“ΜΥΡΙΖΕΤΑΙ” ΟΛΕΘΡΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΜΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Ο Μ@Λ@ΚΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ CNN ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ

Κοινοποίηση:
cnn

Συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο CNN παραχώρησε, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση με τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη.

Αρχικά, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις πρόσφατες εκλογές στις δύο χώρες, λέγοντας πως αυτή τη στιγμή «θέλουμε να συνεχίσουμε τις σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο χώρες. Βεβαίως και υπάρχουν μεγάλες διαφορές αλλά θα προσπαθήσουμε να τις λύσουμε χρησιμοποιώντας τον μόνο τρόπο που ξέρουμε, το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο των θαλασσών».

Στη συνέχεια, έδωσε το στίγμα των προθέσεών του για το κρίσιμο τετ α τετ, τονίζοντας πως Αθήνα και Άγκυρα μπορούν να συνεργαστούν σε θέματα που αφορούν και τους δύο, όπως π.χ. δηλαδή την κλιματική αλλαγή.

Ερωτηθείς, δε, για τα «δύσκολα θέματα με την Τουρκία», ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Πάντα κάτω από αυτή τη σχέση υπάρχουν τα εδαφικά θέματα. Είναι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε πάρα πολλά χρόνια, έχουμε χρόνιες διαφορές με την Τουρκία, για παράδειγμα τις θαλάσσιες ζώνες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Δεν είναι εύκολο να επιλυθούν αυτά, δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορούμε να συνεργαστούμε σε άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

Στο πλαίσιο αυτό, αφήνοντας στην ουσία αιχμές κατά της γείτονος, τόνισε πως «δεν χρειάζεται να είμαστε επιθετικοί ο ένας απέναντι στον άλλον και να σπρώχνουμε τις χώρες μας σε ένοπλη σύγκρουση. Μπορούμε να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε σε κάποια θέματα, όπως τα εδαφικά, ωστόσο μπορούμε να συνεργαστούμε με κάποιους άλλους τομείς, αυτό θα ήθελα να πετύχω στη συνάντηση με τον κ. Ερντογάν».

Οικονομία και κλιματική κρίση
Πέραν των ελληνοτουρκικών, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πορεία της οικονομίας λέγοντας «πάει πάρα πολύ καλά. Μετά από 13 χρόνια καταφέραμε να σταθούμε στα πόδια μας. Έχουμε ρεκόρ φέτος στον τουρισμό».

Στο ερώτημα αν ο τουρισμός κινδυνεύει, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Δεν συμφωνώ ότι η βαριά βιομηχανία του τουρισμού κινδυνεύει. Αυτό που θέλουμε να επικοινωνήσουμε στον κόσμο είναι ότι η τουριστική περίοδος μπορεί να μην περιορίζεται στο καλοκαίρι και ότι μπορεί να έρθει στην Ελλάδα τον Μάρτιο».

Μιλώντας, δε, για την κλιματική κρίση, ανέφερε: «Χτυπηθήκαμε από τις πλημμύρες. Ως Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να δαπανήσουμε πολλά χρήματα για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή. Παγκόσμια συμμαχία χρειάζεται για την κλιματική αλλαγή».

«Θα χτυπήσω το χέρι μου στο τραπέζι ότι χρειαζόμαστε να ξοδέψουμε περισσότερα χρήματα ως ΕΕ για την προσαρμογή. Ξοδεύουμε τρισ. για τη μείωση των εκπομπών ρύπων. Και τα χρήματα που η ΕΕ βάζει στο τραπέζι για να υποστηρίξει ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν αυτές τις κρίσεις είναι εξαιρετικά περιορισμένα. Χρειαζόμαστε μια παγκόσμια συμμαχία για την προσαρμογή. Η κλιματική αλλαγή είναι ήδη σε εξέλιξη».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

25 Σχόλια

  1. Βγάλανε τον Αρλεκίνο στο κανάλι για να γελάσουνε οι Αμερικάνοι. Τέτοιο μ@λακα πού θά ξαναδούν; Μία φορά στα χίλια χρόνια ένας καθυστερημένος μπορεί νά αναλάβει την τύχη ενός κράτους.

  2. να χτυπησεις το κεφαλι σου στον τοιχο μπας και ματωσει κι αρχισει να λειτουργει καριολοπουστα…..

  3. Όσο γράφετε εδώ μακακακιες είστε αδερφές όλες. Ζήτω ο μητσοτακης

  4. που ειναι οι ελληνες ..που κρυβονται ?? ανεχονται και πληρωνουν αυτους τους παρανο’ι’κους ανθελληνες μαλ@@ες και προδοτες να ξεπουλουν την πατρδα μας και ακομη δεν ειναι στους δρομους !!!! η καραμαληδες την κυπρο οι
    τσιπροσυριζαιοι την μακεδονια και οι αποδεδειγμενοι προδοτες μητσοτακηδες στους αμερικανους τους γερμαναραδες τωρα στους τουρκαλαδες !!!! Μπραβο μας ειμαστε εθισμενοι στον πατριωτισμο !!!!οι προγονοι μας μουγκριζουν στον αλλο κοσμο που εδωσαν την ζωη τους για την ελευθερια και την ανεξαρτησια της !! και τωρα οι ανθελληνες που ψηφιζει ο νεοελληνας και την κυβερνουν..την ξεπουλανε και γεμιζουν τις τσεπες τους!!!!ΑΙΣΧΟΣ

  5. το μεγαλο ξεπουλημα του Αιγαιου επικυρωνεται απο τον αμερικανο

  6. Ανθελληνας! Ξυπνατε! Τη κλιματικη κριση που δημιουργησε ο ιδιος στην Ελλαδα να τη βαλει εκει που ξερει! Τοσες εκπομπες CO2 στην ατμοσφαιρα απ τη μιση καμμενη χωρα! Δεν αφησε δενδρακι να σταλισουμε για τις κωλογεννητριες του!
    Να βαλει μια στο κωλο του και να κανει το ελικοπτερο ο αρχιμαγαρας της δεξιας!

  7. Που είσαι Κολοκοτρώνη πουσαι Καραϊσκάκη πουσαι Πλαστήρα πουσαι Μεταξά πουσαι Παπαδόπουλος!!! Κατακτημένη Ελλάδα με όλη τη σημασία της λέξεως!

  8. Τελειωσε η συναντηση μιας ωρας με τον ερντογαν…να συμφωνησουμε οτι διαφωνουμε!!…
    Οι τουρκοι δεν δεχονται το δικαιο της θαλασσας θελουνε το μισο αιγαιο..για την μεσογειο εκει ουτε συζητηση για το λενε ξεκαθαρα οτι η τουρκια χαλασε τα σχεδια της ελλαδας για τον αγωγο east med…και οτι χωρις αυτους
    λυση δεν υπαρχει.

  9. Η υπόσχεση του Ντορογιου στα αφεντικά του είναι να καταστρέψει τους Έλληνες.
    ((( I will destroy the natives of Greece ))) Αυτό το άκουσα εγώ με τα ίδια μου τα αυτιά όταν το είπε ο ίδιος λίγο πριν γίνει πρωθυπουργός την πρώτη φορά.

    1. Όντως, υπάρχει και βίντεο στο YouTube οπου λέει: Θα πατάξω τους νατιβιστές

  10. Η αδερφή του ως λαγός, χαρακτήρισε τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα ως προσδοκομενα!!! Ο αδερφός της προφανώς μιλάει για κερκόπορτες!

  11. Πω, πω, πυγμή ο Κούλης.
    Ώστε θα χτυπήσει το χέρι του στο τραπέζι?
    Να προσέξει να μην το σπάσει, και βάλει την Ursula σε μπελάδες.

  12. Η Λέσχη της Ρώμης πρότεινε ένα «global matrix» κατασκευασμένης συναίνεσης για τη μείωση του πληθυσμού!

    Αποσπασμα

    «Στην αναζήτηση ενός νέου εχθρού που θα μας ενώσει, καταλήξαμε στην ιδέα ότι η περιβαλλοντική ρύπανση, η απειλή της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η λειψυδρία, η πείνα και τα παρόμοια θα λαμβάνονταν υπόψη. Όλοι αυτοί οι κίνδυνοι προκαλούνται από την ανθρώπινη παρέμβαση και μπορούν να ξεπεραστούν μόνο με αλλαγή στάσεων και συμπεριφοράς. Ο πραγματικός εχθρός είναι τότε η ίδια η ανθρωπότητα».

    Jorgen Randers: «Η κόρη μου είναι το πιο επικίνδυνο ζώο».

    http://hellenicrevenge.blogspot.com/2021/11/global-matrix.html?m=1

  13. Παγκόσμια συμμαχία για το κλίμα», ζητά από το CNN ο Μητσοτάκης – Αναφορά στα εθνικά
    Και μετά πιστεύετε ότι θα τον αντικαταστήσει τόσο εύκολα η Ψαροκασσελα
    H ΨΩΛΟΚΑΣΣΕΛΑ ΟΥΤΕ ΒΟΛΕΥΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗ ΨΗΦΙΣΕΙ
    ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΣΤΕΟΚΑΣΣΛΑΚΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΡΑΒΔΑΚΙ

  14. nick, δεν είναι ότι εμπαίζουν εμάς, τον λαό, κοροϊδεύουν και τον Κύριο. Κι αυτό είναι ύβρις. Δεν θα την πληρώνει ο λαός για το άθεο σκουλήκι. Η εκκλησία γιατί δεν τον βάζει στη θέση του;

  15. Στο “Τουρκικο σπίτι” θα παει χασκογελωντας παλι το ζαβό να συναντησει τον Ερντογαν και να του ζητησει γη και υδωρ και αυτος ειναι διατεθειμενος να κατεβασει παντελονια παλι…Το ειπε εξαλλου εμμεσως πλην σαφως….

  16. Κοιτάξτε ύφος κλαψομουνίασης. Δεν έχουμε κανένα εδαφικό θέμα να λύσουμε με την Τουρκία. Η τουρκοκρατία τέλειωσε. Έχουν ρυθμιστεί οι διαφορές μας με τις συνθήκες. Τα δικά μας δικά μας, τα δικά τους δικά τους.

  17. Το παραμυθακι με την κλιματική κρίση,για όλα φταίει αυτη η κρίση. Μια χαρα το δούλεμα πηγαίνει .

Comments are closed.