Μις Κριμαία 2022: Σε μπελάδες η νικήτρια γιατί τραγούδησε στα ουκρανικά

Κοινοποίηση:
miss-crimea

Οι ρωσικές αρχές επέβαλαν πρόστιμο στην νικήτρια του διαγωνισμού «Μις Κριμαία 2022», Όλγκα Βαλέγιεβα και σε μια φίλη της, για τον λόγο ότι οι δυο κοπέλες «συνελήφθησαν» να τραγουδούν ένα ουκρανικό πατριωτικό τραγούδι.

Το μοντέλο και η φίλη της ανέβασαν βίντεο στα social media, στο οποίο τραγουδούσαν το δημοφιλές ουκρανικό τραγούδι «Τσέρνοβα Καλίνα», που έχει μετατραπεί σε ύμνο της ουκρανικής αντίστασης από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι δύο γυναίκες κατηγορήθηκαν για «δυσφήμιση» των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και «προώθηση εξτρεμιστικών συμβόλων». Στη Βαλέγιεβα επιβλήθηκε πρόστιμο 40.000 ρουβλίων (688 ευρώ), ενώ η φίλη της καταδικάστηκε σε 10 ημέρες φυλάκιση.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Κριμαίας αναφέρθηκε στο γεγονός σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα, σύμφωνα με την οποία «Δημοσιεύτηκε ένα βίντεο στο Internet, στο οποίο δύο κοπέλες τραγουδούν ένα κομμάτι που αποτελεί πολεμικό ύμνο μιας εξτρεμιστικής οργάνωσης». Αργότερα, στο ίντερνετ εμφανίστηκε ένα βίντεο, όπου οι δύο νεαρές γυναίκες ζητούσαν συγγνώμη. Με θολωμένα πρόσωπα, οι γυναίκες ακούγονται να λένε: «Δεν ήξερα, δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι έχει εθνικιστικό χαρακτήρα και σίγουρα δεν ήθελα να διασπείρω προπαγάνδα τραγουδώντας το».

Στη συνέχεια, η Όλγκα Βαλέγιεβα έκανε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ζητώντας συγγνώμη. «Απλώς τραγουδήσαμε ένα ουκρανικό κομμάτι. Νομίζαμε ότι ήταν απλώς ένα τραγουδάκι που ξέραμε από παλιά».

Η υπόθεση δεν είναι η μοναδική του είδους της στην Κριμαία, όπου ο διορισμένος από το Κρεμλίνο επικεφαλής της περιφέρειας, Σεργκέι Αξιόνοφ, έχει προειδοποιήσει τους πολίτες να μην «φωνάζουν φιλοουκρανικά συνθήματα» και να μην «τραγουδούν εθνικιστικά τραγούδια».
«Όποιος τραγουδά αυτά τα εθνικιστικά τραγούδια, ιδίως κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, θα τιμωρείται… Οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό φέρονται σαν προδότες», είχε πει τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η προειδοποίηση αυτή ήρθε λίγο μετά την σύλληψη έξι ατόμων που έπαιζαν το «Τσέρνοβα Καλίνα» σε έναν γάμο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Μουναρες βγαζει η Κριμαια, κλασσικη μογγολορωσικη ομορφια

  2. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΙΚΟ ΑΠΙΚΟ??

Comments are closed.