Μακριά από εμάς! Καμαρώστε έναν δάσκαλο που διδάσκει στα μικρά παιδιά(ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
ΜΑΓΟς

Το σώμα, το πρόσωπο και η γλώσσα του είναι καλυμμένα με τατουάζ, ενώ έχει μετατρέψει, χειρουργικά, τον σκληρό χιτώνα (λευκό) του ματιού του σε μαύρο. Πρόκειται για έναν δάσκαλο, ο οποίος δήλωσε ότι τον απέτρεψαν από το να διδάσκει σε ένα γαλλικό νηπιαγωγείο έπειτα από τα παράπονα που εξέφρασε ένας γονέας ότι τρομάζει το παιδί του όταν τον βλέπει.

Ο δάσκαλος όμως, ο 35χρονος Σιλβέν Ελέν, εξακολουθεί να διδάσκει παιδιά Δημοτικού, δηλαδή από έξι χρονών και πάνω και υποστηρίζει ότι, έπειτα από το αρχικό σοκ που παθαίνουν οι μαθητές όταν τον βλέπουν για πρώτη φορά, στη συνέχεια βλέπουν πέραν την εμφάνισής του.

«Όλοι οι μαθητές μου και οι γονείς τους ήταν πάντα χαλαροί μαζί μου γιατί, βασικά, με γνώριζαν», λέει ο Ελέν, ο οποίος υπολογίζει ότι έχει περάσει περίπου 460 ώρες κάτω από την βελόνα του καλλιτέχνη τατουάζ.


«Είναι μόνο όταν ο κόσμος με βλέπει από μακριά που μπορεί να φανταστεί το χειρότερο», συμπληρώνει ο ίδιος, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως περιγράφει, τον περασμένο χρόνο δίδασκε στο νηπιαγωγείο του Δημοτικού Σχολείου Docteur Morere, στο Παλεσό, ένα προάστιο του Παρισιού, όταν οι γονείς ενός τρίχρονου μαθητή εξέφρασαν παράπονα στην διεύθυνση του σχολείου λέγοντας ότι ο γιος τους, ο οποίος δεν είχε τον Ελέν για νηπιαγωγό, τον έβλεπε σε εφιάλτες.

Περίπου δύο μήνες αργότερα οι σχολικές αρχές τον ενημέρωσαν ότι πλέον δεν θα κάνει μάθημα στον νηπιαγωγείο.

«Νομίζω ότι η απόφαση που πήραν είναι θλιβερή», λέει εκείνος.

Ένας εκπρόσωπος της τοπικής αρχής εκπαίδευσης δήλωσε ότι συμφωνήθηκε μαζί του να μη διδάσκει στο νηπιαγωγείο.

Μαθητές κάτω των έξι ετών «μπορεί να τρομάζουν με την εμφάνισή του», είπε ο εκπρόσωπος.

Παρά το συμβάν, ο Ελέν δήλωσε ότι θα συνεχίσει να ασκεί το επάγγελμα που έχει επιλέξει. «Είμαι δάσκαλος του Δημοτικού… αγαπώ τη δουλειά μου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ξεκίνησε να κάνει τατουάζ στα 27 του ενώ δίδασκε σε ένα ιδιωτικό σχολείο στο Λονδίνο όταν βίωσε μια «υπαρξιακή κρίση».

Έκτοτε, εξηγεί, «τα τατουάζ είναι το πάθος μου».

Ο Σιλβέν ελπίζει να δείξει στους μαθητές του ότι θα πρέπει να αποδέχονται τους ανθρώπους που διαφέρουν από την νόρμα.

«Ίσως όταν θα είναι ενήλικες να γίνουν λιγότερο ρατσιστές, λιγότερο ομοφοβικοί και περισσότερο ανοιχτόμυαλοι», λέει.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

26 Σχόλια

  1. ΚΑΙΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ

  2. Μπαμ μια στην κεφάλα, το λάδι και το καπάκι και θάψιμο. Ασχολούμαστε εν έτει 2020 με εκτρώματα, ανώμαλους, ψυχάκηδες και βρωμιάρηδες . Έλεος !

  3. Ο/Η Η αρνητική διαφήμιση είναι εξίσου αποτελεσματική. λέει:

    Ίσως είναι κάποιος που μέσα από την «υπαρξιακη κριση» που λέει ότι πέρασε ,στην
    ουσία μπορεί να πέρασε μια κρίση αυτοϋποτιμησης που του δημιουργήθηκε έπειτα από κάποιο σοβαρό προσωπικό πρόβλημα είτε οικογενειακό,είτε κάποια ερωτική απόρριψη.
    Ως αντίδραση επέλεξε την «διαστρεβλωμένη
    διαφορετικότητα» έτσι ώστε να μην είναι άμεσα συγκρισημος με τους άλλους και φαίνεται η κατωτερότητα που πιστεύει ότι
    έχει. Έτσι είναι ικανοποιημένος εσωτερικά επειδή έλκει έστω και με αρνητικό τρόπο την
    προσοχή. Το γεγονός αυτό τον ικανοποιεί και
    τον κάνει να νιώθει εσωτερικά σπουδαίος.

  4. Κατ’ εμέ ο άνθρωπος αυτός δεν στέκει στα καλά του, κάπου χάνει λάδια, όπως λέγεται εις την κοινήν, καθώς και όλοι αυτοί, που τον υποστηρίζουν. Ο άνθρωπος αυτός, που ασκεί το επάγγελμα του δασκάλου, σημαδεύει το κορμί του με διάφορες διαστίξεις, όπως και εμείς γράφαμε κάποτε – ως παιδιά – πάνω στις δερμάτινες μπάλες μας. Γιατί φίλε μου ζωγραφίζεις πάνω σου; Για επίδειξη; Για να δηλώσει κάτι; Δηλαδή, εμείς που δεν ζωγραφίζουμε είμαστε σιωπηλοί, ενώ εσύ δεν είσαι; Εμείς δεν είμαστε σε θέση να επιδεικνύουμε τις απόψεις μας και τις θέσεις μας; Πρέπει σώνει και καλά να στιγματίσω το σώμα μου για να πω τις θέσεις μου; Άρα θα πρέπει να γυμνώνω το σώμα μου για να παρουσιάζω τις θέσεις μου, σωστά; Και φυσικά θα πρέπει το ακροατήριο, που με παρακολουθεί γυμνό να με ρωτήσει τι είναι αυτές οι ζωγραφιές που έχω στο κορμί μου. Δηλαδή, δεν σου αρέσει το σώμα σου, όπως το έφτιαξε η φύση; Γιατί δεν το γυμνάζεις, παρά το μόνο που κάνεις είναι να το παραμορφώνεις και μάλιστα ανεξίτηλα; Μήπως δεν σου αρέσει και το έντερό σου και πρέπει να το μειώσεις; Μήπως δεν σου αρέσει το πόδι σου, που έχει 5 δάκτυλα και θέλεις να τα κόψεις; Δεν πας καλά, φίλε μου. Είσαι αποκρουστικός, αγαπητέ μου και ό,τι έκανες έχει μείνει μονίμως επάνω σου. Έχεις και την απαίτηση να σε αποδέχονται οι άλλοι. Δεν πας καλά. Εδώ βλέπουν κάποιον με άλλον χτένισμα και τον κρίνουν, πόσο μάλλον εσένα.
    Για μένα θα έπρεπε οι ….καλλιτέχνες που κάνουν διαστίξεις να υπόκεινται σε ελέγχους, διότι γύρευε τι υπόσχονται σε κάποιους ήδη διαταραγμένους ψυχικώς πελάτες τους. Το βασικό θα είναι να περνάνε ψυχιατρική εξέταση όσοι θέλουν να κάνουν διαστίξεις, καθώς είναι κάτι για το οποίο δεν μετανοιώνεις, αλλά θα το κουβαλάς για πάντα επάνω σου, δηλ. θα σε σημαδεύει, ακόμη και αν αλλάξεις νοοτροπία.
    Πέρασε, λέει, μια υπαρξιακή κρίση. Είναι εντάξει τώρα; Με την υπαρξιακή κρίση γέμισε μουτζούρες το κορμί του. Εάν υπάρξει δεύτερη, τι θα κάνει; Θα κάνει νέα παρέμβαση στον εαυτό του ή θα την κάνει σε κάποιο παιδάκι; Τι είχε πει ο Άκης Πάνου, που είχε και αυτός την ακαμψία του; …. Τι κρύβει μέσα το μυαλό ενός τρελού δεν ξέρεις.

  5. Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να είναι ψυχικά διαταραγμένος για να έχει κάνει όλα αυτά πάνω του. Το θέμα είναι αν είναι και επικίνδυνος για τα παιδιά. Τον έχουν περάσει από ψυχιατρικά τεστ;

  6. Όποιος τρομπας τον υποστηρίζει και λέει “ναι αλλά μπορεί να είναι καλός δάσκαλος τι σχέση έχει η εμφάνιση” να καθίσει λίγο και να σκεφτεί. Πες ότι εισαι στο κρεβάτι πριν το χειρουργείο , και σου παρουσιάζεται αυτό σαν τον χειρουργο. Τι κάνεις ?

  7. Όλοι αυτοί αποτελούν καθαρά ψυχιατρικές περιπτώσεις. Εξάλλου το παραδέχτηκε και ο ίδιος λέγοντας πως ξεκίνησε τα τατουάζ όταν πέρασε μία.. «υπαρξιακή κρίση».

  8. Εγώ θα φοβόμουν να του εμπιστευτώ τα αιδια μου όχι γιατί είναι αποκρουστικος εξωτερικά αλλά γιατί θεωρώ ότι είναι ανισορροπος

  9. Κοιτατε πρωτα τα χαλια σας και αφήστε τον αυτόν,αυτος μπορει εφανησιακα να είναι ετσι αλλα να είναι ο καλυτερος δάσκαλος,κατι αλλοι κουστουματι ανωμαλοι παιδεραστες είναι καλυτεροι δηλαδή;

  10. Ερπετό εμετικό και δεν υπάρχει τίποτα να δεις πίσω από αυτό. Και μόνο που μπήκε στην διαδικασία να γίνει καρικατούρα ανθρώπου κρύβει ψυχική διαστροφή.

  11. Αυτή είναι η διαπολιτιστική Παιδαγωγία ένα από τά “δώρα”τής Νέας Τάξης Πραγμάτων,όπως η παρέλαση υπερηφάνειας,η αλλαγή φυλου,οί γάμοι τών οπισθογεμών,πατήρ νούμερο1 καί πατήρ νουμερο 2.Διάλογος μικρών παιδιών στόν παιδικό σταθμό.Θά έρθη η μαμά σου νά σέ πάρει;Οχι εμένα θά μέ πάρει ο Λάκης καί πολλά άλλα φρούτα άγουρα καί δηλητηριώδη.
    Γιάννης Λάκων

  12. Πάντως εντελώς πληροφοριακά , όλοι οι απατεώνες , κλέφτες, πολιτικοί και ” καθώς πρέπει ” φοράνε κοστουμια

    1. Και αυτο το πραμα γιατι καθε αλλο παρα ανθρωπος ειναι ? …….κοστουμι φοραει,δηλ οτι σκατα και το φτυαρι !!!!!!

    2. Το κουστούμι το βγάζεις αν είσαι κλέφτης και φοράς πιζάμα οπότε γίνεσαι νοικοκυραίος. Το τατουάζ στο δέρμα και στα μάτια (έλεος) δεν μπορείς να το βγάλεις άμα μετανοιώσεις. Για πάντα θα δείχνεις πόσο μαλάκας ψυχασθενής υπήρξες.

  13. ΤΙ ΆΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ;;;
    ΟΝΤΩΣ ΜΑΚΡΥΆ ΑΠΟ ΜΑΣ!!!

  14. Ετσι σιγά σιγά τα παιδια μας να συνηθίζουν τα ερπετά….

  15. BΡΕ ΑΝΤΕ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΘΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ …ΑΝΤΕ ΝΑ ΒΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ «υπαρξιακή κρίση».
    ΔΙΑΒΟΛΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΠΟΛΛΟΙ….ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ….
    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ Η ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ; ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΜΕ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ….ΑΠΟ ΦΟΒΟ….
    ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
    ΤΟΝ ΘΕΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΦΟΒΟ ΜΟΝΟ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ.
    Ο ΘΕΟΣ ΦΩΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΨΥΧΗΣ. ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.

  16. Μα δεν καταλαβατε;;; Ειναι διδακτικη μεθοδος!! Τα παιδακια φοβουνται και κανουν τα μαθηματα τους!

  17. …..ΕΜΕΤΙΚΟ ΔΙΠΟΔΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑ ΣΥΡΙΖΑΙΑΣ ΜΕ ΚΕΕΡΦΑ!!

    1. καλό

Comments are closed.