Μητρόπουλος: «Σοκ στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα από το πακέτο Βρούτση»

Κοινοποίηση:
ergazomenoi

Ο εργατολόγος και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής μίλησε στο OPEN TV για τις αλλαγές που έρχονται στα εργασιακά (vid)
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η ΕΝΥΠΕΚΚ μέσω του Αλέξη Μητρόπουλου, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος 7:00» τόνισε ότι η τροπολογία που φέρνει ο υπουργός Εργασίας στη Βουλή, Γιάννης Βρούτσης, θα αποτελέσει καρμανιόλα για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, ενώ πρόσθεσε ότι θα υπάρξει πλήρης εκμετάλλευση των μερικώς απασχολούμενων.

Σύμφωνα με τον γνωστό εργατολόγο, «επεξεργαστήκαμε με την ομάδα εργασίας της ΕΝΥΠΕΚΚ τις τέσσερις ρήτρες που περιλαμβάνει το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο. Αν συνδυαστικά εφαρμοστούν οι ρήτρες και αν εφαρμοστούν σε όλη τους την έκταση ή/και συνδυαστικά, θα προκαλέσουν ισχυρό μισθολογικό σοκ με μεγάλες απώλειες τόσο για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα όσο και για τα Ασφαλιστικά Ταμεία (ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ), αλλά και για τον ΕΟΠΥΥ και τον ΟΑΕΔ.

Ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι με το νέο καθεστώς που θέλει να φέρει η κυβέρνηση, το 60%-70% των επιχειρήσεων μπορεί να πέσει από τους κλαδικούς μισθούς, που είναι γύρω στα 1.000€, στα 650€, και δη στον εθνικό κατώτατο ή στον επιχειρησιακό μισθό. «Αν ισχύσει το εύρος ή έκταση όλων των κριτηρίων και το δικαίωμα του υπουργού στο τέλος να αποφασίζει και να επεκτείνει, θα πάμε σε μία εξαίρεση των κλαδικών μισθών και θα φτάσουμε σε μία καταβύθιση των μισθών στις επιχειρήσεις» τονίζει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στο 12% επιπλέον που θα λαμβάνει ο μερικώς απασχολούμενος για την υπερωριακή εργασία ήταν λάβρος: «Λέει ο υπουργός ότι βοηθά τους μερικώς απασχολούμενους και τους δίνει 12% πέραν του 4ώρου. Την ίδια στιγμή, ο 8ωρος, ο πλήρως απασχολούμενος, παίρνει 40% προσαύξηση».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΓΓΕΛΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΙΣΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΒΟΛΟΥ !!!!!!!

    1. Φίλε, Σωστό Είναι αυτό που Λες, ότι Κάνουν ότι Περνάει από το Χέρι τους για να Ρίξουν τους Μισθούς στον Ιδιωτικό Τομέα.

      Εγώ θα Έλεγα, ότι οι Μισθοί του Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα, Πρέπει Κάποια Στιγμή να Εξισωθούν με τους Αντίστοιχους Μισθούς Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στις Υπόλοιπες Ευρωπαικές Χώρες, να Υπάρξει Δηλαδή η Πραγματική Σύγκλιση. Διαφορετικά, για Ποιά Ενωμένη Ευρώπη Μιλούμε; Και Ιδιαιτέρως όταν Λένε οι Πολιτικοί στην Ελλάδα, ότι η Ελλάδα Ανήκει στον Σκληρό Πυρήνα της Ευρωζώνης, αν όμως Κάνουμε μία Σύγκριση, του Μισθολογίου ( ανά Επαγγελματικό Κλάδο ) Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα της Ελλάδος με Εκείνων των Χωρών του Σκληρού Πυρήνα της Ευρωζώνης, για παράδειγμα, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο, κ.λ.π., θα Δούμε ότι οι Μισθοί στην Ελλάδα δεν Έχουν Καμία Σχέση με Εκείνους των Υπολοίπων Ευρωπαικών Χωρών.

      Και αυτή την Στιγμή στην Ευρώπη δεν Υπάρχει αυτή η Υπερ-Φορολόγηση και η Ακρίβεια που Υπάρχει Σήμερα στην Ελλάδα, και Διαμορφώθηκε Συνολικά στα Χρόνια των Μνημονίων και της Κρίσης.

      Πως Είναι Δυνατόν, να Καλέιται ο Έλληνας να Ζήσει με 330 Ευρώ το Μήνα ( για να Χρησιμοποιήσω και το Παράδειγμα με την Προτεινόμενη Θέση Εργασίας ), με Κόστος Ζωής, για παράδειγμα, Λονδίνου; Πολύ Απλά δεν Γίνεται !!!

      Άγγελος από Μιλάνο

  2. Αγαπητέ Στέφανε,

    Πολλά “ΑΝ” από τον Κύριο Μητρόπουλο, και αυτό, θα μου Επιτρέψετε, Οδηγεί σε Κινδυνολογία, Καταστροφολογία και Παραπληροφόρηση. Ας Περιμένει ο Κύριος Μητρόπουλος Πρώτα, το ότι Υπάρχει μία Πληροφορία ότι Έρχεται μία Τροπολογία στη Βουλή για τα Εργασιακά, από μόνη της δεν Λέει Απολύτως Τίποτα. Κατ’αρχάς πρέπει να Συζητηθεί στη Βουλή η Τροπολογία, Ενδεχομένως να Υπάρξουν και Νομοτεχνικές Βελτιώσεις. Για Ποιό Λόγο Επομένως Γίνειται Προσπάθεια Δημιουργίας Κλίματος και Αρνητικών Εντυπώσεων;

    Έπειτα Κοιτάξτε και τη Διατύπωση του Κυρίου Μητρόπουλου: “Αν συνδυαστικά εφαρμοστούν οι ρήτρες και αν εφαρμοστούν σε όλη τους την έκταση ή/και συνδυαστικά…”, δεν Είναι μία Ορθή Διατύπωση για Έναν Άνθρωπο ο οποίος είναι Επιστήμων και και Πρέπει να Χειρίζεται Σωστά τη Γλώσσα. Εκφράσεις όπως για παράδειγμα, Καρμανιόλα, ή πιο παλιά όταν Μιλούσε για Ασφαλιστικό Λαιμητόμο και για Τσεκούρι σε Μισθούς και Συντάξεις, δεν Νομίζω ότι Συνάδουν με το Επίπεδο Κάποιου ο οποίος Έχει Ανώτατο Μορφωτικό Επίπεδο, Υπάρχουν και Άλλες Λέξεις για να Πεις Ακριβώς το Ίδιο Πράγμα. Αν Κάνω Λάθος, Παρακαλώ Πολύ Διορθώστε με.

    Ευχαριστώ,

    Με Εκτίμηση,
    Πολλούς Χαιρετισμούς,

    Άγγελος από Μιλάνο

Comments are closed.