρας αλλά ως ένα πρόσωπο που συνδέεται άμεσα με τη δολοφονία.

Ωστόσο όπως εξήγησε, η στρατηγική της αστυνομίας ήταν να του δοθεί χρόνος ώστε να στοιχειοθετηθεί η σύλληψή του με ακράδαντα στοιχεία.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ, ήταν περίεργο ότι «έκανε 8 ώρες για να σπάσει», κάτι στο οποίο κλήθηκε να απαντήσει, για το πώς ερμηνεύεται αυτό.

«Αυτό δείχνει ότι είναι βλάκας, πρώτα απ’ όλα», απάντησε αποστομωτικά ο Σταύρος Μπαλάσκας και στη συνέχεια ανέπτυξε το σκεπτικό του, δηλώνοντας: «Εκείνη τη στιγμή, αν ήταν ατυχές γεγονός μέσα στο θυμό του και μέσα στο «τα ‘χασε και τρελάθηκε», εάν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία, δε θα πήγαινε ούτε τέσσερα χρόνια φυλακή, τώρα θα σαπίσει μέσα στη φυλακή».

Ο Σταύρος Μπαλάσκας συνέχισε, λέγοντας: «Έκανε όλη τη σκηνοθεσία, σκότωσε το σκυλί του, προσπάθησε να μπερδέψει, έβγαλε κάρτες από κάμερα, τώρα τέλειωσε, έσβησε».

Μάλιστα απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου Ιορδάνη Χασαπόπουλου, ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, εξήγησε ότι ο καθ’ ομολογία γυναικοκτόνος δε θα πήγαινε ούτε τέσσερα χρόνια φυλακή αν είχε ακολουθήσει τη διαφορετική αυτή γραμμή υπεράσπισης, εξήγησε ως διακεκριμένος ποινικολόγος, ότι ο 32χρονος «θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής, σε ενδοοικογενειακό καυγά, χωρίς να το θέλω εκείνη τη στιγμή, δε λειτουργούσα εγώ, πρώιμος έντιμος βίας… θα πήγαινε πέντε – έξι χρόνια φυλακή; Είναι νέο παιδί. Τώρα πόσο θα πάει; Τώρα θα πάρει δόλο, τώρα πάρει χίλια δυο πράγματα πάνω του. Θα πάρει τη σκηνοθεσία, τί ελαφρυντικό μπορεί να έχει τώρα».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Η δουλεια αυτου του κυριου ειναι να εκπροσωπει τους συναδελφους του σε εργασιακα και μονο θεματα που διεκδικουν και τους αφορουν.Το να κανει δηλωσεις για τετοια θεματα που αφορουν το αρχηγειο της ΕΛΑΣ,ειναι τελειως ασχετο με τις αρμοδιοτητες του.Αυτο αφορα και αλλους συνδικαλισταδες,που παρουσιαζονται συνεχεια στα καναλια.

  2. Είπε ακριβώς πως έχουν νομοθετησει οι 300 τις διαπλοκής . Στην Ελλάδα υπάρχει δικαιοσύνη ανάλογα πόσο μεγάλο πορτοφόλι έχεις, τι γνωριμίες έχεις , ποία ή σύνθεση του δηκαστηριου ….. Ο Μπαλασκας είπε το χάλι της δικαιοσύνης αλλά χωρίς κομψό τρόπο για αυτό λοιπόν μην κάνετε ότι πέσατε από τα σύννεφα…..Να θυμίσω ότι το καράβι του Μαρηνακη ταξιδεψε μόνο του γεμάτο Ναρκο……… Κτλ!!!!!!

    1. Μάλλον δεν ξέρεις τι σου γίνεται.
      Πρώτον, αυτοί που έχουν μεγαλο πορτοφολι και γνωριμίες δεν μπαίνουν καν μέσα. Δεύτερον, δεν μπορείς να τους τιμωρείς με την ιδια ποινη ολους, ανεξαρτητως περιστάσεων. Γι αυτό υπάρχουν οι ελαφρυντικές και οι επιβαρυντικές περιστάσεις.
      Αν ζείτε με την ψευδαίσθηση ότι οι μεγάλες και σκληρές ποινές “συνετίζουν” ή ότι αποτρέπουν το έγκλημα, έχετε βαθιά μεσάνυχτα και κοιμόσαστε τον ύπνο του δικαίου. Τα εγκλήματα συμβαίνουν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ των ποινών που απειλούνται. Αν οι ποινική μεταχείριση είναι πολύ σκληρή, αποκτάς πολύ σκληρότερους κακοποιούς που δε διστάζουν σε τίποτα και τα εγκλήματα “αναβαθμίζονται” σε περισσότερα και πολύ σκληρότερα.
      Γι αυτό κανένας κακοποιός δε φοβάται τη φυλακή, ηλίθιοι, γιατί οι ποινές είναι ήδη πολύ μεγάλες και θεωρούν τη φυλακή σπίτι τους. Διαβάστε κανα βιβλίο σχετικά με το σωφρονισμό πριν ανοίξετε το στόμα σας και μη ζείτε με ψευδαισθήσεις ότι “αν ήμουν εγώ θα τους μάντρωνα όλους και δε θα βγαίνανε ποτέ”, γιατί δε θα ζούσατε για πολύ έτσι ώστε να δείτε τι χάος πετύχατε για τους υπόλοιπους. Κρετίνοι !

  3. Κράτος και πολίτες, όλοι μπουρδέλο με ψυχοπαθείς και νόμους για τον μπούτσον.

  4. Να διωχθεί απ το σώμα ο αξεστος αγράμματος τύπος, η ντροπή. Της αστυνομίας.

    1. ΠΟΝΑΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ…ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΝΑΕΙ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥΣ…ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΧΡΕΗ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΞΩ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ

  5. Καλά τα είπε, την αλήθεια είπε όπως έχουν τα πράγματα, ποιος δεν τα ξέρει αυτά? Τηλεόραση δεν βλέπετε? Να απαγορευτεί και η τηλεόραση? Ταινίες σειρές ντοκιμαντέρ κτλ?

  6. εννοειται οτι δεν ειναι δηλωσεις αυτες και θα πρεπει να εχει τις αναλογες συνεπειες.

    1. Γιατι,ψεμματα ειπε;Ο καθωσπρεπισμος μας εφαγε.Δεν κοιταμε που ολοι οι εγκληματιες σε 3-4 χρονια ειναι εξω,αλλοι εχουν συλληφθει 200 φορες,ο Μπαλασκας μας φταιει.

Comments are closed.