Μενδώνη : “Οχι μαγκιές σε μένα”, είπε σε αρχαιολόγο κατά την επίσκεψη που έκανε στους Φιλίππους..

Κοινοποίηση:
unnamed

Ένα επεισόδιο στιγμάτισε την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, στην Καβάλα. Η Υπουργός βρέθηκε στο μνημείο της Βασιλικής Β’, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τις εργασίες αναστήλωσης ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη να επισπευσθούν.

Ο προϊστάμενος του τμήματος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της τοπικής Εφορείας, Μιχάλης Λυχούνας, που τη συνόδευε, επιχείρησε να ενημερώσει την υπουργό για τις αντιρρήσεις που υπάρχουν από τους αρχαιολόγους για τη μελέτη αναστήλωσης. Τότε η απάντηση της Υπουργού στον αρχαιολόγο ήταν «Όχι μαγκιές σε μένα»!

Το επεισόδιο, που μεταφέρει το kavalanews.gr, εκτυλίχθηκε μπροστά σε αρκετούς αυτήκοους μάρτυρες ενώ ο αρχαιολόγος, για να αποφύγει τη λεκτική αντιπαράθεση με την Υπουργό αποχώρησε. Πρόκειται για πρωτόγνωρο περιστατικό που επιβεβαίωσε ο Μ. Λυχούνας και, όπως ήταν λογικό, η συμπεριφορά της Υπουργού έχει στηλιτευτεί από όσους την παρακολούθησαν.

Οι επιφυλάξεις των αρχαιολόγων παραμένουν, θεωρούν το περιεχόμενο της μελέτη αδόκιμο καθώς τοποθετούνται κατά βούληση διάφορα αρχιτεκτονικά στοιχεία και μάρμαρο  διαφορετικό από το τοπικό, που είχε χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή. Για τις σοβαρές αντιρρήσεις της για τις επεμβάσεις έχουν ενημερώσει την UNESCO, η οποία έχει ανακηρύξει τους Φιλίππους ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Λεσβιακή φάτσα σκύλας και χάρυβδης μαζί. Ύφος 50 καρδηναλίων επειδή ο Κούλης που επίσης έχει ημερομηνία λήξεως την έκανε μάγκα. Απο χρυσό αιδοίο δεν βγήκανε, αναλώσιμοι απατεώνες είναι. Μεγάλα μυαλά που πέρασαν απο αυτόν τον κόσμο και έγραψαν ιστορία έδειξαν ταπεινοφροσύνη και κορόϊδευαν την έπαρση και ήρθε τώρα το τίποτα να πεί όχι μαγκιές σε μένα. Πόσο γελοία!

  2. Άλλαξε ύφος καριόλα
    Τι είσαι εσύ δηλαδή ,όχι μαγκιές σε σένα..κλπ..
    Για χαλάρωσε πουτάνα !
    Καταρχήν ο καπνός που φουμάρεις δεν θα πρεπε να συσχετίζεται με την αρχαία ανασκαφή ειδικά της ΕΛΛΑΔΑΣ !!!
    Και μόνο απ’ το επώνυμο οι ρίζες σου παραπέμπουν σε κάτι ανθελληνικό και ξένο …
    Δεν ξέρω γιατί και ποια ονόματα σε βάλανε εκεί που σε βάλανε αλλά η δουλειά σου δεν θα έπρεπε με καμία δύναμη να αποσκοπεί στην ανακάλυψη αρχαίων μνημείων. Απ’ την φάτσα και τις παιδικές ανώριμες εκφράσεις κατάλαβα αμέσως τι καπνό φουμάρεις και ποια είναι η κωλο-ιδεολογία σου
    Ελπίζω να βρεθεί ένας μεγαλοδικηγόρος και εισαγγελέας να σε τοποθετήσει σε άλλο επίπεδο απασχόλησης και άνθρωποι εκεί να σε βάλουν στην θέση σου γιατί πολλά σούργελλα μαζεύτηκαν στην πατρίδα μας και ασφαλώς δεν ταιριάζουν διόλου με την Ελλάδα αλλά με άλλα ξένα καθεστωτικά κρατίδια low level..

  3. Δεν ειναι δα και η πρωτη φορα! Εχει πει και χειροτερα! Απλα, δεν βρισκω, το αρθρο, για να το παραθεσω. Θα το ψαξω ομως, ξανα!

Comments are closed.