Μαγιορκίνης : Ανησυχητικά στοιχεία για τον κοροναϊό και την «ανοσία της αγέλης»

Κοινοποίηση:
ImgSrc-28-6-e1587971101832

Τη διαφωνία του με την άποψη ότι μπορούμε να στοχεύουμε ή να αναμένουμε ανοσία της αγέλης, στην Ελλάδα, εκφράζει σε ανάρτησή του στο facebook, ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής & Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ο ίδιος θεωρεί ότι δεν είναι εφικτή η ανοσία της αγέλης στην χώρα μας παραθέτει ανησυχητικά στοιχεία, που αφορούν και στη μη επάρκεια σε ΜΕΘ.

Η ανάρτηση
Αναλυτικά ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρει:

«Κάποιοι πρόχειροι υπολογισμοί για την περίφημη «ανοσία της αγέλης» (αν έχω κάνει λάθος γιατί τα κάνω στο πόδι, διορθώστε με παρακαλώ):

1) Δεν γνωρίζουμε το ποσοστό και την διάρκεια της ανοσίας στον Covid-19. Για αυτό και ο ΠΟΥ είπε να μην βασιζόμαστε πολύ στα αντισώματα για διαβατήριο ανοσίας.

2) Η ανοσία για να έχει αποτέλεσμα στην επιδημία πρέπει να φτάσει το 70% ΣΕ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ για τον Covid-19. Δεν μπορείς να ανοσοποιήσεις τους νέους (π.χ. και καλά να κυκλοφορήσει στα σχολεία) και να νομίζεις ότι έχει προστατέψει τους μεγάλους με «τοίχο προστασίας».

3) Στην Ελλάδα έχουμε περίπου 80.000 γεννήσεις και 80.000 θανάτους ανά έτος. Αυτό το ποσοστό μειώνει δυναμικά την ανοσία που έχει επιτευχθεί ανά έτος (γύρω στο 1-2%).

4) Για να επιτύχουμε το θεωρητικό 12% της ανοσίας που έχει το Βέλγιο με παρόμοιο πληθυσμό θα πρέπει να δεχτούμε περίπου 7000 θανάτους, άρα συνολικά 35000 θανάτους για το 60% με το οποίο θα αρχίσουμε να βλέπουμε επιβράδυνση της επιδημίας.

5) Για κάθε θάνατο από τους παραπάνω θα χρειαστούμε 2 κρεβάτια στις ΜΕΘ δηλαδή 70.000 κρεβάτια. Αν υποθέσουμε ότι ο καθένας θα πρέπει να μείνει περίπου 20 ημέρες στην εντατική θα χρειαστούμε 1.400.000 ημέρες ΜΕΘ. Με δεδομένο ότι μπορούμε να έχουμε περίπου 500 κρεβάτια σε Covid-19 (που μάλλον δεν μπορούμε) θα χρειαστούν περίπου 7.6 χρόνια με 100% πληρότητα και 13 θανάτους ανά ημέρα από COVID-19 ασταμάτητα. Αυτό χωρίς να έχω λάβει υπόψιν την ανανέωση του πληθυσμού στο (3) και την ελλειπή ή απώλεια της ανοσίας (1).

Για όλους τους παραπάνω λόγους διαφωνώ κάθετα με απόψεις που κυκλοφορούν ότι μπορούμε να στοχεύουμε ή να αναμένουμε ανοσία της αγέλης, ότι και καλά «θέλουμε» να κυκλοφορήσει ο ιός».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΕΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΓΛΥΣΤΡΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΑΝ Β Η Γ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΕΙ ΤΟ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΦΥΓΜΟΜΕΤΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΕΙ ΑΥΤΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

  2. Όλοι αυτοί που σήμερα είναι υπέρ της “ανοσίας της αγέλης” δεν είναι αυτοί που μέχρι χθες ήταν εναντίον μίας τέτοιας απόφασης; Δεν είναι αυτοί που έλεγαν πως ο Τζόνσον στην Βρετανία, ο Τραμπ κλπ κλπ, κάνουν εγκληματικό λάθος να υποστηρίζουν κάτι τόσο ανεύθυνο;

    Και έρχονται σήμερα και μας λένε πως αυτό είναι το σωστό να γίνει και θα γίνει;

    Όταν κάποιοι βγαίνουν και λένε πως όλα αυτά είναι παραμύθια και μας δουλεύουν ψιλό γαζί, κάποιοι άλλοι τους ειρωνεύονται και τους κράζουν!

    Δείτε τις αντιφάσεις των “ειδικών” από την αρχή μέχρι σήμερα και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

    Δείτε τα ημίμετρα που πήραν οι “ειδικοί” όταν άφησαν λαϊκές, τράπεζες, σούπερ μάρκετ ανοιχτά, με τον κόσμο να αλωνίζει και να είναι ένας πάνω στον άλλο σαν σαρδέλες, ενώ τους ενοχλούσαν οι εκκλησίες ο επιτάφιος και τα κοιμητήρια!!!

    Δείτε τους γύφτους και τους λαθρο να αλωνίζουν ανενόχλητοι, και τον Ελληνικό λαό κλεισμένο σπίτι για να μην φάει το 300άρι!!!

    Δείτε τον κόσμο σε παραλίες κλπ να μην τηρούν κανένα από τα “μέτρα” και ταυτόχρονα τα παπαγαλάκια των ΜΜ”Ε” να μας λένε πως “αν και έχει όντως πολύ κόσμο έξω, τηρούνται όλα τα μέτρα”!!!

    Δείτε πως μας δουλεύουν όταν λένε πως “έπεσαν πρόστιμα σε μετανάστες & πρόσφυγες γιατί έσπασαν την καραντίνα” χωρίς να μας λένε όμως, αυτά τα πρόστιμα, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ;;; Οι ΜΚΟ;;;

    Ξεφτιλισμένα ανδρείκελα είναι που δουλεύουν τον κόσμο με απώτερο σκοπό να πετύχουν αυτά που τα αφεντικά τους θέλουν! Υποχρεωτικό εμβολιασμό ΟΛΩΝ και τσιπάρισμα αμέσως μετά!

    Ξ Υ Π Ν Α Τ Ε ! ! !

Comments are closed.