Μητροπολίτης Ζακύνθου, Διονύσιος: «Ηθικούς αυτουργούς σε θανάτους», χαρακτήρισε τους αρνητές ιερείς

Κοινοποίηση:
dionysios-mhtropoliths

«Ηθικούς αυτουργούς σε θανάτους ανύποπτων ή ευκολόπιστων εξομολογουμένων», χαρακτήρισε τους ιερείς-αρνητές του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η Μητρόπολη Ζακύνθου, η οποία φέρει την υπογραφή του Μητροπολίτη, Διονυσίου.

Η Μητρόπολη ανακοίνωσε την «επιβολή πνευματικών επιτιμίων προς όσους κληρικούς της Μητροπόλεως Ζακύνθου αποδείχθηκαν απειθείς, παρά τις συστάσεις και τις αγωνιώδεις οδηγίες του Ποιμενάρχου περί της ανάγκης εμβολιασμού και μη χειραγωγήσεως των πιστών σε αντι-επιστημονικές συμπεριφορές», ενώ στη συνέχεια έκανε γνωστό ότι «δέσμευσε το δικαίωμα της πνευματικής πατρότητος (δηλαδή της εξομολογήσεως) σε όλους τους απειθείς κληρικούς, μέχρι νεωτέρας οδηγίας και συμμορφώσεώς τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ζακύνθου έχει ως εξής:

«Η Ιερά Μητρόπολις Ζακύνθου ανακοινώνει προς τον Λαό του νησιού μας ότι, στο πλαίσιο της ευθύνης του Ποιμενάρχου της, Σεβ. Μητροπολίτου κ. Διονυσίου Δ’, γιά την ευστάθεια της τοπικής Εκκλησίας, την ψυχοσωματική υγεία των Ζακυνθίων και την υπακοή στις εκπεφρασμένες οδηγίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, προέβη σήμερα, 3-12-2021, σε επιβολή πνευματικών επιτιμίων προς όσους κληρικούς της Μητροπόλεως Ζακύνθου αποδείχθηκαν απειθείς, παρά τις συστάσεις και τις αγωνιώδεις οδηγίες του Ποιμενάρχου περί της ανάγκης εμβολιασμού και μη χειραγωγήσεως των πιστών σε αντι-επιστημονικές συμπεριφορές.

Προς τούτο, μεταξύ των άλλων, δέσμευσε το δικαίωμα της πνευματικής πατρότητος (δηλαδή της εξομολογήσεως) σε όλους τους απειθείς κληρικούς, μέχρι νεωτέρας οδηγίας και συμμορφώσεώς τους.

Ούτως ή άλλως, οι πνευματικοί πατέρες δεν επιτρέπεται να έχουν λόγο για ιατρικά θέματα, πολλώ δε μάλλον να προξενούν κοινωνικά δράματα και να γίνονται ηθικοί αυτουργοί σε θανάτους ανύποπτων ή ευκολόπιστων εξομολογουμένων».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΟΝΙΚΟ ΤΑΓΜΑ.

  2. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΗΤΕΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΣ. ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ;;;;;; ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΜΑΜΜΩΝΑ.

  3. Αναπαύσου στην πολυθρονάρα σου & κυνήγα τους λειτουργούς του υψίστου! Ευτυχώς για κάθε άνθρωπο, έρχεται η Θεία Δίκη. Ιδιαίτερα για τους Αρχιερείς, σας επιφυλάσσει ο Ουράνιος της Εκκλησίας Δομήτωρ, ο Μέγας Αρχιερεύς, πολύ *περιποίηση*…
    Κερδίσατε Σεβασμιώτατε την ΑΝΕΤΗ πρόσκαιρη ζωή? Μην χάσετε την αιωνιότητα. Αλλάξτε πορεία στο *πλοίο* της Ζακυνθινής Εκκλησίας, πάτε για τα *βράχια*…
    Μήπως βγάλατε (είχατε χρόνο), καμιά ανακοίνωση για τον Αρχιαιρεσιάρχη ΠΑΠΑ?

  4. Τους “πνευματικούς πατέρες που ΕΧΟΥΝ λόγο για ιατρικά θέματα” και παροτρύνουν τους πιστούς να πάνε να τρυπηθούν, με συνέπεια πολλοί από τους πεισθέντες και τρυπηθέντες να νοσήσουν βαριά, να νοσηλευθούν χωρίς αποτέλεσμα και να πάνε να συναντήσουν τον ΄Αγιο Πέτρο, πώς τους χαρακτηρίζεις, τραγόπαπα ;;;
    Αυτοί (μη εξαιρουμένου και του λόγου σου και ολόκληρης της συνένοχης Ι.Δ.Σ.), δεν είναι ηθικοί αυτουργοί σε θανάτους ή σοβαρές αναπηρίες ;;;
    ΄Αντε γλίτσα, μυρίστηκες την -οσονούπω- ευκαιρία διαδοχής του θρόνου και είπες να πας με τα νερά του βρόμικου συστήματος, μπας κι αρπάξεις το “αξίωμα” …
    Ουυυυυυυυυυυυυ, να χαθείτε Αρνητές του Κυρίου, που καταντήσατε ίδιοι και -κατά πολύ- χειρότεροι από αυτούς που Τον Σταύρωσαν … Στο πυρ το εξώτερον, Σατανάδες …

  5. Eυτυχως που πεφτουν οι μασκες, για να γνωριζουμε οι νεοτεροι το ρολο που επαιξαν τα ΧΡΥΣΟποικιλτα αμφια ΚΑΙ στο παρελθον σε βαρος του Ελληνισμου(με ελαχιστες εξαιρεσεις).

  6. Όποιος παθαίνει το οτιδήποτε από το εμβόλιο θα πηγαίνει σε αυτόν να του ζητάει αποζημίωση; Με βάση τα κριτήρια καταγραφής θανάτων COVID όποιος πεθαίνει από οποιαδήποτε αιτία αφού έχει κάνει το εμβόλιο πρέπει να καταγράφεται ως θάνατος εμβολίου. Έτσι ακριβώς καταγράφουν τους θανάτους από COVID. Αρκεί μόνο να έχεις βγει θετικός στο τεστ και ας πεθάνεις από οτιδήποτε.

  7. Για τους θανάτους από τις παρενέργειες των εμβολίων, ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός, δέσποτα; Για τα εκτρωθέντα έμβρυα, οι κυτταρικές σειρές των οποίων χρησιμοποιήθηκαν στα εμβόλια, δεν βλέπω να ιδρώνει το αυτί σας. Καμιά κρίση συνειδήσεως δεν σας συνταράττει. Όλα καλώς καμωμένα εκεί. Να δω τι απολογία θα δώσουμε όλοι μας.

  8. αλλοε ενας γερμανοτσολιας νεοταξιτης
    τι ψυχη θα παραδωσεις μωρη?

Comments are closed.