Μητέρα αποφάσισε να σπουδάσει για να μάθει περισσότερα για τις επιληπτικές κρίσεις της κόρης της (βιντεο)

Κοινοποίηση:
μητερα

ΗTracy Dixon – Salazar είναι μια μητέρα που φοίτησε στο πανεπιστήμιο έχοντας έναν σκοπό: Να βρει τα ακριβή αίτια του σοβαρότατου προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε η κόρη της.

Η μικρή Savannah είχε την πρώτη της επιληπτική κρίση όταν ήταν 2 μόλις ετών. Τότε οι γονείς της νόμιζαν ότι πνιγόταν με κάτι που είχε φάει. Κάλεσαν τις Πρώτες Βοήθειες και η ομάδα που έσπευσε στο σπίτι τους αντιμετώπισε με επιτυχία το περιστατικό, το οποίο δεν επαναλήφθηκε για αρκετούς μήνες. Όταν όμως η Savannah έκλεισε τα 3, οι κρίσεις επέστρεψαν και υπέφερε συνέχεια μέσα στην ημέρα. Κανείς από τους γιατρούς που εξέτασαν το παιδί δεν είπε ρητά στους γονείς ότι πάσχει από επιληψία.

«Μάθαμε ότι έπασχε από αυτό διαβάζοντας τις εξετάσεις της. Ζήτησα τα αρχεία των εξετάσεών της γιατί ήμουν μία μητέρα σε αποστολή», είπε στο Today.Com η Tracy, η οποία παρατηρούσε πολύ προσεκτικά τις κρίσεις του παιδιού της και γνώριζε καλύτερα από όλους την πορεία του.

Στην πορεία η Tracy συνειδητοποίησε ότι το παιδί έπασχε από το σύνδρομο Lennox-Gastaut, το οποίο συνδυάζει επιληπτικές κρίσεις και αναπτυξιακές καθυστερήσεις. «Κανείς δεν γεννιέται με αυτό το σύνδρομο. Το αναπτύσσεις με τον καιρό αν ο εγκέφαλός σου κατακλύζεται από τα αποτελέσματα των κρίσεων», δήλωσε η μητέρα. «Η ανάπτυξη της Savannah είχε σταματήσει. Έπρεπε να την επαναφέρουμε στη ζωή. Ήταν διαρκώς στο νοσοκομείο», συμπλήρωσε, επισημαίνοντας ότι αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα με τις ασφαλιστικές εταιρείες που έπρεπε να καλύψουν τα έξοδα νοσηλείας.

Η Tracy υπολόγισε ότι η κόρη της έχει ζήσει σχεδόν 40 χιλιάδες επιληπτικές κρίσεις μέχρι σήμερα, που είναι 30 ετών. Ποτέ δεν έμαθε να διαβάζει, να γράφει, να χρησιμοποιεί μόνη της το μπάνιο.

Επειδή όμως δεν υπήρχε ιστορικό επιληψιών στην οικογένεια, κάτι προβλημάτιζε έντονα την Tracy και οι απαντήσεις που της έδιναν κατά καιρούς οι γιατροί δεν την είχαν ικανοποιήσει. Η Tracy υπηρετούσε στο στρατό και δεν είχε φοιτήσει ποτέ σε πανεπιστήμιο. Το πρόβλημα υγείας της Savannah ήταν η αιτία για να αφοσιωθεί στη μάθηση, ξεκινώντας από την αγγλική γλώσσα, ώστε να μπορεί να κατανοεί καλύτερα τους ιατρικούς όρους. Στη συνέχεια, έκανε μαθήματα θετικών επιστημών, ώστε να προετοιμαστεί για το πανεπιστήμιο.

«Προσπαθούσα να καταλάβω πώς αυτό το υγιές παιδί έφτασε στο σημείο να έχει κρίσεις. Και διαβάζοντας όλες αυτές τις πληροφορίες, αποφάσισα να πάω στο πανεπιστήμιο. Χρειαζόμουν κάτι για να ανακουφιστεί ο πόνος μου»

Η Tracy δεν πήγε απλώς στο πανεπιστήμιο, αλλά πήρε πτυχίο, μάστερ και μετά από 12 χρόνια σπουδών κατέκτησε τον διδακτορικό της τίτλο στην νευροβιολογία, ενώ αποφάσισε να συμμετάσχει και σε μεταδιδακτορικό πρόγραμα έρευνας.

Παράλληλα η Tracy συνέχισε να καταγράφει προσεκτικά τα συμπτώματα του παιδιού της και έτσι μόλις ήταν σε θέση να κατανοήσει περισσότερα πράγματα από επιστημονικής άποψης αποφάσισε να κάνει ένα ειδικό τεστ DNA στην Savannah.

«Η επιληψία της δεν είναι κληρονομική. Σύμφωνα με την εξέταση, έχει μεταλλάξεις στους διαύλους ασβεστίου». Οι δίαυλοι ασβεστίου είναι πρωτεΐνες που βοηθούν στην απορρόφηση διαφόρων στοιχείων. Έτσι, η Tracy μοιράστηκε με τους θεράποντες γιατρούς της Savannah τα ευρήματά της και εκείνοι τής συνταγογράφησαν χάπια για την αναστολή πρόσληψης, ώστε να ελέγχεται η ποσότητα των απορροφούμενων από τον οργανισμό στοιχείων.

Μέσα σε δύο εβδομάδες, οι κρίσεις της Savannah μειώθηκαν δραστικά.

«Υπήρξε μείωση της τάξης του 95%, κάτι αδιανόητο», είπε η Tracy, ένα ζωντανό παράδειγμα ανθρώπου που έκανε πραγματικότητα το στόχο του, να εντοπίσει τα αίτια του προβλήματος υγείας του παιδιού του και να βρει μία ιατρική λύση, σε μία χώρα όπου οι υπηρεσίες υγείας απευθύνονται κυρίως σε όσους έχουν χρήματα για να τις πληρώσουν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response