Μητσοτάκης σε βρετανική εφημερίδα: “Θα θέσω το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα στη Λιζ Τρας”

Κοινοποίηση:
Μητσοτάκης

Την εκτίμησή του πως η Βρετανία βρίσκεται κοντά στην απόφαση για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στους Sunday Times.
Μάλιστα, όπως είπε το ζήτημα αυτό θα το θέσει και στην πρωθυπουργό Λιζ Τρας όταν επισκεφθεί αργότερα το Λονδίνο αργότερα μέσα στο έτος.

«Σε μια περίοδο που η Τρας θα κοιτάζει να χτίσει αξιοπιστία και ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο είναι κάπως στριμωγμένο όσον αφορά τη συνολική του εικόνα μετά από την κηδεία (της βασίλισσας) θα είναι μία φανταστική χειρονομία και αυτό είναι που θα της πω» δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης στη βρετανική εφημερίδα.

Εκτιμά δε πως ο νέος βασιλιάς Κάρολος, με τον οποίο λέει ότι έχει μία «καλή προσωπική σχέση», αν και θα μείνει ουδέτερος στο ζήτημα λόγω της ιδιότητάς του, είναι υποστηρικτικός στο ζήτημα της επανένωσης των Γλυπτών. Η πεποίθηση αυτή βασίζεται στα όσα έχουν συζητήσει οι δυο τους όταν ο Κάρολος ήταν Πρίγκιπας της Ουαλίας.

«Νομίζω ότι το κλίμα έχει αλλάξει στο Ηνωμένο Βασίλειο», αναφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Γιατί ρε πούστη αρχαιοκάπηλε, για να τα κλέψεις; Χεστήκαμε για τα κωλογλυπτά. Προέχουν άλλα για το μέλλον της Ελλάδος.

Comments are closed.