ΜΕΓΑΛΟΣ “ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ” Ο ΒΟΥΤΣΑΣ – Δείτε τι γράφουν τα καθεστωτικά “λιβανιστήρια” και η… υπενθύμιση του ΜΑΚΕΛΕΙΟ

Κοινοποίηση:
1603201_kostas-boutsas

Μεγάλος θεατράνθρωπος με μεγάλη προσφορά στην τέχνη ο Κώστας Βουτσάς. Χωρίς συζήτηση και αμφιβολίες. Απλά προκαλούν γέλιο διάφορες αναρτήσεις στο διαδίκτυο που παρουσιάζουν τον εκλιπόντα ηθοποιό ως μεγάλο αγωνιστή που πολέμησε τη χούντα. Αστειότητες που περισσότερο προσβάλλουν τον νεκρό.

Διαβάστε τι γράφεται παρακάτω σε ένα από αυτά τα τερατουργήματα που εντοπίζονται στο ελληνικό ίντερνετ:

“Tρίτη 5 Ιουνίου 1973, ώρα 8.50μ.μ. Ξεκινά να προβάλλεται στην ΥΕΝΕΔ, το κανάλι της κρατικής τηλεόρασης, το πρώτο επεισόδιο της νέας κωμικής σειράς του Κώστα Πρετεντέρη, με τίτλο «Ο ονειροπαρμένος», με πρωταγωνιστή τον Κώστα Βουτσά στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση. Η σειρά κατέκτησε αμέσως το τηλεοπτικό κοινό και παρέμενε στην κορυφή της τηλεθέασης επί δύο ολόκληρα χρόνια. Αυτό που περισσότεροι, ωστόσο, δεν γνωρίζουν είναι πως η πρεμιέρα αυτή λίγο έλειψε να μην γίνει ποτέ για λόγους…ανωτέρας βίας που σχετίζονταν με τον πρωταγωνιστή της.

Ο Κώστας Βουτσάς ήταν γνωστός πολέμιος του δικτατορικού καθεστώτος με αποτέλεσμα το όνομά του να βρίσκεται, από τα πρώτα, στις μαύρες λίστες της Χούντας. Όταν λοιπόν έγινε γνωστό πως θα πρωταγωνιστήσει εκείνος στη νέα σειρά της κρατικής τηλεόρασης τα τηλέφωνα έσπασαν στην κυριολεξία. Οι εκπρόσωποι της Χούντας αποφάσισαν και διέταξαν να απομακρυνθεί ο ηθοποιός που με τόσο μένος εκφραζόταν εναντίον τους. Βεβαίως η απαγόρευση δεν ήταν διόλου εύκολο να γίνει αποδεκτή καθώς όλα ήταν έτοιμα και χωρίς τον Κώστα Βουτσά, ο οποίος μάλιστα είχε αναλάβει και την σκηνοθεσία «Ονειροπαρμένος» δεν μπορούσε να υπάρχει.”

Για την ιστορία λοιπόν να σας θυμίσουμε μία φωτογραφία που στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ έχουμε ξαναδημοσιεύσει που αποδεικνύει την… σθεναρή αντίσταση του Βουτσά στη Χούντα και στα βασανιστήρια.

Ιδού:

voutsas-papadopoulos

Με την ευκαιρία θυμηθείτε και άλλους εκπρόσωπους του ελληνικού θεάτρου και σινεμά που εξέφραζαν την θυμηδία τους για το καθεστώς:

xounta-ithopoioi-1

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Ο ρεκβιμ τα είπε όλα. Οι φωτογραφίες αδιαψευστες . Μακάρι όλοι μας να φτάσουν τα χρόνια του. …

  2. Πάντως ήταν αντιβασιλικός! Στο δημοψήφισμα του 1973 έκανε περιοδεία στην ύπαιθρο (μαζί με την Ελένη Ανουσάκη) και καλούσε τον κόσμο να ψηφίσει κατά του θεσμού της βασιλείας!!!

    1. Αυτό δεν σημαινει ότι ηταν κουμμουνιστης όμως,εδω μαζι με αλλους ηθοποιούς εκεινης της εποχης εβγαιναν φωτογραφια γυρο απ τον Παπαδοπουλο που αρχικα αυτος κατηργησε τον βασιλια ,και ολοι τους ειχαν ένα χαμογελο μεχρι τα αυτια. Ετσι κι αλλιως τον ξενοφερτο θεσμο του βασιλα ποτε δεν τον χωνεψαμε,καλα εκαναν και εστειλαν τους βαυαρους μπασταρδους από εκει που ηρθαν.

  3. Απολιτικός, εθνικά αδιάφορος, ερωτομανής, ματαιόδοξος και επιδειξιομανής λόγω επαγγέλματος,
    Ουδείς άλλωστε τέλειος. Ως προς δε το ταλέντο χειμαρρώδης και ενθουσιώδης της κατηγορίας του Στάθη Ψάλτη και της Ρένας Βλαχοπούλου .
    Ως θανών τέλος συγχωρητέος και δεδικαιωμένος.

Comments are closed.