Μητσοτάκης: “Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μετατρέπεται σε κόμβο συνεργασίας”

Κοινοποίηση:
borishof-mitsotakis

Τη συμφωνία για τον αγωγό που θα ενώνει την Ελλάδα με τη Βουλγαρία υπέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ομόλόγο του Μπόικο Μπορίσοφ.

«Παρά την πολυπλοκότητα και αναστάτωση από την πανδημία (σ.σ. το έργο) ενεργοποιείται χωρίς καθυστέρηση. Μιλάμε για ένα κρίκο ευρύτερης αλυσίδας» είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός. «Το αέριο θα φτάνει έτσι μέσω της Βουλγαρίας σε έναν ακόμα κοινό μας φίλο, τη Ρουμανία. Περιττεύει να τονίσω τα οφέλη απεξάρτησης από πιο ρυπαρές και ακριβές μορφές ενέργειας. Η Ελλάδα εφαρμόζει σχέδιο για οριστική απομάκρυνση από λιγνίτη το αργότερο μέχρι το 2028. Η σημερινή επένδυση αποτελεί προπομπό για συνεχή και ολοένα στενότερη συνεργασία με τη Βουλγαρία» είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι:

«Τα οφέλη είναι και γεωπολιτικά. Η χωροθέτηση του νέου σταθμού στην Αλεξανδρούπολη θα ενισχύσει το γεωπολιτικό της χαρακτήρα και θα πολλαπλασιάσει την προσέλευση πλοίων στα λιμάνια της. Θα τονώσει, η επένδυση αυτή, και τη δυναμική ανάπτυξη της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Όταν η ακριτική περιφέρεια ευημερεί, τότε ευημερεί ολόκληρη η Ελλάδα. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μετατρέπεται σε κόμβο συνεργασίας, πηγή πλούτου μεταξύ των λαών μας. Σήμερα είναι παράδειγμα πόσο μακριά μπορούμε να οδηγηθούμε από την ειρηνική συνύπαρξη».

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόϊκο Μπορίσοφ στον σύντομο χαιρετισμό του στην τελετή υπογραφής για τη συμμετοχή της βουλγαρικής εταιρείας Bulgartransgaz στο έργο του Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης, τόνισε ότι πριν από λίγα χρόνια, κανείς δεν φανταζόταν ότι θα συμβεί αυτό που συμβαίνει.

«Δεν υπήρχαν κάθετοι άξονες στην ενέργεια. Κάναμε επενδύσεις, αλλάξαμε τις δυναμικές, με τις επενδύσεις που διαθέσαμε κάτω από τη στέγη φιλίας με την Ελλάδα» πρόσθεσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

Επισήμανε ακόμη ότι σήμερα οι δυο χώρες βρίσκονται σε αυτή τη θέση ώστε να κάνουν πράξη το όραμα του κοντινού παρελθόντος και πρόσθεσε ότι δεν έγινε μόνο γεφυροποίηση πηγών ενέργειας αλλά οι δυο χώρες Ελλάδα και Βουλγαρία έγιναν βασικοί κόμβοι και παίζουν πια κεντρικό ρόλο στην ενέργεια και τη διανομή της. Σημείωσε ότι η κατασκευή των έργων θα επηρεάσει σημαντικά την οικονομία των χωρών της περιοχής και επισήμανε ότι εάν δει κανείς τον χάρτη του έργου, θα αντιληφθεί ότι αλλάξανε οι ροές του φυσικού αερίου, κάτι που συνέβη μέσα από αντιδράσεις αφού αντιμετωπίστηκαν αντιπαραθέσεις με δυνάμεις και οικονομικούς φορείς, «και φτάσαμε σε λύση που ικανοποιεί όλες τις πλευρές, και τους επενδυτές και τους εταίρους. Έτσι θα προμηθευόμαστε φυσικό αέριο απ’ όλα τα μέρη του κόσμου. Όλες αυτές οι ροές θα είναι εφικτές με αυτή την επένδυση σε αυτό το έργο» είπε ο Μπόικο Μπορίσοφ που έκλεισε τον χαιρετισμό του ευχαριστώντας τους εργαζόμενους «που δεν το έβαλαν κάτω με την πανδημία του κορονοϊού και έφεραν τα πράγματα εδώ που τα έφεραν».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Κάνε μπίζνες βλακα…. Ο ερντογαν σου κατέβασε την κυλοτα….

  2. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ,ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΟΥ ΜΑΝΤΡΩΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ,ΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΟΙΡΟΛΟΓΙΣΤΡΑς ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΕΝΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑς ΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΜΟΔΙΣΤΡΕΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ Κ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΟΥΡΓΑ Κ ΤΟ ΦΕΣΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΡΕΣΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΙ Κ ΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΕΡΤΗ ΛΕΣΧΗ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ

    1. Σίγουρα,οπως την πλήρωσαν και οι προηγούμενοι….
      Αυτος θα γλιτωνε;
      …….

  3. Για να δούμε λοιπόν ποιά στάση θα τηρήσει ο μαφιόζος μπόϊκο και η βρωμοχώρα του στη συζήτηση των κυρώσεων κατά τουρκίας στη σύνοδο της εε στις 27-28!;!

Comments are closed.