Μειώσεις μισθών και στο Δημόσιο εάν ξεφύγει η κατάσταση με τον κορωνοϊό

Κοινοποίηση:
Nurse holds blood test tube for 2019 nCoV analysis. Chinese Corona Virus Blood Test Concept

Τα σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση αν η κρίση από τον κορωνοϊό κρατήσει χρονικά. Ποιους υπαλλήλους του Δημοσίου θα αφορά.

Σενάρια για μειώσεις μισθών και στον δημόσιο τομέα έχουν αρχίσει να εξυφαίνονται τις τελευταίες ώρες με αφορμή μία τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος ναι μεν είπε ότι για την ώρα δεν υπάρχει κανένα θέμα, εντούτοις άφησε ανοικτό το θέμα για το μέλλον, εάν η κρίση συνεχιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο έχει βάλει στο τραπέζι διάφορα σενάρια, μεταξύ αυτών και οι παρεμβάσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων ειδικά εκείνων που έχουν πάψει να εργάζονται ή που υποαπασχολούνται και να εφαρμοστεί ένα μοντέλο ανάλογο με αυτό που ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα.

Το θέμα θα τεθεί από τον επόμενο μήνα και εφόσον δεν υπάρξουν ενδείξεις ότι οι επιπτώσεις από τον κορωνοϊό αμβλύνονται.

Επισήμως από το υπουργείο Οικονομικών και ο υπουργός δηλώνουν ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα επί του παρόντος, εντούτοις δεν γίνεται καμία πρόβλεψη για το μέλλον. Αρμόδιοι παράγοντες λένε ότι η δέσμευση «δεν υπάρχει θέμα» δεν μπορεί να ισχύει στο διηνεκές και αυτό είναι λογικό. Εάν η κατάσταση συνεχιστεί είναι λογικό να τεθεί ζήτημα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. απο εκει έπρεπε να ξεκινήσουν , γιατι ο ιδιωτικός υπάλληλος που δεν δουλεύει να παίρνει αυτα τα 600-800€ και ο δημόσιος που την αράζει σπιτι του χωρίς το άγχος της επόμενης μέρας εαν θα εχει δουλειά να εισπράττει κανονικά τον μισθό του.
    οσοι δουλεύουν να εξακολουθησουν να πληρωνονται κανονικά ( να μην πω και με προσαύξηση επικινδυνοτητας) και οι υπόλοιποι που ειναι κατω απο της κουβέρτες , το 50% και πολλά ειναι

  2. Ε όχι δεν το δέχομαι αυτό !!! Στου πιο σκληρά εργαζόμενους στην Ελλάδα μειώσεις μισθών ? Απαράδεκτο !!!
    Κανονικά πρέπει να γίνει οριζόντια μείωση 30% σε όλους (εκτός από ιατρούς, νοσηλευτές, αστυνομικούς και Ικάρους) και να παίρνουν το πολύ 650 μικτά. Το πιο πιθανό είναι βέβαια να αυξηθεί η ανεργία 30% στους ΙΥ, αλλά οι κοπρίτες (λέγε με Πάγκαλο) θα συνεχίσουν να μας κλέβουν και να κάνουν τη ζωάρα τους !!! Όταν τελειώσει ο COVID-19 και τα έσοδα του κράτους θα έχουν κατακρημνιστεί, να δω που θα βρει λεφτά ο Κούλης για να πληρώσεις παχυλές συντάξεις ΔΕΚΟ και τραπεζών, άγαμες θυγατέρες, 1.000.000 ΔΥ κλπ κλπ κλπ Και φυσικά η φοροδιαφυγή θα γιγαντωθεί…έτσι ?

Comments are closed.