Μην πυροβολείτε τον Πατριάρχη του γένους μας… Γράφει ο Σωτήρης Μ. Τζούμας

Κοινοποίηση:
vartholomaiose1

Ο Χριστός απευθυνόμενος στους Μαθητές Του, όπως καταγράφεται στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, τους λέγει: «γίνεσθε ουν φρόνιμοι ως οι όφεις».

Όπως λένε οι ερμηνευτές, η σοφία του φιδιού έγκειται στο γεγονός πως όταν δέχεται επίθεση, το πρώτο που προστατεύει είναι το κεφάλι του.
Νωρίτερα ο Κύριος είχε πει στους Μαθητές: «ιδού, εγώ αποστέλλω υμάς ως πρόβατα εν μέσω λύκων».

Είναι κάποια πρόσωπα που και σήμερα έχουν αποσταλεί από τον Χριστό και την Εκκλησία Του στην κυριολεξία «ως πρόβατα εν μέσω λύκων».
Και προσπαθούν να επιβιώσουν, να κρατήσουν ισορροπίες, να φέρουν εις πέρας την ιερή αποστολή τους υπό τον συνεχή φόβο του να κατασπαραχθούν από τους φανερούς και αφανείς σύγχρονους λύκους,γκρίζους  ή μη.

Ο Πατριάρχης του μαρτυρικού Γένους των Ρωμιών, υπηρετεί την Εκκλησία και την Ρωμιοσύνη από το μαρτυρικό Φανάρι συνεχίζοντας την μακραίωνη ιστορία του, εν μέσω πολλών εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών. Οι Φαναριώτες είναι οι σύγχρονοι ελεύθεροι πολιορκημένοι. Μπορεί να είναι και να ζουν ελεύθερα αλλά είναι πάντα υπό την δαμόκλειο σπάθη μιας αλλόθρησκης και ανισόρροπης διακυβέρνησης η οποία πάντα έχει δίκαιο.

Είναι πολύ εύκολο, αλλά είναι ταυτόχρονα επιπόλαιο και ανώριμο να μιλάμε όλοι εμείς εκ του ασφαλούς και να …υποδεικνύουμε στον Πατριάρχη  τι «ποιείν και λέγειν» στα διάφορα θέματα που προκύπτουν.

Βεβαίως η προκλητική στάση του σουλτάνου της γείτονος χρήζει όχι μόνο απαντήσεων και κινήσεων, αλλά κυρίως χρήζει  ανάλογων κινήσεων αντιπερισπασμού.

Αλλά από ποιούς;
Από τον Πατριάρχη μας; Προς Θεού όχι!
Ποιός νοήμων και σοβαρός άνθρωπος  θα το απαιτούσε αυτό;
Τί θέλουμε; Να θρηνούμε μετά  αντί για  την Αγιά Σοφιά και την κατάντια της σε τέμενος, τον ίδιο τον Πατριάρχη;

Η φρόνηση θέλει να προστατεύουμε την κεφαλή. Πιστεύει κανείς ότι αν ο Οικουμενικός Πατριάρχης έλεγε περισσότερα για την ύβρη και την προκλητικότητα  του Ερτογάν δεν θα είχε συνέπειες; Αυτός ο ημιπαράφρων είναι ικανός να ζητήσει να  κόψουν  ακόμη και την γλώσσα όποιου του αντιμιλάει ή τον αποδομεί για τις πράξεις του.

Ας κάνει ο καθένας το καθήκον του κι ας αφήσουμε  τον Πατριάρχη να χειρίζεται τα θέματα της Ρωμιοσύνης και της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας όπως απαιτεί η μακραίωνη φαναριώτικη πολιτική και παράδοση. Η οποία αιώνες τώρα απέδειξε ότι δεν λαθεύει.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. “Πολυχρονεμέ μου Σουλτάνε φιλώ τήν σκόνη τών παπουτσιών σου”.Ετσι χαιρετούσαν οι Φαναριώτες τόν Σουλτάνο.Ο Μαυροκορδάτος πού κυνήγησε τόν απελευθερωτή τής Ελλάδας τόν στρατηγό Κολοκοτρώνη ήταν
    Φαναριώτης.
    Γιάννης Λάκων

  2. Μετά την Αγιά Σοφία μήπως γίνει και το Πατριαρχείο Τζαμί ?……
    Αν γίνει αυτό τότε ο Πατριάρχης θα είναι Χότζας ?……..

  3. Άγιον Κορανιον, συμπροσευχη με ΠΥΡΟΛΑΤΡΕΣ, και κατά τα αλλα πατριαρχης ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ !!
    Προ κειμενου να κρατήσω την θεσαρα μου τα ανακατευω ΟΟΟΟΟΟΟΛΑ

  4. Τι λετε κ.Σωτηρη; Ας μην απαγορευαν το πυρηνικο οπλο της ορθοδοξιας διωχνοντας τους εναρετους πολεμιστες , σαν τον μακαριστο π.Σαββα Αχιλεως επειδη εκανε ..εξορκισμους, και συνεισφερε πνευματικα σε τετοιους, ακομα και παγκοσμιας δρασης απο αποσταση. Ο Πανισχυρος Θεος καθοριζει τα παντα. Ο διαβολος και οι δαιμονες ειναι οι τιμωρητικες δυναμεις του Θεου λεει Αγιος. Δεν ειναι ο Θεος ανισχυρος να προστατευσει τον πατριαρχη, αλλα ο πατριαρχης με τους αλλους ειναι ανισχυρος χωρις παρησια στον Θεο, λογω της καρδιας του που εκδηλωνεται με τις αμετανοητες πραξεις του. Οταν δεν υπακουν στα παραδωμενα, ο Λυκος και τα λυκακια απελευθερωνονται, δηλωμενα ειναι..Ας καθαριζαν την ψυχη τους να εισακουονται απο τον Παντοδυναμο , χωρις προδοσιες. Και μετα ας κουναγαν βουνα και οχι μονο..Την γη να γυριζει στραβα και να τρεμει μπορει να κανει ενας αληθινος αγιος πατριαρχης και ολα τα ενδιαμεσα στις σκοτεινες δυναμεις , μεχρι να δαγκωνουν τις γλωσσες τους απο τον πονο..Και μετα σουζα ολοι για λιγο τουλαχιστον..Ενιοτε ριχνονται και στην κολαση εν ριπη οφθαλμου και υπερφυσικα οσοι κανουν μαγκιες εναντια στο Θελημα Του. Ποιος ερντογαν , τραμπ, ροτσιλντ, βασιλισσα και κουραφεξαλα; Αν τους το απαγορευσει ο κερατας, σουζα καθονται τα ανθρωπαρια..Ο Αγιος Νηφωνας κουναγε βουνα μπροστα σε κυβερνητες στην κυριολεξια και καθονταν σουζα οι τουρκοι και οι ισχυροι του κοσμου τουτου.
    Οταν συμβιβαζεσαι με τον διαβολο και το πνευμα του κοσμου τουτου, γινεσαι πιονακι αντι αληθινη κεφαλη.
    Και πρακτικα ομως , σε τετοια περιπτωση παραιτεισαι, εαν δεν μπορεις να εχεις κομμενη γλωσσα..Οι αλλοι αγιοι χαζοι ηταν; Ειναι θρονος θυσιας μεχρι θανατου. Αλλα και παλι, ανθρωπινα θα μπορουσε να μεταφερει την εδρα του θρονου στο Α.Ορος και να κρατησει την Πολη ως επαρχια. Να λειπουν οι συμβιβασμοι και οι εκκοσμικευμενες εξυπναδες κ.Τζουμα, αορατο πολεμο εχουμε αιώνες τωρα..Αλλα ο πατριαρχης πιστευει στην ουμανιστικη ειρηνη, διδασκοντας αλλο Ευαγγελιο, φως φαναρι τα πραγματα αυτα. Οταν κοιμηθηκε ο Πρωην Δημητριος, ο Αγ. Πορφυριος, πριν γινει γνωστο, το ειδε την στιγμη που εγινε και αναφωνησε σε αυτοπτη μαρτυρα. “Εφαγαν τον πατριαρχη οι Αμερικανοι για να βαλουν δικο τους..”. Ο Δημητριος ειχε αποπειρα ενα χρονο πριν με δηλητηριαση στην επισκεψη του στην Αμερικη, ως γνωστον για οσους ερευνουν τον τυπο της εποχης..Και συ περιμενεις την ηδη πολοιπικιλα επιβεβαιωμενη προφητικη ρηση του Αγιου , να βγει λαθος..
    Χορτασαμε ημιμαθειας Σωτηρη, ακομα και απο μορφωμενους και εναρετους που χωρις ταπεινωση αδυνατουν να δουν τα συνολα και τους μεσους ορους σε ολα τα θεματα..
    Υ.Γ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ ΣΕ ΑΠΙΣΤΑ ΤΡΟΛ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.

  5. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΒΡΕ ΤΖΟΥΜΑ. ΠΟΣΑ ΠΗΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΗΘΙΚΑ ΕΞΩΝΤΟΣΕ ΤΟΝ ΕΘΝΑΡΧΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ . ΠΟΙΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ. ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΕ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΖΗΛΕΙΑ ΤΟΥ. ΕΝΑ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΛΟΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΓΕΡΑΑΑΑΑ

  6. Άγιον Κοράνιον….αφου είναι Άγιον γιατί διαμαρτυρονται που έκαναν τζάμι τον ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας;

  7. ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ , ΟΙ ΑΓΑΠΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΩΣ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ;;;

  8. Πας καλα ρε Σωτηρη? Αν αυτα που λες ,τα λες για τον Βοθρολομαιο , τι να σου πω , Αν ο χριστοδουλος ειχε συμβουλους σαν κιεσενα ,πως να μην τον φανε?Αν ειχε ανοητους συμβουλους σαν κιεσενα ποιος να τον προστατεψει?
    ?

Comments are closed.