Μαρία Ζαχάροβα: “Οι εικόνες «παραγγέλθηκαν» από τις ΗΠΑ για να κατηγορηθεί η Μόσχα”

Κοινοποίηση:
A woman walks amid destroyed Russian tanks in Bucha, in the outskirts of Kyiv, Ukraine, Sunday, April 3, 2022. (AP Photo/Rodrigo Abd)

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι το οπτικό υλικό με νεκρούς αμάχους στην πόλη Μπούκα της Ουκρανίας “παραγγέλθηκε” από τις ΗΠΑ στο πλαίσιο σχεδίου για να κατηγορηθεί η Ρωσία.

“Ποιοί είναι αυθεντία στην προβοκάτσια; Φυσικά οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ”, σημείωσε χθες Κυριακή σε συνέντευξή της στην κρατική τηλεόραση η εκπρόσωπος του υπουργείου Μαρία Ζαχάροβα.

Όπως είπε η Ζαχάροβα, η άμεση κατακραυγή της Δύσης για τις εικόνες αυτές με τους νεκρούς αμάχους υποδηλώνει ότι το θέμα εντάσσεται σε ένα σχέδιο με στόχο να αμαυρωθεί η φήμη της Ρωσίας.
“Στην περίπτωση αυτή μου φαίνεται ότι το γεγονός πως οι δηλώσεις αυτές (για τη Ρωσία) έγιναν κατά τα πρώτα λεπτά μετά την εμφάνιση αυτού του υλικού δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το ποιός ‘παρήγγειλε’ αυτό το θέμα”.

Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι ερευνούν την πιθανότητα διάπραξης εγκλημάτων πολέμου από τη Ρωσία μετά την ανακάλυψη των πτωμάτων εκατοντάδων ανθρώπων –κάποιοι από τους οποίους ήταν δεμένοι και είχαν πυροβοληθεί από κοντινή απόσταση– τα οποία ήταν διάσπαρτα γύρω από πόλεις έξω από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, μετά την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή.

Οι ρωσικές αρχές υποστηρίζουν ότι οι φωτογραφίες και το οπτικό υλικό που μεταδόθηκε από την Μπούκα αποτελούν “πρόκληση” σχεδιασμένη για να διακόψει τις ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στη Μόσχα και στο Κίεβο.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι εικόνες ήταν “μια ακόμη στημένη παράσταση από το καθεστώς του Κιέβου”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Σωστός φίλε!!! Πραγματικά έχουν βάλει εναλλάξ τα πτώματα δεξιά αριστερά σε ίση απόσταση, τόσο τραγικοί και άμυαλοι οι ουκροφασίστες!! Επίσης την πόλη Μπούκα οι Ρώσοι της άφησαν 30/03, στης 31/03 δεν υπήρχε ούτε ένας Ρώσος και μάλιστα βγήκε με βίντεο ο δήμαρχος της πόλης και δήλωνε με περίσσια χαρά ότι η πόλη ελευθερώθηκε και 31/03 θα γιορτάζεται από εδώ και πέρα σαν ημέρα απελευθέρωσης αλλά δεν ανέφερε σε κανένα σημείο του βίντεο για νεκρούς εκατοντάδες αμάχους!!! Και ξαφνικά 3 ολόκληρες μέρες μετά να σου και εμφανίζονται τα πτώματα στους δρόμους. Και πού ήταν αυτά τα πτώματα 4 μέρες που έφυγαν οι Ρώσοι;;; Δηλαδή υποτιμάνε τη νοημοσύνη μας κάπου.

    1. Η Ζαχάροβα αγωνίζεται σκληρά να αποκρύψει τα εγκλήματα του πολέμου τους, και βλέπουν εικόνες φτιαγμένες των αμερικανών ότι προπαγανδίζουν τον κόσμο για την εικόνα της Ρωσίας. ‘Όχι προσπαθεί να γλυτώσει την καταδίκη γιατί θα πρέπει οι επόμενες γενιές των Ρώσων να της πληρώσουν! Και το ύψος των ζημιών είναι υπερβολικά μεγάλο για το μέγεθος της Ρωσίας! Κάπου διάβασα ότι είναι 560 δισ. δολάρια! Η Ρωσία δεν χρειάζεται την Αμερική για να χαλάσει την εικόνα της, την χαλά μόνη της!

  2. Στην πολη Μπουκα εγιναν μεχες, ανταλλαγες πυροβολικου κλπ , προφανως καποιοι ανθρωποι σκοτωθηκαν!!!!!! Απο ποιανου τα πυρα, τρεχα γυρευε;;;; Οταν εφυγαν οι Ρωσοι και πηγε στην πολη ο ουκρανικος στρατος, πηραν καποια απο τα πτωματα και τα μοιρασαν στον δρομο, εριξαν και σε καποια μια σφαιρα στο κεφαλι, για να πουν οτι τους εκτελεσαν οι Ρωσοι και μετα φωναξαν τα παλιοκαναλα για να βροβαλουν την αλητεια τους σ’ ολο τον κοσμο και οσοι δεν βαζουν το μυαλο τους να δουλεψει καταπινουν την προβοκατσια τους αμασιτη!!!!!!!! Αν δει κανεις πως ειναι τοποθετημενα στον δρομο τα πτωματα καταλαβαινει!!!!!!! Εκει γινοταν χαμος και αυτοι οι ανθρωποι βολταριζαν αμεριμνοι και τους βρηκαν οι Ρωσοι και τους εκτελεσαν;;;;;;;; Δεν το νομιζω!!!!!!! Και τι ειχαν να κερδισουν;;;;;;; Γιατι δεν σκοτωνουν και τους διαμαρτυρομενους στην κατεχομενη Χερσωνα;;;;;;;; Αυτα τα παραμυθια να πανε να τα πουλησουν αλλου, δυστυχως πολλοι τρωνε τον σανο που τους πασαρουν!!!!!!!!!

Comments are closed.