“Μετανάστες” έκαναν “Μόρια” τη Βοσνία – Κόντεψαν να καούν ζωντανοί

Κοινοποίηση:
fotia-katavlismos-vosnia

Ενας καταυλισμός που φιλοξενούσε 1.300 μετανάστες στη βορειοδυτική Βοσνία κάηκε ολοσχερώς σήμερα, με τις αρχές να επιρρίπτουν ευθύνες για την πυρκαγιά στους ανθρώπους που διέμεναν εκεί, εν μέσω της αντιπαράθεσης που είχε ξεσπάσει με αντικείμενο τη στέγασή τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ο καταυλισμός αυτός στήθηκε τον περασμένο Απρίλιο στο χωριό Λίπα, κοντά στο Μπίχατς, ως προσωρινή λύση και δεν προβλεπόταν τότε οι μετανάστες να περάσουν εκεί τον χειμώνα. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχαν καλέσει από τις αρχές Δεκεμβρίου τις τοπικές αρχές να στεγάσουν αλλού τους 1.300 ανθρώπους καθώς και τους περίπου 2.000 μετανάστες που δεν διαθέτουν κάποιο κατάλυμα στην περιοχή του Μπίχατς.

«Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά όμως οι τέσσερις μεγάλες σκηνές στις οποίες κοιμούνταν οι μετανάστες κάηκαν», είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Άλε Σίλντεντιτς, διευκρινίζοντας ότι δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. «Υποθέτουμε ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια και ότι ευθύνονται οι κάτοικοι του καταυλισμού», πρόσθεσε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Έτσι για να καταλάβετε τί τραβάμε εμείς εδώ !

  2. Γιατι δεν τους στέλνετε πισω στις πατριδες τους δεν μπορω να καταλαβω

Comments are closed.