Μάριον Τζόουνς, μια από τις μεγαλύτερες απάτες στην ιστορία του αθλητισμού. Η πρώτη της παρουσία σε διεθνή διοργάνωση ήταν στην Αθήνα…

Κοινοποίηση:
Clipboard01-741x486

Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον αθλητισμό. Σε ηλικία 19 ετών κατέκτησε το κολεγιακό πρωτάθλημα μπάσκετ με το πανεπιστήμιό της. Η Μάριον Τζόουνς, όταν ήταν 13 χρόνων, έτρεχε τα 100 μέτρα σε 13 δευτερόλεπτα και τα 400 σε 59 δευτερόλεπτα. «Σίφουνας». Όταν άρχισε να τρέχει στους Παναμερικανικούς και στα διεθνή πρωταθλήματα, έδειξε ότι θα ήταν η διάδοχος της απόλυτης σπρίντερ, Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόινερ. Το πίστευε και η ίδια. Η Τζόουνς έτρεχε 100, 200 και 400 μέτρα, στο 4χ100 ενώ ήταν και άλτρια του άλματος εις μήκος. Γι αυτό την ονόμαζαν «θηλυκό Καρλ Λιούις», ή «μαύρο άτι»….

Αλλά δεν «έπαιζε καθαρά». Η λαμπρή καριέρα της καταστράφηκε με ατιμωτικό τρόπο, όταν ομολόγησε ότι έτρεχε ντοπαρισμένη, κάνοντας χρήση απαγορευμένων ουσιών. Ο πρώην σύζυγός της, Σι Τζέι Χάντερ, αποκάλυψε ότι ήταν παρών, όταν η Μάριον Τζόουνς έκανε ενέσεις με αναβολικά στο στομάχι, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Το ίδιο έκανε και ο Βίκτορ Κόντε, ιδρυτής της Balco, που μπλέχτηκε σε πολύκροτο σκάνδαλο αναβολικών. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, είχε δηλώσει ότι είχε χορηγήσει ο ίδιος αναβολικά στη χρυσή ολυμπιονίκη. Τον Οκτώβριο του 2007, δημοσιεύτηκε γράμμα της Αμερικανίδας αθλήτριας, στο οποίο ομολογούσε ότι έκανε χρήση στεροειδών και ότι είπε ψέματα για την Balco στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών. «Η Μάριον Τζόουνς θα μείνει στις μνήμες μας, ως μια από τις μεγαλύτερες απάτες στην ιστορία του αθλητισμού», ήταν η επίσημη θέση της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου. Είχε κερδίσει πέντε μετάλλια (τρία χρυσά, δύο χάλκινα) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000. Τα παρέδωσε πίσω μόνη της. Καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση το 2008, επειδή είπε ψέματα για την υπόθεση των αναβολικών. Επίσης, κατηγορήθηκε και για οικονομικής φύσεως αδικήματα. Αργότερα, υποστήριξε ότι δεν είχε ιδέα για τίποτα….

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. No2 τοτε στο αθλημα αυτο ηταν η… Κατερινα Θανου

  2. Ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι ” Καθαροί ” ασταδιαλα από κει

  3. Το 90% του πρωταθλητισμού είναι έτσι..από ποδόσφαιρο μέχρι πινγκ πονγκ..

  4. Πρέπει να δείτε όμως στο νετφλιξ τι κάνει τώρα… Το άρθρο δεν είναι ολοκληρωμένο.

  5. Ενω η Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόινερ, που εκανε παγκοσμιο ρεκορ στους προκριματικους με τις καμερες να πιανουν τον προπονητη της να της κανει νοημα να κοψει ταχυτητα, ηταν αποτελεσμα νερου και γαλακτος. Εδω βρισκουν ντοπαρισμενους στο Badminton. Μας δουλευουν?

Comments are closed.