Μεντβέντεφ για απόφαση ΟΟΣΑ: Θα μπορούσαμε να επαναφέρουμε τη θανατική ποινή

Κοινοποίηση:
medvedev

«Θα μπορούσαμε να επαναφέρουμε τη θανατική ποινή» λέει ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ μιλώντας για την απόφαση του ΟΟΣΑ να τερματίσει τη διαδικασία ένταξης της Ρωσίας στον διεθνή οργανισμό. Τι είπε για τη δέσμευση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό.
Ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τόνισε σήμερα ότι η απόφαση του ΟΟΣΑ να τερματίσει τη διαδικασία ένταξης της Ρωσίας στον διεθνή οργανισμό θα μπορούσε να γίνει ο λόγος που η Ρωσία θα εξετάσει την επαναφορά της θανατικής ποινής για τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες.
«Αυτή είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για την επαναφορά πολλών σημαντικών πρακτικών για την πρόληψη σοβαρών εγκλημάτων στη χώρα, όπως η θανατική ποινή για τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες, η οποία, παρεμπιπτόντως, χρησιμοποιείται πολύ στις ΗΠΑ και την Κίνα», έγραψε ο Μεντβέντεφ στο VKontakte.
Παράλληλα, είπε πως η Μόσχα θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο στη δέσμευση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό και θα δεσμεύσει περιουσιακά στοιχεία ξένων πολιτών και εταιρειών στη Ρωσία.

«Απειλούν επίσης να κατασχέσουν τα χρήματα Ρώσων πολιτών και ρωσικών εταιρειών στο εξωτερικό (…). Κάπως κακία. Αλλά αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο, με την κατάσχεση κεφαλαίων ξένων εταιρειών και προσώπων στη Ρωσία» υποστήριξε συγκεκριμένα.

Επίσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κρατικοποίησης περιουσιακών στοιχείων των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι εγγεγραμμένοι σε «μη φιλικές» χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και των χωρών της ΕΕ.

«Ευτυχώς, έχουμε μια πλούσια εμπειρία και έχουμε και έναν νόμο σχετικά με αυτό το θέμα, αυστηρό. Άρα η διασκέδαση μόλις αρχίζει», πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ.

Τόνισε επίσης ότι ούτε ο ίδιος ούτε τα μέλη της οικογένειάς του είχαν ούτε έχουν λογαριασμούς στο εξωτερικό ή περιουσία στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει. Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Αυτό έλεγα και εγώ. Χρόνια πριν δήμευση περιουσίας του μη Έλληνες και έξω από εδώ απελάσεις και μένα σωβρακο πίσω από εκεί που ήρθαν Αλβανοί και τα πάντα

  2. ΕΥΓΕ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΕΣ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΡΤΑΛΙΑ ΠΟΥ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝΕ ΟΙ ΕΞΩ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΝΟΥΝ……….

  3. Σε χαζούς απευθύνεται? Ποιος εισβάλλει σε μια άλλη χώρα αν στόχος του δεν είναι να την καθυποτάξει? Ούτε ο ίδιος τα πιστεύει αυτά που λέει! Η ρητορική τους είναι ή παίζετε με τους όρους μας, διαφορετικά θα εισβάλλουμε σε όποιο δεν κάνει αυτά που θέλουμε εκφοβίζοντας με τα πυρηνικά τους. Αύριο θα είναι η Πολωνία, μεθαύριο η Σουηδία, η Φινλανδία μέχρι να φθάσει και στη χώρα μας… Αυτά έχουν στο μυαλό τους. Το αν θα τα καταφέρει ή όχι, το μέλλον θα το δείξει…. Πόσο σοβαρός μπορεί να είναι ένας ηγέτης που μας απειλεί με πυρηνικά? Μήπως έχουμε ένα παράφρωνα απέναντι μας και δεν το βλέπουμε? Και ο Χίτλερ κάπως έτσι ξεκίνησε και έκανε ότι έκανε?

    1. Εχεις χωρα εσυ? Δε μας την λες να δουμε ποια ειναι.. Αν λεγετεν ελλαδα φιλε εισαι και εσυ πουλημενος μαζι με αυτην

  4. Χαιρε Δημητριε! Τυχερη η Ρωσια με σενα και το Βλαδιμηρο!

Comments are closed.