Μετά τις τελευταίες κτηνωδίες! Ο βασανισμός ζώων γίνεται κακούργημα – Έρχεται παράρτημα αστυνομίας ζώων

Κοινοποίηση:
1

Μετά τα αλλεπάλληλα περιστατικά βάναυσης κακοποίησης ζώων σε όλη την Ελλάδα, ανακοινώθηκε πως το αδίκημα του βασανισμού μετατρέπεται σε κακούργημα. Σχεδιάζεται αστυνομία ζώων.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της εντατικής προσπάθειας που καταβάλλει για τη διασφάλιση της προστασίας και ευζωίας των ζώων και με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα βάναυσης κακοποίησης ζώων που παρατηρήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διαφορετικές περιοχές της χώρας μας, προχωρά στη μετατροπή του αδικήματος βασανισμού των ζώων σε κακούργημα.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Υπουργού έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών του για περαιτέρω αυστηροποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου με σκοπό να καταστεί αποτελεσματικότερη η δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων.

Ο κ. Βορίδης υπογραμμίζει ότι περιστατικά βίας εις βάρος των ζώων δεν έχουν θέση σε ένα ευνοούμενο κράτος και συνιστούν βαριά προσβολή τόσο σε βάρος της πολιτείας όσο και της ελληνικής κοινωνίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών με στόχο την εξάλειψη τέτοιου είδους απαράδεκτων φαινομένων.

Μάλιστα, για το ζήτημα αυτό ο Υπουργός πραγματοποίησε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου συνάντηση με τον ακτιβιστή, γνωστό για το έργο του κατά της κακοποίησης ζώων και για την προσπάθειά του να συστήσει – με τη συνεργασία των Δήμων – παράρτημα αστυνομίας ζώων, Παναγιώτη Μήλα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. ΧΑΧΑΧΑΑΧΑ με την συνεργασία Δήμων και Παναγιώτη Μήλα , από άεργος άνεργος και λαοπλάνος τώρα συνεργός στην Αστυνομία Ζώον . Καλά κρασιά Ελλαδάρα ολέ .

  2. Μπραβο και παλι μπραβο. Σειρα εχουν και αλλου τυπου πλημμεληματα, οπως η εγκαταλειψη θυματος σε τροχαιο και η οδηγηση υπο την επηρεια αλκοολ, ναρκωτικων και ψυχοφαρμακων.

  3. Για τα παιδάκια στη Βορεια Ελλάδα που αδέσποτα σκυλιά τα κατακρεούργησαν, δεν μιλάμε; Φυσικά και πρεπει να αγαπάμε τα ζώα αλλά όχι περισσότερο απο τους ανθρώπους. Και τι λογίζεται κακοποίηση; Όταν ενα σκυλί σου επιτεθεί, τι θα κανεις; Θα κάθεσαι; Μου φαίνεται οτι έχουμε εισέλθει σε μια παραλογία. Δεν κοιτάμε που έχουν γεμίσει τα γηροκομεία με τους γονεις μας και έχουμε γεμίσει τα σπίτια μας με ζώα; Σα δεν ντρεπομαστε λιγάκι. Τους γέρους γονεις βαριουνται να τους περιποιουνται και τους στέλνουν στα γηροκομεία, ενω τα σκυλιά σηκωνονται απο τα άγρια χαράματα να τα πάνε βόλτα…

  4. ΟΙ ΛΑΘΡΟΚΑΝΝΙΒΑΛΟΙ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΠΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΜΕ ΧΑΛΑΛ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓΟΥΝ ΓΙΑ ΩΡΕΣ Ή ΟΤΑΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΑΝΕ, ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;

  5. Μπράβο σας κ. Υπουργέ, θα έπρεπε να είχε γίνει αυτό απο καιρό και να αυξηθούν επίσης τα διοικητικά πρόστιμα όταν πρόκειται για βάναυση κακοποίηση ζώου.

  6. Αυτό θά αφορά όλα τά ζώα, ή μόνο κάτι λίγα, π.χ. σκυλιά, γατιά κλπ;
    Δηλαδή άμα σκοτώσω μιά οχιά στήν αυλή μου, πριν μέ δαγκώσει , θά θεωρούμαι κακούργος;
    Άμα πατήσω σαλιγκάρι χωρίς νά γλυστρίσω;
    Καί άν μέ γρατσουνίσει η γάτα μου καί τής δώσω μιά μέ τήν παντόφλα;
    Ας βγεί τέλος πάντων ένας τιμοκατάλογος ποινών γιά όλα τά ζώα, γιά νά ξέρουμε πού βαδίζουμε. Γιά όλα τά ζώα όμως, έτσι γιά νά μήν έχουμε παρεξηγήσεις μέ τούς “φιλόζωους”!

    1. Άμα κακοποιησεις σεξουαλικα ένα μυρμηγκι έχει καθειρξη 13 χρόνια. Το νου σου

    2. Εχε το νου σου μη ποινικοποιηθεί η βλακεια. Ισοβια σε βλεπω.

Comments are closed.