Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης: Δεν είπα τις γυναίκες κλώσες, είπα να είναι…

Κοινοποίηση:
csdscd

Σε διευκρινίσεις προχώρησε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, μετά τις δηλώσεις του για τις γυναίκες που προκάλεσαν αντιδράσεις.

«Αν δεν επιστρέψει η γυναικά στο σπίτι της και να μαζέψει – σαν την κλώσα – τα πουλάκια κάτω από τις φτερούγες της, έτσι θα πορεύονται τα παιδιά, θα εγκληματούν το ένα στο άλλο» είπε, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης στο κήρυγμά του το βράδυ της Παρασκευής, μετά την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Κοζάνη.

Σε νέες δηλώσεις του στο Mega, ο Μητροπολίτης Παύλος ανέφερε ότι παρερμηνεύτηκαν τα λόγια του.

«Είπα τη γυναίκα κλώσα; Είπα ότι εάν η κλώσα φύγει από τα πουλιά της, καταστράφηκαν τα πουλιά της. Έτσι και η μάνα, όταν εγκαταλείπει τα παιδιά της γίνονται συμμορίες. Αυτές οι συμμορίες δεν σας ενοχλούν; Δεν τα αγαπάτε αυτά τα παιδιά; Έλεος πια! Γίνετε άνθρωποι, μανάδες θέλουμε», τόνισε και συμπλήρωσε: «Εγώ δεν είπα τις γυναίκες κλώσες, είπα να είναι μάνες, παρομοίωση έκανα».

Τις δηλώσεις του Μητροπολίτη σχολίασε η Μαρία Κεφάλα, υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, η οποία ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό πως ο «ρόλος της γυναίκας σήμερα είναι πολύπλευρος και αυτό το γνωρίζουν όλοι».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response