Μας δουλεύει όσο δεν πάει! Μητσοτάκης για τον πόλεμο στην Ουκρανία: «Είμαστε με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας»

Κοινοποίηση:
Ομιλία του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 86ης ΔΕΘ, στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο. Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022  (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν το θέμα της όγδοης ερώτησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη συνέντευξη τύπου στο Βελλίδειο, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

Ο κ. Μητσοτάκης ερωτήθηκε για την στάση της Ελλάδας σε αυτό το σημαντικό γεγονός.

“Είμαστε με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Έχουμε στοιχεία για παρεμβάσεις που είχαν γίνει στο παρελθόν, για να στηθεί δίκτυο φιλορωσικών σταθμών στην Ελλάδα το 2016. Είμαστε σε εγρήγορση για να αποτρέψουμε εξωτερικές παρεμβάσεις στις εκλογές. Μπορεί ο κ. Ερντογάν να θέλει άλλο πρωθυπουργό, αλλά θα του πω ότι αυτό το επιλέγει μόνο ένας: ο ελληνικός λαός”, δήλωσε.
Όταν αργότερα τον ρώτησαν για τις κυρώσεις της Ρωσίας και τις πράσινες ενέργειες ο κ. Μητσοτάκης απάντησε:

«Από την πρώτη στιγμή που επιβάλλαμε κυρώσεις στη Ρωσία, γνωρίζαμε ότι θα υποβάλαμε τις κοινωνίες μας σε μία επίπονη διαδικασία. Είπαμε ότι θέλουμε να στηρίξουμε την Ουκρανία με τέτοιο τρόπο ώστε να της δώσουμε τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία με τους δικούς της όρους και όχι ως ηττημένη. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει δυνατότητα αλλαγής της στρατικής. Γνωρίζαμε ότι η Ρωσία θα εργαλειοποιήσει το φυσικό αέριο.

Η Ελλάδα παράγει το 50% της ηλεκτρικής της ενέργειας. Όμως υπάρχουν προβλήματα. Έχουμε επιλέξει κάποιες περιοχές, όπου μπορούμε να προσθέσουμε αιολικό δυναμικό και να εξελίξουμε τον τομέα της αιολικής ενέργειας. Θα επιμείνουμε στην όλο και πιο γρήγορη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ασε καρ@γκιόζη να κρίνει ο έλληνας ποια είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας… κάνε ενα δημοψίφισμα
    να δείς τα αποτελέσματα… όλοι οι πολιτικοί να φάτε τα λεφτ@ που βγάζετε στα φάρμακ@ σας εύχομαι
    απο καρδιάς… κοπρόσκυλ@

Comments are closed.