“ΜΗ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΚΛΑΨΩ”… ΟΛΟΝΥΧΤΙΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΕΡΓΗΡΟ ΜΠΑΪΝΤΕΝ! ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ. ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΨΗΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ… (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
εκλογεσ

Σχεδόν μέχρι τα ξημερώματα, τα ελληνικά κανάλια μετέδιδαν με καλοπληρωμένους ανταποκριτές τα τεκταινόμενα στις Αμερικανικές εκλογές που εξελίσσονται σε θρίλερ για γερά νεύρα.

Μιλάμε για μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση που, ενώ κάποιοι είχαν τον Τραμπ “τελειωμένο”, εκείνος δείχνει να κρατά γερά, να το γυρίζει και να παίρνει κεφάλια σε πολλές πολιτείες. Θεωρείται γεγονός πως τελικό, οριστικό αποτέλεσμα δεν θα έχουμε άμεσα. Κάποιοι ανταποκριτές υποστηρίζουν πως ίσως χρειαστούν και μέρες.

Οι δυο υποψήφιοι, μέχρι τα ξημερώματα, σε πολλές πολιτείες βρίσκονταν ανάσα-ανάσα. 

Η ώρα, λοιπόν, των εκλογών στις ΗΠΑ έφτασε. Οι Αμερικανοί ψηφίζουν για τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ. Θα επανεκλεγεί ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ; Ή θα εκλεγεί ο Δημοκρατικός, Τζο Μπάιντεν; Τι λένε οι δημοσκοπήσεις; Πότε θα έχουμε exit polls; Πότε θα μάθουμε το αποτέλεσμα;

Λόγω και της ιδιομορφίας του αμερικανικού εκλογικού συστήματος, η αναμέτρηση είναι ιδιαίτερα αμφίρροπη. Άλλωστε, και το 2016, η τότε υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, είχε πάρει περισσότερες ψήφους από τον Ντόναλντ Τραμπ σε απόλυτους αριθμούς, σε πανεθνικό επίπεδο, ωστόσο έχασε τους εκλέκτορες.

Οι ΗΠΑ προετοιμάστηκαν για μια μακρά νύχτα αναμονής των αποτελεσμάτων, που σε ορισμένες περιπτώσεις καθυστέρησαν πολύ.  Η καταμέτρηση των ψήφων θα αρχίσει αμέσως μόλις κλείσουν τα εκλογικά τμήματα σε ορισμένες περιφέρειες του Κεντάκι και της Ιντιάνα, στις 18.00 τοπική ώρα (01.00 ώρα Ελλάδας).

“ΜΗ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΚΛΑΨΩ”…

Την ευαίσθητη πλευρά του αποκάλυψε ο Αμερικανός πρόεδρος ολοκληρώνοντας την μαραθώνια προεκλογική του εκστρατεία στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, με το κοινό να τον αποθεώνει φωνάζοντας: «Σε αγαπάμε».

Η Ιβάνκα Τραμπ ήταν παρούσα στην τελευταία προεκλογική ομιλία του πατέρα τους, εξαίροντας τα όσα έχει καταφέρει μέχρι τώρα στον Λευκό Οίκο. Εκτός από την αγαπημένη του κόρη, τον Τραμπ συνόδευαν τα παιδιά του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ με την φίλη του Γκίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Έρικ και η σύζυγός του Λάρα Τραμπ ,η Τίφανι Τραμπ και ο σύζυγος της Ιβάνκα και στενός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ. «Νομίζω ότι θα κερδίσουμε», υποστήριξε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος λέγοντας ότι είναι σίγουρος για την επιτυχία.

Οι δημοσκοπήσεις, πάντως, δείχνουν ότι ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν είναι το μεγάλο φαβορί σε εθνικό επίπεδο και στο Μίσιγκαν, θα δοθεί μάχη στήθος με στήθος. «Μην με κάνετε να κλάψω, μην με κάνετε να κλάψω», δήλωσε ο Τραμπ φορώντας το χαρακτηριστικό κόκκινο καπέλο, με το σύνθημα: «Κάντε ξανά την Αμερική σπουδαία». «Αν άρχιζα να κλαίω, θα είχαν μία μεγάλη ιστορία να λένε. Θα έλεγαν ότι ο πρόεδρος λύγισε, και δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό για εμάς … Θα μπορούσα να κερδίσω τέσσερις με πέντε μονάδες επάνω». Μιλώντας για την ημέρα των εκλογών, ο Τραμπ είπε στους οπαδούς του: «Νομίζω ότι θα κερδίσουμε τα πάντα. Νομίζω ότι αύριο θα είναι μία μεγάλη νίκη για εμάς. Όχι μόνο μια νίκη. Μια μεγάλη νίκη».

Πότε θα ξέρουμε τον νικητή;

Επισήμως, το όνομα του νικητή δεν ανακοινώνεται από τις Πολιτείες παρά μόνο όταν επικυρώσουν τα αποτελέσματα, κάτι για το οποίο μπορεί να χρειαστεί ακόμη και μία εβδομάδα. Ωστόσο, κατά παράδοση, τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης ανακοινώνουν μέσα στη νύχτα τον νικητή, με βάση τα έξιτ πολ ανά περιφέρεια.

Η νίκη του Ρόναλντ Ρίγκαν, το 1980, ανακοινώθηκε στις 03.15 (ώρα Ελλάδας), όμως εκείνη του Τραμπ, το 2016, καθυστέρησε και ανακοινώθηκε μόνο όταν εξακριβώθηκε ότι κέρδιζε την Πενσιλβάνια.

Το 2000, όταν κέρδισε ο Τζορτζ Ου. Μπους, το αποτέλεσμα των εκλογών κρίθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, μετά από 36 ημέρες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

13 Σχόλια

  1. Κι οι δυο την μασονία προσκυνούν, απλά πρέπει να καθαρίσουν και οι μασονοι απο τους άχρηστους για να προχωρήσει ο κόσμος στο επόμενο βήμα. Το πιάσετε!! Η συνέχεια επι της οθόνης για τις επόμενες μέρες, χρόνια… Καλημέρα και Καλή δύναμη!

  2. Στην θητεία του ο Trump δεν άνοιξε κανέναν πόλεμο σε σχέση με τον προκάτοχό του Ομπάμα ο οποιός έκανε 7.Εμένα με προβληματίζει ο γάμος της κόρης του Ιβάνκα η οποία έχει παντρευτεί Εβραίο.Ως συνήθως οι Εβραίοι παντρεύονται με εβραίεες άρα τι μας δείχνει αυτό ;Είναι του συστήματος;

  3. ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΜΑΣ; Κλάιν Μάιν. Χειρότερος πάντως είναι…
    Ο ΤΡΌΜΠΑΣ ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΡΑΜΠ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, έχει και τον κολλητό του, ονόματι Brian Ballard κορυφαίο λομπίστα, που τον πληρώνει ο Ερντογάν για να προωθεί τα σχέδια της Τουρκίας στον Λευκό Οίκο.

    Παρακάτω στα αγγλικά ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για δημοσίευση..

    Behind Trump’s Turkish ‘Bromance’: New report unveils how deep Erdoğan’s ties are with the White House
    by Paul Antonopoulos

    ”An investigative report conducted by European watchdog Organized Crime
    & Corruption Reporting Project (OCCRP) found that Erdoğan’s
    government through Brian Ballard, Trump’s close confidant, have become
    one of the most powerful lobbyist in Washington.

    The report revealed that a lunch meeting at Washington’s Watergate Hotel
    the day before Trump’s inauguration was held between Ballard and
    Turkish Foreign Minister Mevlüt Çavuşoğlu, as well as with Lev Parnas, a
    Florida businessman with connections to Ukraine, as well as Mübariz
    Mansimov, a Turkish-Azerbaijani shipping magnate now on trial in Turkey
    on terrorism charges.

    “The meeting on January 19, 2017, which has never before been disclosed,
    was key to building a close relationship between the administrations of
    Trump and Turkish President Recep Tayyip Erdoğan. It has perhaps been
    the most successful foreign lobbying effort of the Trump presidency — no
    mean feat for an administration mired from the beginning in foreign
    influence scandals,” the report wrote.

    “There was a lot of
    bodyguards, Turkish bodyguards,” Parnas recalled in an interview. “It
    was in a little restaurant. We went in. [Çavuşoğlu] was sitting in the
    restaurant with a couple of other Turkish dignitaries.”

    “Mübariz introduced Brian Ballard as ‘Trump’s number one guy,’” Parnas
    said of the top Trump fundraiser from Florida, whom Politico dubbed “The
    Most Powerful Lobbyist in Trump’s Washington.”

    “The warm relationship that followed would see Trump administration
    officials, and the president himself, make decisions that baffled
    advisers who believed they put Erdoğan’s interests over America’s,” the
    report titled Behind Trump’s Turkish ‘Bromance’: Oligarchs, Crooks, and a
    Multi-Million-Dollar Lobbying Deal, said.

  4. ΚΛΑΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ
    ΨΕΚΑΣΜΕΝΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ BALKAN SCORDALIA ΚΑΛΗ ΧΩΝΕΨΗ !

  5. Έχει φύγει απ’ τον τόπο του γυρεύοντας τα λούσα που περιγράφεις. Σ’ έναν ξεφτίλη 🦧 ή σ’ ένα ανοϊκό 🦨! Δεν υπάρχει σωτηρία, απ’ ότι φαίνεται…

  6. Τι ντερμπι και μπουρδες μωρε?
    Οποιος ασχολειται με το τι γινεται στην αμερικη ξερει καλα οτι ο τραμπ παιζει μονος του.
    Αυτο που με προβληματιζει ειναι γιατι εβαλαν υποψηφιο του δημοκρατικου κομματος αυτον τον τριμαλακα εβραιο με ανοια μπαιντεν.
    Σαν να ειναι στημενο το σκηνικο να βγει ο τραμπ απο ολο το συστημα.
    Ειναι πολυ περιεργη η κατασταση και με προβληματιζει.δεν μπορει τα καθαρματα των δημοκρατικων και η μασονια με τα αφεντικα του σιωνιστες να ειναι τοσο χαζοι ωστε να βαλουν αυτον τον μαλακα κωλογερο.
    Κατι μας παιζουν αυτο ειναι σχεδον σιγουρο….

  7. ΣΙΑ ΜΟΥ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΧΟΤ ΝΤΟΓΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΒΕΝΤΟΜΑΛΑΚΑ ΣΟΥ. Α ΜΑΡΗ ΠΑΣΤΡΙΚΙΑ ΑΣΕ ΤΑ ΜΙΑΛΛΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΑΚΡΥΝΟΥΝ

    1. Τα balkan ducks έχουν γίνει sitting ducks. Με δαύτους πάντως δε σώζονται…

  8. Ελα μ…νι στο τοπο σου.Σε μια εποχη που ολος ο κοσμος εχει καταλαβει τους πολιτικους οι Αμερικανοι ανακαλυψαν την πολιτικη.Προφανως εχουν αναγκη ψυχικης ανατασης αλλα σε λαθος δρομο ψαχνουν.Τωρα αυτες οι σκατοφατσες κολογεροι θελουν να γινουν πλανηταρχες?Ο μπισνεσμαν Τραμπ και θαυμαστης του χιτλΕρντογκαν{ μην το ξεχναμαι) ξαφνικα εγινε ευαισθητουλης και θα βαλει τα κλαματα και τα Αμερικανακια συγκινουνται.Γι αυτο ο Ερντογαν κανει παρτυ εχει καταλαβει με τι εχει να κανει

    1. Αριστερή πανούκλα φύγε απο αυτό το σάιτ. Ο Τραπ είναι εναντίον της παγκοσμιοποίησης που είναι το όνειρο της αριστερής πανούκλας, το ισλάμ, τους λαθροπίθηκους, κτλπ.
      Να πας στον Σόρος να σε ταίσει………. αριστερή πανούκλα………..

Comments are closed.