Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου: «Κανεὶς δὲ μᾶς θαυμάζει…»

Κοινοποίηση:
sidirokastrou-makarios

Ἴσως δὲν εὐθύνονται μόνον αἱ διασυνδέσεις, ἂν ἔπειτα ἀπὸ 45 ἔτη «κανεὶς δὲν θαυμάζει» ὁρισμένους Ἱεράρχας…

Παραθέτομεν ἀπόσπασμα ἀπὸ κείμενον τοῦ Σεβασμιωτάτου μὲ τίτλον «Ὁ Πειρασμὸς τῆς αὐτονομίας, τῆς δημοσιότητας καὶ τοῦ χρήματος μὲ ἀφορμὴ τὰ γεγονότα στὴν “ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”»:

«Παλαιότερα, πρὶν χρόνια, ἐπεχειρήσαμε μιὰ ἐπικοινωνία, ἀλλὰ ἀπαξιωθήκαμε ἀπὸ ἕνα αὐτονομημένο λειτουργικά, ἐλεύθερο ποιμαντικὰ καὶ ἀνεξάρτητο οἰκονομικά, λειτουργὸ τοῦ Ὑψίστου. Ἐμεῖς χωρὶς γνωριμία γνωρίζουμε τὸ πῶς σκέφτεται καὶ πῶς ἐνεργεῖ, ἀφοῦ ἀνήκουμε στὸν ἴδιο «κλῆρο».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Οι “ιεράρχες” έχασαν από καιρού την “έξωθεν καλή μαρτυρία” με την διαγωγή τους και τις πράξεις τους.Δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα τα μνημόνια πριν από τόσα χρόνια γιατί τα ανταλλάγματα του ήταν ισχυρότερα των αναγκών των πιστών.Οι πιστοί τους γύρισαν την πλάτη όπως ήταν φυσικό.Άλλαξαν την ώρα της Ανάστασης,τιμώρησαν ανυπάκουους παπάδες,έβγαλαν ότι φαρμάκι είχαν από μέσα τους εναντίων των πιστών και όλα αυτά μόνο για τα χρήμα που τους έδωσε ο Κούλης.Τώρα ήρθε η ώρα του απολογισμού.Τι έμεινε? Ένα άδειο ράσο μια τραγική φιγούρα που ότι και να κάνει δεν θα πάρει ποτέ τη θέση που είναι ταγμένος να διακονεί.
    Ένας δεσπότης χωρίς ποίμνιο δεν είναι δεσπότης αλλά ένας ρόλος χωρίς κοινό.Αυτή είναι η θέση τους.Αυτή να κρατήσουν μαζί με τις υστερίες τους και τα χρήματά τους για τους “ανιψιούς”.

  2. Τί να θαυμάσουμε,τον ξύλινο λόγο σας;Τις φουσκωμένες κοιλιές σας;Τα ακριβά σας άμφια που κοστίζουν χιλιάρικα;Τις πολυτελείς σας λιμουζίνες;Το υπερήφανο βλέμμα των χιλίων καρδιναλίων;Δεν θυμίζετε σε τίποτα τον Χριστό μας που ήταν απλός και ταπεινός.Άντε να χαθείτε.

Comments are closed.