Μίνι εξέγερση στην Επιτροπή Τσιόδρα. «Καυτή» επιστολή σε Κικίλια- Μητσοτάκη

Κοινοποίηση:
kikilias-tsiodras-arkoumaneas

Τριγμούς έχει προκαλέσει στην υπό τον κ. Τσιόδρα Επιτροπή των Επιστημόνων, η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο άνοιγμα του λιανεμπορίου. Στην Επιστημονική Επιτροπή η απόφαση εγκρίθηκε με μικρή πλειοψηφία και μετά από ασφυκτικές κυβερνητικές πιέσεις στην τηλεδιάσκεψη των επιδημιολόγων, όπου παρών ήταν και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Η παρουσία του τελευταίου είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς ο κ. Γεραπετρίτης δεν έχει σχέση με τις πολιτικές υγείας. Στα μέλη της Επιτροπής είχαν άλλωστε προκαλέσει αρνητική εντύπωση οι δηλώσεις του πριν από μερικές εβδομάδες, σύμφωνα με τις οποίες όσες περισσότερες ΜΕΘ τόσο και περισσότεροι θάνατοι.

Σε κάθε περίπτωση, μια σημαντική μερίδα μελών της Επιτροπής αποφάσισε να στείλει μια επιστολή προς την κυβέρνηση, που ένας από τους συγγραφείς της αποκαλεί « ultimatum », τελευταία προειδοποίηση. Στην επιστολή, της οποίας σχέδιο κυκλοφόρησε σε δημοσιογραφικούς κύκλους και η οποία απευθύνεται στους κ.κ. Μητσοτάκη και Κικίλια, τονίζεται ότι οι υπογράφοντες θα παραιτηθούν « και θα εξηγήσουν δημοσίως τους λόγους », αν η κυβέρνηση προχωρήσει και στο άνοιγμα των σχολείων. Λόγω και της διεθνούς εμπειρίας, στην επιστημονική κοινότητα η επαναλειτουργία των σχολείων θεωρείται καταστροφική. «Είναι κόκκινη γραμμή », λέει ένα μέλος της Επιτροπής.

Οι συντάκτες της επιστολής που πήραν την πρωτοβουλία για τη συγγραφή της, τη διακινούν στα υπόλοιπα μέλη με το επιχείρημα ότι « ζητάμε από τους πολίτες να αναλάβουν την ατομική ευθύνη, πρέπει να αναλάβουμε κι εμείς τη δική μας ». Αν την υπογράψει και ο κ. Τσιόδρας, ο οποίος φέρεται αυτή τη στιγμή να αμφιταλαντεύεται, η επιστολή θα φέρει τις υπογραφές της πλειοψηφίας των μελών.

«Δεν πρόκειται να δεχθούμε άλλες πολιτικές πιέσεις και άλλα ραπίσματα», τονίζεται μεταξύ άλλων στην επιστολή. «Θυσιάσαμε το επιστημονικό μας κύρος προσπαθώντας να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση της απειλητικής πανδημίας, αλλά όλα τα πράγματα έχουν ένα όριο».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Η μετάδοση των παθογόνων γίνεται με δύο τρόπους: Την άμεση, επαφή με τον πάσχοντα και έμμεση. Όταν μιλάμε για άμεση επαφή εννοούμε άτομο με άτομο στον ίδιο χώρο.
    Όταν μιλάμε για έμμεση επαφή εννοούμε μετάδοση με μηχανικούς φορείς, πχ το χερούλι μιας πόρτας που το έπιασε κάποιος που είχε το παθογόνο στα χέρια του ή το φαγητό που έφαγε κτλ.
    Είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο, από τη στιγμή που το παθογόνο μολύνει ένα άτομο, το άτομο αυτό καταλήγει να είναι είτε κλινικά μολυσμένο (πυρετός, ζάλη, εξανθήματα κτλ ανάλογα με το παθογόνο), είτε χωρίς καμία ένδειξη ότι το άτομο έχει μολυνθεί. Το τελευταίο το λέμε αφανή φορέα (δεν φαίνεται). Τους αφανείς φορείς είτε είναι ζώα είτε άνθρωποι τους θεωρούμε ως τους πλέον επικίνδυνους για τη διατήρηση ενός παθογόνου στη φύση (οικογένεια, κοινωνία, ζώα, νερό κτλ), διότι δύσκολα τους ανιχνεύουμε, ώστε να εφαρμόσουμε τα κατάλληλα μέσα πρόληψης της επιδημιολογικής εξέλιξης της μόλυνσης.
    Οι αφανείς φορείς είναι πιο επικίνδυνοι γιατί δεν φαίνονται, ενώ όταν κάποιος νοσεί φαίνεται (κλινική νόσος), άρα και ο ίδιος και οι άμεσα εμπλεκόμενοι (οικείο περιβάλλον), βλέπουν το πρόβλημα και παίρνουν προφυλακτικά μέτρα, κυρίως όταν το παθογόνο έχει χαρακτηριστεί πολύ επικίνδυνο. Επίσης, ο κλινικά άρρωστος αυτοπεριορίζεται λόγω της νοσηρότητάς του (αδυναμία για εργασία, μετακίνηση κτλ). Έτσι γινόταν πχ με τη λέπρα και την φυματίωση πριν 70-80 χρόνια.
    Αν οι επιστήμονες αυτοί νοιάζονταν πραγματικά για τον άνθρωπο, τα πρώτα μέτρα που έπρεπε να πάρουν ήταν,
    1. Η ενημέρωση μέσω πχ λογαριασμών ΔΕΗ για τον τρόπο προφύλαξης των ευπαθών, ώστε να περιοριστούν οι νοσηλείες, άρα η κατάρρευση του συστήματος υγείας
    2. Η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας, ώστε να μην εμπλέκεται μόνο ο ΕΟΔΥ στην καταγραφή των περιστατικών, αλλά η πρωτοβάθμια φροντίδα και οι ιδιώτες ιατροί. Αυτοί έπρεπε να διαχειρίζονται τα περιστατικά με φροντίδα στο σπίτι (όχι έλευση στο χώρο των ιατρών) και αγωγή προληπτική της χειροτέρευσης του περιστατικού. Η συσσώρευση σε δηλωμένους χώρους covid-19, καλούσε υπερμετάδοση, άρα και χειροτέρευση των εισαγμένων στις δομές.
    3. Συστηματικό σχέδιο αναγνώρισης και περιορισμού φορέων. Με την διαθεσιμότητα των ταχείας χρήσης διαγνωστικών δοκιμών αυτή θα ήταν μια πολύ χρήσιμη και οικονομική μέθοδο περιορισμού πρώτον της διασποράς και δεύτερον της προληπτικής αγωγής (φάρμακα υπήρχαν αλλά τα απέκλεισαν από την πρώτη στιγμή. Γιατί άραγε;;;). Οι αφανείς φορείς δεν προκαλούν μόνο ενδοοικογενιακή μόλυνση, που πια μας τρέλαναν με τον «μην αγγίζετε τα παιδιά σας»!!!!! Ο αφανής φορέας επειδή αισθάνεται καλά, είναι σε θέση να εκτελέσει κάποιες δραστηριότητες και έτσι μεταδίδει το παθογόνο όπου βρεθεί και όπου καθίσει!!! Ας δούμε κάποιους τρόπους που το κάνει.
    1. Πάει στην δουλεία του. Αν ζει σε μεγαλούπολη τότε, κυρίως πάει με τα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ). Αν δεν έχουν ληφθεί, όπως στη χώρα μας, μέτρα πρώτον αποφυγής του συνωστισμού (άμεση μετάδοση) και δεύτερον της μηχανικής μετάδοσης (έμμεση μετάδοση), τότε γίνεται υπερδιασπορά του παθογόνου. Περνάει δηλαδή συνεχόμενα σε όλο μεγαλύτερο αριθμό ευπαθών ατόμων. Κά+-ποια από αυτά τα άτομα λόγω ευπάθειας θα αρρωστήσουν και θα συσσωρευτούν στις δομές υγείας και στις ΜΕΘ πολλά (τα περισσότερα) θα γίνουν αφανείς φορείς που θα μεταδίδουν συνεχόμενα. Έκανε κάτι η πολιτεία για αυτή την μετάδοση; ΤΙΠΟΤΑ!!! Τι έπρεπε στο ελάχιστο να κάνει;

    Πρώτον μεριμνώντας για την τήρηση των αποστάσεων όσο είναι εφικτό με τον τριπλσιασμό των δρομολογίων.
    Δεύτερον, ανεξάρτητα αριθμού χρηστών των ΜΜΜ, θα έπρεπε πέραν της μάσκας σε κλειστό χώρο να φροντίσει τον σωστό εξαερισμό του μέσου μεταφοράς, ώστε να μην γίνεται ανακύκλωση παθογόνων
    Τρίτον θα έπρεπε να υπάρχει α) στην είσοδο άτομο με κατάλληλο απολυμαντικό που θα υποχρεώνει τους εισερχομένους να απολυμαίνουν τα χέρια τους. Γιατί τα χέρια; Διότι όλοι μας βήχουμε, φτερνιζόμαστε, μπορεί να ξύσουμε τη μύτη μας, πριν μπούμε στο μέσο μεταφοράς, άρα να έχουμε το παθογόνο στα χέρια μας και να το αφήσουμε σε ότι πιάσουμε (χειρολαβές, καθίσματα κτλ) β) όταν το μέσο φτάσει στο τέρμα θα έπρεπε να γίνεται μια γενική απολύμανση. Υπάρχουν κατάλληλα φτηνά μέσα προς τούτο. Ακούσατε εσείς να γίνεται κάτι από τα ανωτέρω; Εγώ όχι!!!
    2. Ο αφανής φορέας πάει στο παντοπωλείο: Εκεί θα πιάσει από αντικείμενα πχ καλάθια και χρήματα μέχρι και τρόφιμα. Άρα, ότι έχει στα χέρια του, που το απέκτησε με τον τρόπο που προ είπαμε, θα το αφήσει σε ότι έπιασε. Τι θα έπρεπε να γίνεται;
    α) στην είσοδο να υπάρχει άτομο που να υποχρεώνει κάθε εισερχόμενο πελάτη να απολυμάνει τα χέρια του.
    β) να περνάει πατώντας μέσα σε δεξαμενή απολυμαντικού, αφού είναι δύσκολο να απολυμανθεί ολόκληρος ο χώρος του παντοπωλείου σε τακτά χρονικά διαστήματα.
    γ) μόλις αφήσει το καλάθι, θα έπρεπε να υπάρχει υπάλληλος που αμέσως θα απολύμαινε τουλάχιστον την χειρολαβή του καλαθιού, ώστε αν κατά το χρόνο που κάποιος φορέας ήταν στο κατάστημα και από αμέλεια ή άγνοια μόλυνε τα χέρια του με τις απεκκρίσεις του (σάλιο – ρινικά εκκρίματα), άρα τυχαία μόλυνε το καλάθι, με την απολύμανση θα μειωνόταν ο κίνδυνος μόλυνσης του επόμενου χρήστη.
    δ) εντός του καταστήματος θα έπρεπε συνεχώς να υπενθυμίζεται στους πελάτες να φορούν τη μάσκα τους, να μη μολύνουν με εκκρίσεις τα χέρια τους και φυσικά να κρατούν την απόσταση.
    Αφού, λοιπόν, δεν γίνονται τα ανωτέρω, είναι φυσικό να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος, ένα μη μολυσμένο άτομο να μολυνθεί από ένα μολυσμένο αφανή φορέα. Αυτό, λοιπόν, το άτομο που δεν ξέρει ότι μολύνθηκε, θα πάει σπίτι του και φυσικά θα αφήσει, αρχικά μηχανικά (χερούλια, καθίσματα, άλλα αντικείμενα) το παθογόνο ή θα το μεταδώσει ως αφανής φορέας με άμεση επαφή στους οικείους του. Αν εν έχουν γίνει τα ανωτέρω, τότε τα περί ενδοοικογενειακής μόλυνσης είναι τρομοκρατία με άλλη σκοπιμότητα.
    Τι, λοιπόν, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα μεταδοτικότητας; Η ενδο-οικογενειακή μόλυνση ή η έλλειψη σωστών προληπτικών μέτρων μετάδοσης από άτομο σε άτομο σε ουδέτερους χώρους και μεταφορά του παθογόνου ενδο-οικογενειακά; Είναι ότι δεν φορούμε μάσκα σε ανοιχτούς χώρους; Είναι ότι δεν πάμε πια ούτε στην τουαλέτα του τακε εγουέι (γεμίσαμε με ξενικούς όρους, αλλά και κορωνοϊό από ακατάλληλους για το πόστο τους επιστήμονες).
    Δεν ξέρουν οι επιστήμονες επιδημιολόγοι αυτά τα απλά μέτρα πρόληψης; Φυσικά και τα ξέρουν! Γιατί επομένως ούτε καν τα πρότειναν; Μάλλον γιατί είτε κάποιος δεν τα δέχτηκε είτε κάποιος τους είπε «βουλώστε το». Και τα δύο μπορούν κάλλιστα να είναι συνδεδεμένα με πολιτικά (νέα τάξη πραγμάτων) ή οικονομικά συμφέροντα (μίζες από εμβόλια). Είτε στη μια περίπτωση είτε στην άλλη, ο άνθρωπος (οι μάζες) δεν είναι στην ατζέντα τους, άρα ενεργούν για την καταστροφή του.
    Να σημειωθεί ότι στην χώρα μας, σε φυσιολογικές συνθήκες (πριν τον ιό), εισαγωγή στη ΜΕΘ σήμαινε μόνο 40-50% πιθανότητα να βγεις ζωντανός. Αυτά είναι γνωστά στην επιστημονική βιβλιογραφία. Οι δε θάνατοι προέρχονταν κυρίως από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Σε ένα σύστημα υγείας που μαστίζεται από έλλειψη προσωπικού και πτώση της ποιότητας περίθαλψης λόγω συνωστισμού, μήπως τα αίτια θανάτου δεν είναι ο ιός, αλλά η κακή περίθαλψη, αλλά η τρομολαγνεία βολεύει μιζαδόρους και μιζομένους;
    Ένα άλλο ερώτημα είναι: Πόσοι είναι αυτοί που καταλαμβάνουν κρεβάτια ΜΕΘ χωρίς να είναι covid-19 και πόσοι εξ αυτών πεθαίνουν (θέλουμε ποσοστά!!); Αλήθεια γιατί δεν γίνεται καμία αναφορά σε αυτούς; Υπάρχουν; Ή όλοι όσοι μπαίνουν σε ένα νοσοκομείο πάνε κατ’ ευθείαν σε πτέρυγες ΜΕΘ covid-19 πάλι προς τέρψη μιζαδόρων και μιζομένων;
    Ένας κτηνίατρος που αγαπάει τα ζώα, άρα και τον άνθρωπο, που ανήκει βιολογικά στο βασίλειο των ζώων, αλλά νομίζει ότι είναι κάπου αλλού!!!!

  2. ποιος κυβερνάει επιτέλους την κολομβία των βαλκανίων, όπως θα έλεγε και ο εθνάρχης απτα λιντλ ;

  3. Μη τσιμπατε, είναι όλα μέσα στο σενάριο που τους δίνει η ΝΤΠ.

  4. ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ!!!
    Η κυβερνησάρα, τώρα πιέζει τούς λοιμωξιολόγους, όταν όμως έπαιρνε ό,τι μέτρα γούσταρε, κρυβόταν πίσω τους καί έλεγε ότι αυτοί τής τό πρότειναν.

  5. Φαγωθειτε στο τέλος θα λάμψει η αλήθεια τόσο για τους δήθεν επιστήμονες της οκας όσο και για την υποτιθέμενη κυβέρνηση.

  6. Άντε ένα κράτος έγινε εκβιαζόμενο από έναν Κούλη. Μηδενική αξιοπρέπεια ο νεοέλληνας.

Comments are closed.