Μετρό: Σάλος για τη διαφημιστική καμπάνια κατά των αμβλώσεων (ΕΙΚΟΝΑ)

Κοινοποίηση:
paidi_0

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η διαφημιστική καμπάνια κατά των αμβλώσεων στο Μετρό της Αθήνας.

Από το πρωί της Δευτέρας οι αφίσες της πρωτοβουλίας «Αφήστε με να ζήσω» έχουν κατακλύσει δεκάδες συρμούς και σταθμούς του Μετρό, μεταξύ των οποίων και αυτόν του Συντάγματος, και προπαγανδίζουν κατά των αμβλώσεων με το μήνυμα: «Ήξερες ότι από την 18η ημέρα κτυπά η καρδιά του; Από την 42η μέρα ανιχνεύονται εγκεφαλικά κύματα; Από την 8η εβδομάδα όλα τα όργανά του έχουν δημιουργηθεί; Από την 10η εβδομάδα νοιώθει πόνο. Διάλεξε τη ζωή».

Μάλιστα στο κάτω μέρος των αφισών αναφέρεται: «Διάλεξε τη Ζωή. Κίνημα υπέρ της Ζωής».

Στο κίνημα, όπως αυτοαποκαλείται, «Αφήστε με να ζήσω!», συμμετέχουν, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο επίσημο site του «19 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών» ενώ υποστηρικτής είναι η «Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος» (ΑΣΠΕ) Ως σκοπός του αναφέρεται «η προώθηση του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής από τη σύλληψή της και η προάσπιση των δικαιωμάτων του αγέννητου παιδιού».

Τα σωματεία που συμμετέχουν στο «Αφήστε με να ζήσω!»:

organoseis

Ο πρώην πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος απαντώντας σε μία ερώτηση στο Twitter, έγραψε: «Υπεύθυνη για τις διαφημίσεις στους σταθμούς δεν είναι η Αττικό Μετρό ΑΕ, η οποία είναι κατασκευαστική εταιρεία και ιδιοκτήτης των έργων, αλλά η ΣΤΑΣΥ ΑΕ που διαχειρίζεται και λειτουργεί το δίκτυο».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. ΚΑΛΑ ΡΕ ΤΟΜΑΡΙΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ????? ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΡΕ ΚΑΘΙΚΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΝΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΟΥΛΑΣ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΝΟΗ ?????ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΝΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΟΒΡΩΜΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ !!!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ????ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΚΑΤΕΒΑΣΑΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΑΛΗΤΕΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΞΕΒΡΑΚΩΤΗ ΘΑ ΤΗΝ ΑΦΗΝΑΤΕ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ!!!!!!! ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΦΩΣ !!!!!

  2. ΤΙΣ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΗΔΗ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ!!
    ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ ΗΜΕΡΑ!!
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΣ ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕΕΕ

  3. Που καταντησε η πατριδα, να υπενθυμιζει εστω μια διαφημιση.τη δολοφονια ενος αγεννητου παιδιου και να φωναζουν οι ψευτοκουλτουριαρηδες για το δηθεν δικαιωμα ακουσον ακουσον της γυναικας να σκοτωνει μια ψυχη. Ενας απο τους λογους για την καταντια διχως πατο της χωρας ειναι και αυτες οι αλεπαλληλες συνεχεις δολοφονιες των αγεννητων ελληνοπαιδων εδω και τοσα χρονια. Αμα δεν εχεις Θεο μεσα σου τι ψαχνεις να βρεις.

  4. ΛΕΣ Κ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΠΟΥ ΤΑΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ….ΔΕ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΑ…….

  5. Γιατί αντιδράσεις, δεν το καταλαβαίνω! Ευτυχώς και μια σωστή διαφήμιση, εάν ήταν για σκυλάκια θα αντιδρούσε κανείς; Όχι, αλλά για την ζωή ενός εμβρύου υπάρχει αντίδραση! Θα τρελαθούμε!

  6. Η ΠΡΩΤΗ ΧΡΗΣΙΜΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΣΚΥΛΙΑΣΕΙ

  7. Η πρωτη χρησιμη διαφημιση που εχω δει στα 35 μου χρονια….

Comments are closed.