Μια νέα μολυσματική νόσος προσβάλλει τους σκύλους

Κοινοποίηση:
nosos

Μια νέα μολυσματική νόσο προσβάλλει τους σκύλους

Ανησυχούν οι κτηνίατροι γιατί δεν τη «πιάνει» η αντιβίωση

Προβληματίζει τους επιστήμονες μια νέα μολυσματική ασθένεια που προσβάλλει τους σκύλους, η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία.

Πρόκειται για την άτυπη λοιμώδη αναπνευστική νόσο των σκύλων, όπως είναι η ονομασία της. Προς το παρόν η νόσος βρίσκεται πέραν του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου σύμφωνα με κτηνιάτρους έχουν διαπιστωθεί 200 κρούσματα.

«Έχουμε ένα καινούργιο μικρόβιο το οποίο κατά πάσα πιθανότητα είναι βακτήριο, που προσβάλλει το αναπνευστικό σύστημα», λένε οι κτηνίατροι Τα σκυλιά, που μολύνονται, παρουσιάζουν συμπτώματα που μοιάζουν με πνευμονία. Δηλαδή: βήχας, ρινίτιδα, καταρροή, κόπωση και άτυπες πνευμονίες.

Το ανησυχητικό είναι ότι η νόσος δεν ανταποκρίνεται σε καμία χορηγία αντιβιοτικών. Οι κτηνίατροι συνιστούν ο σκύλος να μην έρχεται σε επαφή με άλλα κατοικίδια ή αδέσποτα και να μην τρώει ή να πίνει νερό από κοινά δοχεία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. κάθε μέρα ψεκαζουν τα πατσαβουρια αρρώστιες καρκίνους και ότι βλάπτει τέλος πάντων .τι περιμένατε να είμαστε καλά ψοφος στους μοασταρδους Εβραίους στον Μπιλ και στο μαιμουδοτσιρκο του

Comments are closed.