Μούχλα στο ψωμί; – Έτσι θα την προλάβετε

Κοινοποίηση:
moyxla_pswmi

Σε όλους μας έχει τύχει να μας περισσέψει ψωμί το οποίο να παραμείνει αποθηκευμένο για αρκετό διάστημα με αποτέλεσμα να… πιάσει μούχλα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Κάνει πάταγο: Όλο το διαδίκτυο έχει πάθει εμμονή με το συγκεκριμένο ψωμί

Το ψωμί έχει μαλακή σύσταση. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και τα μαλακά τυριά, το κρέας, η σάλτσες κλπ. Σε αυτές τις τροφές, η μούχλα επεκτείνεται πιο γρήγορα, οπότε, πρέπει να τις πετάξουμε αμέσως.

Σε τροφές πιο σκληρές, όπως ας πούμε τα καρότα και τα σκληρά τυριά, αν αφαιρέσουμε το κομμάτι που έχει χαλάσει, θεωρείται γενικά ασφαλές να τις καταναλώσουμε. Βέβαια, καλό θα ήταν να μην παίζουμε με αυτά τα πράγματα. Πότε δεν ξέρεις…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. νύχτα ήταν και έφαγα ψωμί μουχλιασμένο χωρίς να το καταλάβω ,όταν άνοιξα το φως το είδα ,αλλά δεν έπαθα τίποτα απολύτως

Comments are closed.