Μέλη της οργάνωσης Ateret Cohanim ΄΄μπούκαραν΄΄ στο ξενοδοχείο Petra στην Ιερουσαλήμ μετά από δικαστική διαμάχη 18 ετών μεταξύ της εβραϊκής οργάνωσης και της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ιερουσαλήμ.

Κοινοποίηση:
patriarx-jerou

Μέλη της οργάνωσης Ateret Cohanim ΄΄μπούκαραν΄΄ στο ξενοδοχείο Petra κοντά στην Πύλη Jaffa στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ το πρωί της Κυριακής, μετά από δικαστική διαμάχη 18 ετών μεταξύ της εβραϊκής οργάνωσης και της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ιερουσαλήμ.

Όπως  έγραψε η haaretz χθες 27 Μαρτίου,

Από τότε που το ξενοδοχείο Petra στη χριστιανική συνοικία πουλήθηκε στη δεξιά οργάνωση το 2004, το Ελληνικό Πατριαρχείο αρνήθηκε τη συμφωνία. Πριν από περίπου δύο χρόνια, το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του για διαφθορά στη συμφωνία πώλησης.

Μετά από 18 χρόνια δικαστικού αγώνα μεταξύ της δεξιάς οργάνωσης Ateret Cohanim και του Ελληνικού Πατριαρχείου, τα μέλη του συλλόγου μπήκαν  στο ξενοδοχείο Petra κοντά στην Πύλη Γιάφα στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Η οργάνωση κατέλαβε μέρος του ξενοδοχείου, το οποίο θεωρείται από το χριστιανικό κοινό της πόλης ως μια στρατηγική δομή που μπορεί να επηρεάσει τον χαρακτήρα ολόκληρης της χριστιανικής συνοικίας.

Το ξενοδοχείο πουλήθηκε στην οργάνωση από το Πατριαρχείο το 2004. Το πατριαρχείο έκτοτε αρνήθηκε τη συμφωνία και προσπαθεί να την ανατρέψει στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία πώλησης επετεύχθη μέσω διαφθοράς.

Τα τελευταία χρόνια το πατριαρχείο έχασε μια σειρά από δικαστήρια που έκριναν ότι η σύμβαση πώλησης είναι έγκυρη.

Τα τελευταία χρόνια, η Ateret Cohanim κινήθηκε δικαστικά κατά της οικογένειας Kirsch, η οποία νοικιάζει το ακίνητο από το πατριαρχείο και διευθύνει το ξενοδοχείο.

Μέλη της οργάνωσης Ateret Cohanim, συνοδευόμενοι από αστυνομικούς, έφτασαν και μπήκαν στον πρώτο όροφο του ξενοδοχείου, γνωστό και ως «Μικρή Πέτρα»…

Τον Ιούνιο του 2019, το Περιφερειακό Δικαστήριο της Ιερουσαλήμ αποφάσισε ότι η Ateret Cohanim έχει νόμιμα δικαιώματα στις τρεις  στρατηγικές τοποθεσίες στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, που επί του παρόντος κατοικείται από κυρίως Άραβες κατοίκους.

Το 2004, τρεις ξένες κτηματομεσιτικές εταιρείες υπέγραψαν κάτω από ένα πέπλο μεγάλης μυστικότητας τρεις διαφορετικές συμβάσεις με το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο που κατείχε τα περιουσιακά στοιχεία.

Ξενοδοχεία Imperial και Petra στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.Η δημοσίευση της συμφωνίας το 2005 οδήγησε σε κρίση στην Ελληνική Εκκλησία στην Ιερουσαλήμ, η οποία κατέληξε σε άνευ προηγουμένου αποπομπή του πατριάρχη Ειρηναίου Σκοπελίτη. Ο διάδοχός του, Θεόφιλος Γ’, προσπάθησε να αρνηθεί τη συμφωνία και να την ακυρώσει, αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο την επικύρωσε.

Στην πρώτη συναλλαγή, η Berisford Investments Limited αγόρασε μίσθωση για το ξενοδοχείο Petra, ένα τετραώροφο κτίριο που βρίσκεται στην πλατεία Omar Ibn al-Hatab, μεταξύ της πύλης Jaffa και της αραβικής αγοράς. Είναι μίσθωση 99 ετών, με δικαίωμα προαίρεσης για άλλα 99 χρόνια.

Στη δεύτερη συναλλαγή, με παρόμοιους όρους μίσθωσης, η Richards Marketing Corporation απέκτησε το παρακείμενο διώροφο ξενοδοχείο Imperial, με τα καταστήματα.

Στην τρίτη συναλλαγή, η Gallow Global Limited απέκτησε τα δικαιώματα μιας δομής που ονομάζεται Beit Azmiya, στη γειτονιά Bab a-Khuta της Παλιάς Πόλης.

Η οργάνωση Ateret Cohanim, ασχολείται με την εξαγορά γης στην Ιερουσαλήμ και τα τελευταία χρόνια, είναι σε δικαστική μάχη με την  οικογένεια Kirsch, η οποία νοικιάζει το ξενοδοχείο Petra από το πατριαρχείο και το διαχειρίζεται.

Η Εκκλησία, η οποία ταπεινώθηκε από τις αποκαλύψεις των τριών  αγορών, αρχικά αρνήθηκε ότι είχαν υπογραφεί  από τον Πατριάρχη Ειρηναίο Σκοπελίτη και ότι έλαβε οποιοδήποτε χρηματικό αντίτιμο ως αντάλλαγμα.

Στη συνέχεια, η ίδια εκκλησία ισχυρίστηκε ότι ο διευθυντής του τμήματος οικονομικών της είχε ενεργήσει χωρίς εξουσιοδότηση όταν έκανε την πώληση.

Ο δικαστής Gila Kanfi-Steinitz, αναπληρωτής επικεφαλής του περιφερειακού δικαστηρίου της Ιερουσαλήμ, αποφάσισε το 2019 ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ειρηναίος είχε την εξουσία να συνάπτει συμφωνίες για λογαριασμό της Εκκλησίας και ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο διευθυντής του τμήματος οικονομικών της εκκλησίας που υπέγραψε τις συμφωνίες ενήργησε ως πληρεξούσιός του.

Ο δικαστής Knafi-Steinitz έκρινε επίσης ότι «οι ενάγοντες δεν παρείχαν επαρκή απόδειξη στο απαιτούμενο νομικό επίπεδο για τους ισχυρισμούς τους, για δωροδοκία ή διαφθορά.

Ως εκ τούτου, το αποτέλεσμα είναι ότι είναι απαραίτητο να διαπιστωθεί ότι οι τρεις συναλλαγές είναι έγκυρες», κατέληξε.

Ο δικαστής έκρινε επίσης ότι «δεν αμφισβητείται το γεγονός ότι στους ενάγοντες καταβλήθηκε το πλήρες τίμημα για τις συναλλαγές».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων έχει κάνει εγκλήματα!!! Έχει πουλήσει σε Εβραίους πολλά κτήρια και οικόπεδα…Ντροπή τους…

Comments are closed.