Με 50% πληρότητα τα γήπεδα, «ναι» τις σχολικές εκδρομές

Κοινοποίηση:
80822c_maska-768x432-1

Το πράσινο φως για περεταίρω απελευθέρωση από τα περιοριστικά μέτρα έδωσε στην κυβέρνηση το μεσημέρι της Τετάρτης η Επιτροπή Επιδημιολόγων, μετά τη συνεδρίαση στην οποία παρέστη και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες οι επιστήμονες έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης δέχτηκαν τελικά να προχωρήσουν σε άρση μέτρων και να εγκρίνουν τους όρθιους στην εστίαση και την ψυχαγωγία, παρότι υπήρχαν αρκετοί που είχαν αντιρρήσεις.

Για τα γήπεδα, οι ειδικοί πρότειναν την αύξηση της πληρότητας στο 50%, από 10% που είναι σήμερα. Εκτιμούν άλλωστε πως πρόκειται κυρίως για εξωτερικούς χώρους όπου τα μέτρα και οι αποστάσεις μπορούν να τηρηθούν από τις ομάδες. Επίσης, οι επιστήμονες έδωσαν έγκριση ώστε να μπορέσουν οι μαθητές να κάνουν και πάλι σχολικές εκδρομές, κάτι που έχουν στερηθεί τα τελευταία δύο χρόνια της πανδημίας

Σε ό,τι αφορά στις καρναβαλικές εκδηλώσεις είπαν προς ώρας «όχι» στις παρελάσεις, αλλά συμφωνούν να πραγματοποιηθούν κάποιες αποκριάτικες εκδηλώσεις με περιορισμένη συμμετοχή και μόνο με εμβολιασμένους, εάν πραγματοποιούνται σε κλειστούς χώρους. Τα μέτρα αναμένεται να τα αξιολογήσει η κυβέρνηση και να λάβει την τελική απόφαση. Η έναρξη ισχύς του θα γίνει από τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, το μέτρο για τις σχολικές εκδρομές θα εφαρμοστεί από την 1η Μαρτίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: