Μαρία Καρυστιανού: “Δεν μπορώ να γυρίσω σπίτι, νοικιάζω αλλού – Δικαίωση είναι να μπουν στη φυλακή 57 φορές ισόβια”

Κοινοποίηση:
15c621174ca84dff999eb52fe82b6664

Η Μαρία Καρυστιανού η γυναίκα που έχασε την κόρη της στο μοιραίο δυστύχημα των Τεμπών, και πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων συγκλόνισε με την κατάθεσή της στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη.Play Video

Μιλώντας σε εφημερίδα τονίζει πως “57 φορές ισόβια θα πρέπει να μπουν οι υπαίτιοι αυτού του δυστυχήματος”.

Αποκαλύπτει ότι δεν έχει γυρίσει στο σπίτι τους από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν έγινε το μοιραίο και πως προτιμά να μένει αλλού.

“Νοικιάζω αλλού, το σπίτι έκλεισε. Επιστρέφω μόνο όταν θέλω να μείνω λίγο στο δωμάτιό της. Δεν μπορώ να γυρίσω στο σπίτι μας και αυτό είναι το μόνο κομμάτι στο οποίο μου επιτρέπει να είμαι αδύναμη”, λέει σχεδόν ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών.

“Ο πόνος δεν θα φύγει ποτέ. Πόνος γιατί η απουσία γίνεται όλο και πιο έντονη. Μας λείπει“, προσθέτει και παραδέχεται ότι η μοναδική στιγμή που ξεχνιέται για λίγο είναι όταν εξετάζει κάποιο μωρό στο παιδιατρείο της ή όταν βρίσκεται δίπλα στον γιο της.

“Δικαίωση είναι να μπουν στη φυλακή 57 φορές ισόβια”

Η κυρία Καρυστιανού αναφέρει ότι όσο περνά ο καιρός μεγαλώνει και ο θυμός, καθώς βλέπει την ατιμωρησία, ενώ δεν κρύβει και την οργή της για τη Δικαιοσύνη “που δεν κάνει τη δουλειά της”.

“Δικαίωση είναι να μπουν στη φυλακή 57 φορές ισόβια. Και μόνη μου να μείνω, το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί” λέει η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών.

“Πολλές φορές αυτά που άκουσα στην Εξεταστική με έκαναν να ντρέπομαι. Με έκαναν να θέλω να αλλάξω χώρα” δηλώνει η κυρία Καρυστιανού και αναφέρεται ιδιαίτερα στην πρωτοβουλία της να συγκεντρώσει υπογραφές για να φτάσει η υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

“Είναι νόμος του Κράτους. Με τη συγκέντρωση 500.000 υπογραφών μπορούμε να πάμε στον εισαγγελέα με πολύ δυνατή φωνή. Ο εισαγγελέας πρέπει να παραδώσει τις υπογραφές στη Βουλή και η Βουλή να αποφασίσει. Με 500.000 υπογραφές δεν μπορεί να μας αρνηθεί να πάμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Και κει θα καταδικαστούν“, λέει με αποφασιστική φωνή η κυρία Καρυστιανού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Η δικαιοσύνη….έρχεται στην Ελλάδα μετά…..θάνατον……ολλων

  2. Η γυναίκα αυτή ως πονεμένη μάνα έβαλε σκοπό να δικάσει τους προδότες για την περίπτωση των Τεμπών και με το δίκαιο της φυσικά διότι έφυγε το λουλούδι της λόγο των 300ων Gagsters και απατεώνων.Το γεγονός αυτό όμως κοινώς ο αγώνας της δεν σημαίνει μάχη υπέρ του συνόλου για την πώληση της Πατρίδας για την οικονομική κλοπή των Ελλήνων και οτιδήποτε άλλο.Να στηρίξουν όλοι οι Έλληνες την προσπάθεια της γυναίκας αυτής αλλά να δει η Ελλάδα μία άσπρη μέρα ώστε να μην επαναληφθούν ποτέ τα ίδια.

  3. Για να βοηθήσουμε την κυρία Καρυστιανού να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών, πρέπει να γίνει ένα πράγμα! Να γραφτεί κάπου με κατανοητό και αναλυτικό τρόπο όλη η διαδικασία που απαιτείται για να υπογράψει κάποιος το ψήφισμα, το οποίο έχει ανεβάσει σε γνωστή πλατφόρμα!

    Πρέπει να ομολογήσω πως δεν είναι πολύ απλή και αρκετός κόσμος στον οποίο την κοινοποίησα, δεν τα κατάφερε, για διάφορους λόγους! Άλλοι γιατί δεν κατάλαβαν κάποιες Αγγλικές λέξεις, κάποιοι γιατί νόμισαν ότι πρέπει να πληρώσουν χρήματα, κάποιοι γιατί δεν είδαν το mail επιβεβαίωσης που τους έρχεται κ.ο.κ. Αν η διαδικασία ήταν πιο απλή, τώρα οι υπογραφές θα είχαν ξεπεράσει τις 500.000!

  4. Στέφανε, σε παρακαλώ πολύ, μάθε που μπορούμε να υπογράψουμε το Έγγραφο της κ. Καρυστιανού?
    Ευχαριστώ.

    1. Συγνώμη που απαντάω εγώ, αλλά θέλω να βοηθήσω! Λοιπόν:

      Βήμα 1: Θα γράψετε στο Google τα εξής:
      change.org.tempi

      Βήμα 2: Θα πατήσετε στο link που λέει:
      Petition : ΤΡΑΓΩΔΙΑ – ΤΕΜΠΗ 2023

      Βήμα 3: Θα σας ζητήσει: Επώνυμο, Όνομα και mail!
      Τα γράφετε!

      Κάτι τετραγωνάκια που έχει από κάτω, δεν τα τσεκάρετε (νομίζω αυτό βολεύει)!

      Προσοχή: Χρήματα δεν ζητάει η κυρία Καρυστιανού! Χρήματα ζητάει η πλατφόρμα που φιλοξενεί το ψήφισμα! Αυτό όμως είναι προαιρετικό! Δεν πληρώνετε τίποτα!

      Βήμα 4: Όταν τα κάνετε αυτά, θα σας έρθει ένα mail για επιβεβαίωση και εκεί τελειώνει η διαδικασία! Αν δεν κάνετε επιβεβαίωση, η υπογραφή δυστυχώς χάνεται!

      1. Να συμπληρώσω πως στα κυκλάκια (τετραγωνάκια γράφετε), πρέπει υποχρεωτικά να διαλέξεις ένα εκ των δύο. Για όποιον δεν ξέρει αγγλικά, μαρκάρει το σημείο που δεν καταλαβαίνει και με δεξί κλικ επιλέγει “μετάφραση στα Ελληνικά”. Το ίδιο κάνουμε και στο e-mail που μας έρχεται. Μετάφραση στα Ελληνικά και προχωράμε βάσει των επιλογών μας.
        Σας ευχαριστώ για το “βήμα 1”. Μπόρεσα να υπογράψω σχετικά. 297.093 έως τώρα.

Comments are closed.