Μετάλλαξη Όμικρον: Νέα μέτρα στο τραπέζι για μετά τις γιορτές – Τι αλλάζει

Κοινοποίηση:
εστιαση

Τις επόμενες ημέρες το τοπίο να μοιάζει αβέβαιο καθώς η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον αναμένεται να φέρει και νέες παρεμβάσεις.

Παρεμβάσεις θα τεθούν από την νέα χρονιά με στόχο να επιτευχθεί μία ανάσχεση στην διασπορά του ιού που αναμένεται να αυξηθεί την περίοδο των Χριστουγέννων .

Σύμφωνα με όσα προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης οι παρεμβάσεις θα αφορούν το χώρο της διασκέδασης μετά τις γιορτές. Κρίσιμη για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι η νέα συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Δεκεμβρίου.

Κατά τη συνεδρίαση θα εκτιμηθεί η αποδοτικότητα των υφιστάμενων μέτρων, ενώ οι ειδικοί θα καταθέσουν την τελική εισήγησή τους για το δεύτερο «πακέτο» μέτρων, που έχει ήδη εξαγγελθεί για το διάστημα μετά τις 3 Ιανουαρίου.

Τα νέα αυτά μέτρα που θα ισχύσουν μετά τις 3 Ιανουαρίου έχουν να κάνουν με τη διασκέδαση -καθώς επεξεργάζεται η επιτροπή διάφορα σενάρια για το ωράριο – τις αθλητικές εκδηλώσεις, το σκέλος της τηλεργασίας και δραστηριότητες που δεν είναι ανάγκες. Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Υγείας, τα νέα μέτρα, τα οποία δεν έχουν αποφασιστεί ακόμα, θα έχουν χρονική διάρκεια 15 ημερών.

Ανοικτά τα σχολεία
Σχετικά με τα σχολεία, ο Θάνος Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνουν ανοιχτά με το ίδιο πρωτόκολλο λειτουργίας.

«Στην παρούσα φάση φαίνεται ότι δεν έχουμε στοιχεία που να δείχνουν ότι δεν λειτουργεί το πρωτόκολλο των σχολείων. Αντιθέτως, άμα δούμε διαχρονικά είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με την κ. Κεραμέως, τα κρούσματα που παρατηρούνται στα σχολεία είναι λιγότερα από ότι περιμέναμε όταν κάναμε το πρωτόκολλο άρα και σε συζήτηση με τους ειδικούς δεν φαίνεται – σίγουρα θα είναι ανοιχτά τα σχολεία – αλλά δεν φαίνεται ότι θα χρειαστούν και παρεμβάσεις. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά με το ίδιο πρωτόκολλο.

Όπου χρειαστεί θα γίνουν παρεμβάσεις στη φιλοσοφία όμως τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά».

Βραδινά κέντρα
Ωστόσο από πλευράς του ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ  δεν απέκλεισε ένα νέο ωράριο λειτουργίας για τα βραδινά κέντρα, να κλείνουν δηλαδή πιο νωρίς.

«Τα μέτρα ακόμη συζητιούνται. Για περιορισμό στις μετακινήσεις δεν έχω ακούσει να συζητείται κάτι».

Αιτιολόγησε μάλιστα την πιθανότητα μίας τέτοιας απόφασης με το σκεπτικό «να μειωθεί η κινητικότητα του ιού που προκαλείται από τον συνωστισμό στους ορθίους καθώς «τα κρούσματα εντοπίζονται πλέον», όπως είπε «στις νεανικές ηλικίες».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Αν κλειστούμε στα σπίτια μας μόνο 2 ημέρες, όλοι όμως, και νεκρώσουν τα πάντα όλα σε 24ωρη βάση, θα δείτε που θα πάνε τα ”μέτρα”, οι ”εδικοί” και όλοι οι δυνάστες που μας έχουν κατσικωθεί στον σβέρκο και μας τρώνε ζωντανούς…Ρητορικά όλα αυτά βέβαια, αφού κάνουμε κρα για έξοδο, διασκέδαση, κατανάλωση και κωλοφρεσκάδα γενικώς…Το βλέπουν αυτό και μας καταδυναστεύουν ασύστολα…Ξέρουν ότι δεν έχουμε την βούληση η την διάθεση να κάνουμε την παραμικρή θυσία και να σταθούμε όρθιοι απέναντί τους, προκειμένου να κρατήσουμε ελευθερία και στοιχειώδη ανθρώπινη αξιοπρέπεια…”Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία”…Παρακαλώ να δημοσιευτεί κύριοι του Μακελειό…

  2. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΙΣ ΑΝΟΗΤΕ ΓΕΛΟΙΕ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΕ ΠΛΕΥΡΗ ????? ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Η ΜΥΓΑ Κ@ΛΟ ΚΑΙ ΑΦΟΔΕΥΣΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ !!!! ΑΥΤΗ Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΙΠΠΗ ΓΥΦΤΟ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΦΛΟΜΩΣΕΙ ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΨΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΓΛΩΣΕΣ ΣΑΣ !!!!! ΚΥΡΙΕ ΚΩΣΤΑ ΠΛΕΥΡΗ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΓΙΟ ΔΕΝ ΝΤΡΑΠΗΚΕΣ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΠΟΡΔΗΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ?????????????????????? ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΑΛΙΟΓΕΡΕ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΑΛΛΑ ΓΕΛΑΣΤΗΚΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΣΟΥ ΕΤΑΞΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΓΥΡΙΣΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΦΡΩΝ ΠΛΕΥΡΗΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΦΟΥΜΑΡΟ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.