ΜΚΟ ανακοινώνει μετά καταγγελιών την αποχώρησή της από τη Λέσβο

Κοινοποίηση:
1

Πλέον δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι και οι τοπικοί φορείς στο νησί που αποδοκιμάζουν ΜΚΟ για τις…περίεργες δράσεις τους στο μεταναστευτικό.


Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΜΚΟ, «Mo Chara», την οποία αναπαρήγαγε το τοπικό lesvosnews

«Μετά από πέντε χρόνια παροχής σωτηρίας έρευνας και διάσωσης για άτομα που διασχίζουν το Αιγαίο Πέλαγος προς τη Βόρεια Ακτή Λέσβου, η “Διάσωση Προσφύγων” πήρε τη δύσκολη απόφαση να αναστείλει την δράση της.
Η επιδείνωση της κατάστασης στη Βόρεια Ακτή, μας έκανε αδύνατον να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να βοηθήσουμε όσους βρίσκονται σε κίνδυνο αυτή τη στιγμή στη θάλασσα.

Απαράδεκτα, η αυξανόμενη ποινικοποίηση των ανθρωπιστικών οργανώσεων στη Λέσβο και οι αυξανόμενες εχθροπραξίες αποτελούν πλέον μια αδιάψευστη απειλή για το προσωπικό, τα περιουσιακά στοιχεία και τη δουλειά μας – και δεν μπορούμε με καλή συνείδηση να συνεχίσουμε να λειτουργούμε εάν δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια της ομάδας μας.

Επιπλέον, η ανεξέλεγκτη ατιμωρησία με την οποία εργάζονται τώρα οι αρχές δημιούργησε μια κατάσταση όπου δεν εμπιστευόμαστε πλέον ότι θα μας επιτρέψουν να δρομολογήσουμε το ανεξάρτητο σκάφος διάσωσης μας, Mo Chara.

Μην γελιέστε: η απόφασή μας να αναστείλουμε τις επιχειρήσεις για το άμεσο μέλλον δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η έρευνα και η διάσωση δεν είναι ακόμη απαραίτητη στα ανοικτά της Βόρειας Ακτής της Λέσβου. Στην πραγματικότητα, οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αιγαίο έχουν ενταθεί μόνο τους τελευταίους μήνες – από τις αρχές που αφήνουν ανθρώπους στη θάλασσα για ώρες, μέχρι τις παράνομες ανατροπές στα ελληνικά ύδατα – οι οποίες έχουν κάνει το ταξίδι από την Τουρκία στην Ελλάδα πιο επικίνδυνο από ποτέ αυτοί που αναζητούν καταφύγιο».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

18 Σχόλια

  1. Στα τσακίδια. Ξέρεις κανείς τι εθνικότητας είναι; Γιατί δεν πάνε στην χώρα τους να το παίξουν ανθρωπιστές και ήρθαν στο “μπάτε σκύλοι αλέστε”

  2. Κανένα δε σώσανε από τα μεσοπέλαγα. Τις διασώσεις τις κάνει το λιμενικό. Αυτοί απλά τους υποδέχονται, μετράνε κεφάλια και εισπράττουν το χρήμα. Δεν είναι τυχαίο το ότι εκεί που αποβιβάζονται οι λαθραίοι, υπάρχουν – ως δια μαγείας – και οι επαγγελματίες ανθρωπιστές. Είναι συνεννοημένοι με τους λαθραίους, τους δασκαλεύουν να πετάνε τα διαβατήριά τους, να κρατάνε το iphone και να δηλώνουν ανήλικοι. Να πάτε στα τσακίδια τομάρια και δε θα μας λείψετε. Καταστρέψατε την Ελλάδα αλήτες.

  3. Στα τσακίδια! Να φύγουν και οι υπόλοιπες ΜΚΟ…’διάσωσης με τηλεοψία’….

    Τώρα να έρθουν οι ‘ΜΚΟ’ (= Μαθαίνουν Κολύμπι Όλοι) που θα στείλουν τους λαθραίους στις χώρες τους,
    διότι σε αυτές δεν γίνεται κανένας πόλεμος και δεν έχουν κανένα λόγο να μείνουν στην Ελλάδα….

    Αρκετά τους ταϊσαμε και τους χαρτζιλικώσαμε ….

  4. Απ οτι βλεπω, ηδη ξαναφησατε Κουλη και στις επομενες εκλογες.
    Ε ρε τσιπακι με τη σεσουλα…
    “Μην γελιέστε: η απόφασή μας να ΑΝΑΣΤΕΙΛΟΥΜΕ τις επιχειρήσεις για το άμεσο μέλλον δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η έρευνα και η διάσωση δεν είναι ακόμη απαραίτητη στα ανοικτά της Βόρειας Ακτής της Λέσβου.”
    Ο λογος που “φευγουν” δεν ειναι οι καταγγελιες ουτε το φιλοτιμο τους(καταρχην που να το βρουν, ουτε σε λεξικο το εχουν)
    Κανεις να μη φυγει μεχρι να το αποφασησουμε εμεις! Καποιοι πρεπει να πληρωσουν το τραπεζι που κατσανε.
    …τα τσογλανια και τα ματια μας.
    ..Παρεδωσαν τα κλειδια

  5. Από ότι γράφετε ξεφτιλισμένοι σύγχρονοι δουλέμποροι κατάλαβα ότι το κράτος αποφάσισε να κάνει τήν δουλειά τού και δέν σας παίρνει πλέον να βιντεοσκοπείται εκείνα τα ωραία βιντεάκια με τούς λαθρομετανάστες πού τάχα σώζατε από πνιγμό.
    Τώρα εξηγείτε και ο αυθόρμητος ξεσηκωμός τών αφγανών στήν Λέσβο τόν χειμώνα…..αλωνίζατε επί σύριζα γιατί αυτοι είναι χειρότερη και από εσάς…..άντε στόν αγύριστο τομάρια πού θα μας πείτε ότι πνίγουμε και κόσμο.

  6. Να φύγουνε και να μην ξανάρθουνε, μόνο που φεύγοντας να πάρουν όλη την Σάρα και την Μάρα που διέσωσαν. Γιατί τους αφήνουν πίσω σε εμάς που δεν τους θέλουμε; Μπήκανε σε μία ξένη χώρα με το έτσι θέλω, την μαγάρισαν και το παίζανε αφεντικά, δεν πρέπει να υποστούνε τις συνέπειες για τα 5 χρόνια εμπορίας ανθρώπων; Μάζεψαν ένα σκασμό λεφτά και τώρα φεύγουνε αφήνοντας πίσω τους πισωγλέντηδες τους, να τους πάρουν και να τους πάνε στις χώρες τους. Στην ξένη χώρα ήταν φιλάνθρωποι και στην δική τους είναι ρατσιστές; Είναι σαν να μπαίνω εγώ στην αυλή του γείτονα και να του αφήνω τα μπάζα μου για να έχω το δικό μου σπίτι καθαρό.

    1. “”μόνο που φεύγοντας να πάρουν όλη την Σάρα και την Μάρα που διέσωσαν. Γιατί τους αφήνουν πίσω σε εμάς που δεν τους θέλουμε”” Σ Ω Σ Τ Ο Τ Α Τ Η!!!!!!!!!!!!!!!!

  7. Στα κομμάτια να πάτε για να μην πω τίποτα χειρότερο ελεινά τομάρια που για να βγάλετε χρήματα μας κάνατε χαβούζα της ασίας και της αφρικής. Μακάρι οι νησιώτες να ξυπνήσουν αν και αργά και να σας πάρουν στο κυνήγι.

  8. Με λίγα λόγια φουσκώσαμε στο χρήμα,φάγαμε ξύλο και τη κάνουμε με ελαφρά πηδηματάκια

  9. Οι Μ.Κ.Ο.είναι η πέμπτη φάλαγγα τού Ερντογάν πού χρηματοδοτείται από τόν εβραίο Σόρος μέ σκοπό τήν διαβρωση τού ελληνικού λαού.Με τήν βοήθεια τής πέμπτης φάλαγγας νίκησε ο Φρανκο τήν δημοκρατική Ισπανία.
    Αν είχαμε στήν Ελλάδα ελληνική πατριωτική κυβέρνηση καί όχι τούς ελληνόφωνους τού Κούλη τού γουρλομάτη θά ήταν σήμερα ολες οι Μ.Κ.Ο.στην φυλακη και θά τούς δίκαζαν γιά έσχατη προδοσία.
    Γιάννης Λάκων

  10. Στο καλό , καιρός να τους φιλοξενήσετε στις χώρες σας και στα σπίτια σας…

  11. Στον αγυριστο παλιοτομαρα. Δεν θα λειψετε σε κανεναν.

  12. Στην Τουρκια δεν μπορουν να βρουν καταφυγιο, πρεπει να κουβαληθουν στην Ελλαδα;;;;;;; Ε κοπροσκυλα που ηρθατε στα νησια να κονομησετε, δηθεν οτι ενδιαφερεσθε για τους λαθρο!!!!!!! Τους λαθρο τους προσκαλεσε κααποιος να ρθουν στα Ελληνικα νερα να……. διασωθουν;;;;;;; Δεν διασωθηκαν που βρεθηκαν στην Τουρκια;;;;;; Πρεπει ολη η Ασια και η Αφρικη κλπ να ρθουν στην Ελλαδα;;;;;; Εξω ολοι κοπροσκυλα των ΜΚΟ και οι λαθρο μαζι απο την χωρα!!!!!!! Αυτοι ολοι ειναι η πεμπτη φαλαγγα και αν δεν φυγουν αλλοιμονο μας!!!!!!!!

  13. Στα τσακίδια λουμπίνες. Βρήκατε μαλάκες εδώ και στήσατε πάρτυ. Τραβάτε να τους σώνεται μεσοπέλαγα και πακέτο για την πατρίδα σας και τα σπίτια σας. Ήρθατε να το παίξετε search and rescue στου κασίδη το κεφάλι λούγκρες.

Comments are closed.