ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ. ΜΠΙΖΝΑ 160 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ “ΝΕΟΥΣ ΚΟΣΚΩΤΑΔΕΣ” ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΘΕΡΟ ΤΟΥ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ …ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΑΣ ΝΙΚΗΣ ΤΖΑΒΕΛΑ

Κοινοποίηση:
337226123_930442194749920_1868904864837512550_n

Ω του …θαύματος χθες που πήγε ο Κούλης στον Έβρο  υπογράφτηκε η σύμβαση 80 εκατ. ευρώ για τον φράχτη την κατασκευή του οποίου  έχει αναλάβει να εκτελέσει η κοινοπραξία Τέρνα ( του πεθερού του Γεραπετρίτη) μαζί με την Intrakat που κι αυτή …χθες  ανακοινώθηκε επίσημα ότι αγόρασε άλλη κατασκευαστική, την Ακτωρ, από την Ελλάκτωρ. Και ποια είναι πρόεδρος στην Ιντρακατ; Η … φιλιππινέζα της οικογενειας Mητσοτάκη, Νίκη Tζαβέλα. Και σε ποιους έχει περάσει εδώ και μερικούς μήνες ο έλεγχος της Ιntrakat; Από τους νέους Κοσκωτάδες Μπάκο και Καϋμενάκη που για «λογαριασμό» του Κούλη και του ανιψιού Γρηγόρη Δημητριάδη αγόρασαν το ποσοστό του Σωκράτη Κόκκαλη….

Καταγραφή

H Νίκη Tζαβέλα (φωτό)

Συμπτωματικά όλα αυτά; Όχι. Η Ιντρακατ πήρε την Άκτωρ για να «μεγαλώσει» ως κατασκευαστική, ενώ μέχρι τώρα ήταν η τελευταία σε μέγεθος από τους πέντε σημαντικότερους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας, και να μπορεί ως…μπροστινή να πάρει τη μερίδα του λεόντος από τις νέες μεγάλες αρπαχτες στα δημόσια έργα και αναθέσεις. Και μπορεί ο Κούλης να …υποκρίνεται ότι ενοχλείται από τη διακοπή της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, αλλά στην πραγματικότητα ήταν κι αυτό σικέ. Περίμενε δηλαδή τη διακοπή της χρηματοδότησης και ταυτοχρονα το γιγάντωμα της Ιντρακατ για να ανακοινωθεί επίσης ότι το χρήμα θα δοθεί από κρατικούς πόρους στους κολλητούς του εργολάβους και νέους Κοσκωτάδες. Έτσι περίμενε να «τελειώσουν» όλα αυτά για να πάει στον Έβρο να …επβλέψει την νέα μπίζνα από την οποία έχουν να πέσουν και οι αντίστοιχες μίζες φυσικά…
Από πλευράς Intrakat βρέθηκε μαλιστα χθες στις Φέρες και υπόγραψε την σύμβαση ο αντιπρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος Αλέξανδρος Εξάρχου.
Είναι πολλά τα λεφτά για το νέο φράχτη που θα δώσει η κυβέρνηση, αφού ως γνωστόν αποφασίστηκε να κατασκευαστούν τα 35 χιλιόμετρα από τους Ψαθάδες Διδυμοτείχου έως την Κορνοφωλιά Σουφλίου με εθνικούς πόρους, επειδή η Ε.Ε αρνείται να χρηματοδοτήσει αποτρεπτικά εμπόδια. Μάλιστα επιλέχθηκε η… Fast track διαδικασία, με τη δικαιολογία ότι πρέπει να είναι έτοιμο ως τα τέλη του 2023 το τμήμα αυτό των 35 χιλιομέτρων και έτσι θα είναι προϋπολογισμού 99,2 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα τα εισπράξουν μόνο δύο εταιρείες από τις πέντε 7ης τάξης, οι οποίες κατέθεσαν κοινή προσφορά ως «Ένωση Οικονομικών Φορέων ΤΕΡΝΑ ΑΕ και ΙΝΤΡΑΚΑΤ». Με την επίκληση ότι πρόκειται για ένα έργο που αντιμετωπίζει την απειλή για την εθνική τάξη και την ασφάλεια και λόγω της ανάγκης για άμεση και αποτελεσματική απάντηση στην απειλή αυτή, επιλέχθηκε η διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση της προκήρυξης, καθόσον …δεν ήταν δυνατή η τήρηση των προθεσμιών που προβλέπονται για τις ανοικτές, κλειστές ή ανταγωνιστικές διαδικασίες με διαπραγμάτευση. Κλήθηκαν δηλαδή οι δυο συγκειριμένες εταιρείες και ουσιαστικά τους έγινε απ ευθείας ανάθεση του έργου που… αγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ.
————————-
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος προσπάθησε να… δικαιολογήσει όλη αυτή την διαδικασία και μιλώντας στην Βουλή πριν από μερικές ημέρεςείπε ότι προσήλθαν οι δύο εταιρείες που κατόπιν διαδοχικών βελτιώσεων το κόστος ανήλθε στο ποσό των 78.002.261,17 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), ήτοι μέση τεκμαρτή έκπτωση 2,5%. Και θα εισπράξουν δηλαδή κοντά στα 100 εκατ. και θα πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι, όταν για να γίνει βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας ή να κλείσουν τα σπασμένα αναχώματα, το ίδιο Κράτος ακολουθεί χρονοβόρες διαδικασίες και ταλαιπωρεί τους Εβρίτες. Οι δυο συγκεκριμένες εταιρείες, που είχαν συμμετοχή και στον προηγούμενο φράχτη στις Φέρες ο οποίος κόστισε πάνω από 60 εκατ. ευρώ, θα εισπράξουν άλλα περίπου 100 εκατ.
Ο Θεοδωρικάκος έσπευσε να συμπληρώσει ότι προσφορά τους έγινε δεκτή και ακολούθησε η κατάθεση των δικαιολογητικών κατακύρωσης τα οποία και ελέγχθηκαν ως προς την εγκυρότητα και την πληρότητά τους. Το σχέδιο της σύμβασης και ο φάκελος του έργου υποβλήθηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τη διενέργεια του προσυμβατικού ελέγχου. Επ’ αυτού, εκδόθηκε -στις 21 Φεβρουαρίου- η υπ’ αριθμόν 099/2023 Πράξη του Ε’ Κλιμακίου με την οποία αποφαίνεται ότι δεν κωλύεται η υπογραφή του Σχεδίου σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου (δηλαδή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη) και των επιχειρήσεων «Ένωση Οικονομικών Φορέων ΤΕΡΝΑ ΑΕ και ΙΝΤΡΑΚΑΤ».
—————————

Η Νίκη Τζαβέλα είναι από πολύ παλιά η πιο επίσημη… Φιλιππινέζα της οικογένειας Μητσοτάκη. Από την εποχή που ήταν στα πράγματα ο πατέρας Μητσοτάκης ανήκε στο υπηρετικό προσωπικό της οικογένειας έχοντας λάβει κατά καιρούς και διάφορες θέσεις ως ανταμοιβή όπως στη διοίκηση του ΟΑΕΔ την περίοδο της γαλάζιας διακυβέρνησης το 1990 93 και όχι μόνο.

Εκτός όμως από κρατικές θέσεις βολευόταν και σε άλλα αξιώματα αφού ήταν παράλληλα και άνθρωπος του Σωκράτη Κόκκαλη διατελώντας επικεφαλής σε ιδρύματα και φορείς του. Ακόμα και στις περιόδους που ο Μητσοτάκης με τον Κόκκαλη τα είχαν σπάσει η ίδια έπαιζε το ρόλο της γέφυρας και προς τους δύο ενώ μεγάλο μέρος όλες αυτές τις σχέσεις στα πρώτα εκείνα χρόνια είχε να κάνει και με την Ντόρα Μπακογιάννη η οποία ήταν στην πρώτη τουλάχιστον φάση η κληρονόμος πολιτικά και εσωκομματικά του μπαμπά Μητσοτάκη έστω κι αν στην πορεία ατύχησε…

Ως άνθρωπος του Κόκκαλη η Νίκη Τζαβέλα τοποθετήθηκε στις ευρωεκλογές του 2009 επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ από τον Γιώργο Καρατζαφέρη ο οποίος είχε μετατραπεί τότε και αυτός σε υποτακτικό των διαπλεκόμενων και των νταβατζήδων όπως ο Κόκκαλης ο Μπόμπολας και λοιποι οι οποίοι ήθελαν να έχουν δεξιά και αριστερά διαφορα δεκανίκια για να κάνουν πιο εύκολα τα παιχνίδια και τους εκβιασμούς τους.

Και επειδή ήταν μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο διαπλοκής τα πράγματα όταν μετά τη συγκυβέρνηση Παπαδήμου που ο ΛΑΟΣ κατέρρευσε, ο Καρατζαφέρης δεν έβγαλε άχνα όταν η Τζαβέλλα κάτι εντολήν των αφεντικών του ανακοίνωσε ότι τον εγκαταλείπει και αυτή για να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία που είχε αρχηγό πια τον Σαμαρά. Ήταν μάλιστα η μόνη περίπτωση που ο Καρατζαφέρης σε αντίθεση με τους άλλους –Βορίδη, Γεωργιάδη, Πλεύρη και λοιπά-  δεν είπε ούτε λέξη εναντίον της. Εμ βέβαια με τέτοιο «πακέτο» που είχε πέσει πώς να μιλήσει…

Στις ευρωεκλογές του 2014 που έγιναν με σταυρό η Τζαβέλλα δεν βγήκε, όπως δεν βγήκε και στην ευρωεκλογές του 2019 που με εντολή πάλι των αφεντικών μπήκε  στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο με τον Κούλη Μητσοτάκη αυτή τη φορά. Μετά την αποτυχία διορίστηκε πρόεδρος στην Ιntrakat όπου ακόμα έκανε τότε ακόμα κουμάντο ο Κόκκαλης σεψσυνεννόηση φυσικά με την κυβέρνηση του Κούλη της οποίας λειτουργούσε ως «τοποτηρητής». Και με τον ίδιο ρόλο –κατόπιν της μεσολάβησης του τότε πανίσχυρου ανιψιού Γρηγόρη Δημητριάδη- παρέμεινε  πρόεδρος στο ΔΣ όταν αγόρασαν το ποσοστό του Κόκκαλη και πήραν τον έλεγχο της κατασκευαστικής οι νέοι «Κοσκωτάδες», Μπάκος και Καϋμενάκης. Και βεβαίως εκτός από φιλιππινέζα η Ν. Τζαβέλα …ανταποδίδει έχοντας μετατραπεί σε καθημερινή βάση και σε γαλάζιο …τρολ, γλείφοντας από το διαδίκτυο  τον Κούλη και την Μαρέβα και χτυπώντας με λύσσα όλους όσοι τους κάνουν κριτική. Για τέτοιο χάλι μιλάμε…

IMG_2282-768x480

φράχτης στον Έβρο

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Νίκη Τζαβέλλα, έργα και ημέρες μιάς γελοίας:

    https://twitter.com/tzavelaniki/status/1530918157501726721?ref_src=twsrc%5Etfw
    όπου διαλέγεται σοβαρά με parody account, το οποίο φυσικά σπάει πλάκα ασύστολα. Τραγικό, δεδομένων των θέσεων ευθύνης που έχει αναλάβει αυτό το νούμερο.

    https://m.youtube.com/watch?v=y2wYagrNTYE
    Μνημειώδης χοντροκοπιά, που για εσχάτη προδοσία θα έπρεπε να την έχει στείλει, αλλά το έχουμε ακόμα και το καμαρώνουμε το ανόητο σκουπίδι, να μάς κουνιέται απτόητο.

    Αυτό το κατακάθι έχει περάσει από βουλή, ευρωκυνοβούλιο και τώρα διοικεί μεγάλη εταιρία στο τριμπούρδελλο…

  2. Ολα τα σιχαμερα ρεμαλια θα κονομανε στις πλατες του ελληνικου λαου Αλλα με την συμμορια του κουλη ειναι παγκοσμιοι πρωταθλητες στο κλεψιμο του δημοσιου χρηματος

  3. Θα πληρώσουμε και της βρωμιες τους για να κοιμούνται ησυχει η Ευρωπαίοι…για αυτο και ο μητσοτακης
    επιμενει να φτιαχτει.
    Στην γερμάνια θέλουνε να πάνε…. αλλά η γερμανοι τους διαλέγουνε απο εδω περνούνε της οικογένειες με παιδιά και τα μεγαλώνουνε με τα γερμανικά πρότυπα έτσι μελλοντικά θα έχουνε ανθρωπινό δυναμικό… ουσιαστικά είμαστε το αμπάρι της Ευρώπης που έλεγε ο ερντογαν.

  4. Ετσι μπράβο Στέφανε, πλήρης επεξήγηση των εγκλημάτων τους, θα τους μαζέψουμε ομαδικά 22 Μαίου.

  5. Στέφανε, συνέχισε να τους ξεμπροστιάζεις. Θυμόμουνα μόνο τους 3 πρώην μακεδονομάχους του Καρατζαφέρη που ψηφίσανε τα μνημόνια αλλά την Τζαβέλα την είχα ξεχάσει. Ίσως να μην ήταν τόσο λαλίστατη όπως οι άλλοι 3 κατά τζαμιού και λαθρομεταναστών, γιατί ήξερε ότι θα γύρναγε στη νδούλα! Οι άλλοι το απέκλεισαν και πήγαν και άνοιξαν και το τζαμί με αυτούς υπουργούς. Το φοβερό είναι ότι η πρώην βουλευτίνα είναι πρόεδρος κατασκευαστικής που πήρε δημόσιο έργο! Στέφανε μια χάρη. ΚΑΤΕΒΑ ΜΕ ΗΛΙΑ. Όταν οι προδότες επιτρέπουν τον ανταρσυα των λαθρομεταναστών και απαγορεύουν τον Ηλία, οφείλουμε όλοι να σταθούμε δίπλα στον Ηλία. Έρχονται οι Πρέσπες του Αιγαίου και είναι δεδομένο ότι θα τις ψηφίσουν Γεωργιάδης, Πλεύρης, Βορίδης και ο συριζα με τον ανταρσυα! Σε χρειαζόμαστε μαζί με τον Ηλία να βγείτε μπροστά και θα ακολουθήσουμε εκατομμύρια για να λογοδοτήσουν οι προδότες!

  6. Για φυλακή είμαστε, μετά τις εκλογές!

Comments are closed.