Μεγάλα ποσοστά αποχής: Περίπου ένας στους δύο Αθηναίους δεν ψήφισε

Κοινοποίηση:
4772570

Μόλις το 45% άγγιξε η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία στον Δήμο Αθηναίων
ΟΚώστας Μπακογιάννης κυριάρχησε στη μάχη για τον Δήμο Αθηναίων συγκεντρώνοντας ποσοστό 42,71%. Ωστόσο, νικήτρια αναδείχθηκε η αποχή καθώς το 55% δεν προσήλθε στις κάλπες. Τουτέστιν κάτι περισσότερο από ένας στους δύο Αθηναίους δεν συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία!

Με καταμετρημένο το 67,13% των ψήφων, η συμμετοχή έφτασε μόλις στο 45% κάτι που σημαίνει πως η προσέλευση ήταν μειωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές το 2014 που κυμάνθηκε στο 49%.

Στο σύνολο της εκλογικής διαδικασίας, όπως μετέδωσε το OPEN, η συμμετοχή ήταν περίπου στο 57%. Πρόκειται για ποσοστό ανάλογο των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών αλλά μειωμένο σε σχέση με τις προηγούμενες Ευρωεκλογές, ενώ μεγάλη αύξηση παρουσίασαν τα άκυρα και τα λευκά στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Είναι ενδεικτικό ότι στις περιφερειακές το ποσοστό των λευκών/άκυρων αγγίζει το 7%.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Περισσότερη είναι η αποχή από 50% αλλ΄φοβούνται να πουν την αλήθεια μήπως και το Σύνταγμα μας επιβάλλει επανάληψη εκλογών. Δεν μπορεί να βγουν δεδομένα εκλογών με το 40% ΜΟΝΟ των Ελλήνων.

  2. Και με 55% αποχή του Ελληνικού λαού απο τις κάλπες μιλάει η νδ για νίκη;
    ..Στοιχειώδη μαθηματικά δεν ξέρει; Αν το 55% δεν πάτησε να ψηφίσει, πόσο είναι το αληθινό ποσοστό του 32% που πανηγυρίζει; Απλή μέθοδο των τριων κάνετε αμόρφωτα δίποδα. Απ’ την πρώτη γυμνασιου το μαθαίνεις! Το ποσοστό που δεν ψήφισε δεν το λογαριάζετε; ΟΥΤΕ ΜΕ 18% ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ Η ΝΔΟΥ.
    ..και βγαίνετε και ζητωκραυγαζετε κιόλας;
    …Καλά τα έλεγε ο κυρ Νίκος ο μαθηματικός που είχε μαθήτρια στο γερμανικό κωλέγιο την ντόρα μπακαλόγατου – μητσοτάκαινα πως ήταν κάκιστη μαθήτρια! Οχι απλά κακή, είπε κάκιστη και το τόνισε δυνατά! Ε, τέτοια μαθηματικά μάθαν όλοι τους οι νουδουλιώτες! με τέτοια “λογική” κυβερνάνε.
    ..
    Ας μας πει ο..αρθρογράφος που πρόλαβε και έγραψε για την πύριο νίκη της νδου..που βάφτηκε ολη η Ελλάδα (σόι) μπλε! Θεωρείται βάση του Συντάγματος (ρωτήστε κσι την γιουροπς τι λεει το καταστατκό της), νόμιμο το εκλογικό αποτέλεσμα με 55%αποχή;
    …Και το ιδιο και για τις δημαρχιες. Πόσοι πολίτες τους επέλεξαν; οι.. δικοί τους; και οι άλλοι πολίτες; Θα πληρώνουν φόρους για να πληρώνονται άτομα που δεν ψήφισαν; και να τους υποδεικνύουν κιόλας πως αυτοι ως εκλεγμένοι τα κάνουν όλα σύμφωνα με τον νόμο; Ποιόν νόμο! Πείτε στον Ελληνικό λαό ποιόν νόμο τηρείτε.

    .Περιμένω να δω τι θα κάνουν οι Εισαγγελεις και οι “μεγάλοι” στρατηγοί με τα πολλά γαλόνια. Όλος ο Ελληνικός λαος περιμένει να δει την γ@μω την δημοκρατία σας μέσα!

Comments are closed.