ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΜΑΣ “ΔΙΚΑΣΑΝ” – ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΕ Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ – ΖΗΤΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ EUROPOL ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΕΥΠ ΑΠΟ ΤΑ “ΧΕΡΙΑ” ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Κοινοποίηση:
eurokoinovoulio

Η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου υπερψήφισε σήμερα Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου το ψήφισμα των Σοσιαλιστών, Φιλελευθέρων, Πρασίνων και Αριστεράς που κατατάσσει την Ελλάδα στην ίδια λίστα με την Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν, αναφορικά με τη λειτουργία του κράτους δικαίου και τις ατομικές ελευθερίες.

Υπέρ της έγκρισης του ψηφίσματος ήταν 330 ευρωβουλευτές, ενώ αρνητικά τοποθετήθηκαν 254. Επίσης 26 ευρωβουλευτές απείχαν.

Η υπερψήφιση του ψηφίσματος σηματοδοτεί τις ανησυχίες των ευρωβουλευτών για σοβαρές απειλές για τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα στην Ελλάδα.

Όσον αφορά στον πλουραλισμό των μέσων ενημέρωσης και την ασφάλεια των δημοσιογράφων, οι ευρωβουλευτές διαμαρτύρονται, μέσω του ψηφίσματος, για την έλλειψη προόδου στην έρευνα για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2021.

Καταγγέλλουν, επίσης, ότι οι δημοσιογράφοι δέχονται σωματικές απειλές και λεκτικές επιθέσεις (από υψηλόβαθμους πολιτικούς), παραβιάσεις του απορρήτου τους με λογισμικό υποκλοπής και καταχρηστικές μηνύσεις, συμπεριλαμβανομένου του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού, μια σαφής αναφορά για τον Γρηγόρη Δημητριάδη.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκφράζει επίσης ανησυχίες για την ανεξαρτησία της εθνικής ρυθμιστικής αρχής οπτικοακουστικών μέσων, τη συγκέντρωση των μέσων ενημέρωσης στα χέρια των ολιγαρχών και τη διανομή κρατικών επιδοτήσεων.

Το Ευρωκοινοβούλιο καταδικάζει επίσης μέσω του ψηφίσματος την εργαλειοποίηση των φερόμενων «απειλών για την εθνική ασφάλεια» για να παρακολουθούνται πολιτικοί αντίπαλοι, συμπεριλαμβανομένων ευρωβουλευτών.

Για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, το λεγόμενο«Predatorgate», οι ευρωβουλευτές απαιτούν να ενισχυθούν οι δημοκρατικές εγγυήσεις. Παράλληλα ζητούν αποτελεσματικές έρευνες με τη βοήθεια της Europol.

Ζητούν ακόμη να ανατραπεί η νομοθεσία που έθεσε την ΕΥΠ υπό τον άμεσο έλεγχο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Το ψήφισμα εκφράζει ανησυχίες για τη μεταφορά της έρευνας για το σκάνδαλο των υποκλοπών σε διαφορετικό εισαγγελέα, όπως και για τις πολιτικές πιέσεις, εκφοβισμούς και παρενοχλήσεις αξιωματούχων που ελέγχουν την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το ψήφισμα, οι ευρωβουλευτές επισημαίνουν την υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία και την ελλιπή ποιότητα των επακόλουθων ερευνών και δικαστικών αποφάσεων, τη φερόμενη διαφθορά, τη -μεγάλη- διάρκεια των δικαστικών διαδικασιών και πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων.

Η μεταχείριση των μεταναστών και οι συστηματικές επαναπροωθήσεις ανησυχούν τους ευρωβουλευτές, καθώς και οι επιθέσεις κατά της κοινωνίας των πολιτών, ιδιαίτερα οι εκστρατείες συκοφαντικής δυσφήμισης και η δικαστική παρενόχληση κατά των ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι ευρωβουλευτές υποψιάζονται έλλειψη πολιτικής αμεροληψίας στην κοινοβουλευτική έρευνα για το δυστύχημα στα Τέμπη και ανησυχούν για την άρνηση της φιλοκυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να διεξαγάγει έρευνα σε δύο πρώην υπουργούς Μεταφορών, όπως ζητήθηκε από την εισαγγελία της ΕΕ.

Ενόψει όλων αυτών, η Επιτροπή θα πρέπει να κάνει πλήρη χρήση των διαθέσιμων εργαλείων για την αντιμετώπιση των παραβιάσεων των αξιών της ΕΕ στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης της χρήσης των κονδυλίων της ΕΕ βάσει του κανονισμού για τις κοινές διατάξεις σύμφωνα με τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, όπως και σε σχέση με τη μη εφαρμογή αποφάσεων από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια σύμφωνα με τον Κανονισμό Προϋποθέσεων για το Κράτος Δικαίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

15 Σχόλια

  1. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ;;; ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ…

  2. ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΘΕΙ ΕΙΤΕ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΤΕ ΩΣ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΟΥΝ ΕΙΤΕ ΩΣ ΟΔΗΓΟΙ ΣΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΕΙΤΕ ΩΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!!!!

  3. 02-07-2024 12:22
    ATZENTA 2030
    ΖΩΑ
    Υποχρεωτικές στειρώσεις ζώων: «Η αστυνομία ελέγχει στο δρόμο τους ιδιοκτήτες»!
    Ποιοί και γιατί προωθούν την υποχρεωτική στείρωση γάτων και σκύλων;;;
    Το θέμα λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις μετά το «ξεπάγωμα» της υποχρεωτικότητας στείρωσης που έχουν οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς!!

    Βάσει του ισχύοντος νόμου, οι ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων είναι υποχρεωμένοι από τις 21/1/24 να τα στειρώσουν ή να αποστείλουν δείγμα γενετικού υλικού στην ειδική βάση δεδομένων.

    Τα πρόστιμα φτάνουν τα 1.000 ευρώ.

    Όπως θα ακούσετε μάλιστα παρακάτω τους…ελέγχους τους διεξάγει η ίδια αστυνομία, που μπορεί ακόμα και να σταματήσει στη μέση του δρόμου ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς!!!

    «Τον έλεγχο ποιός τον κάνει. Θα με σταματάει εμένα στον δρόμο κάποιος για το αν θα το έχω το ζώο στειρωμένο;;», ρώτησαν οι παρουσιαστές, με την καλεσμένη κτηνίατρο να επιβεβαιώνει πως αυτό ήδη συμβαίνει!!

    «Αυτό γίνεται κι όμως. Σταματάει η αστυνομία κόσμο».

    Οι δημοσιογράφοι μπορεί να γέλαγαν με τα λεγόμενα της κτηνιάτρου, όμως τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά:

  4. Σε λίστα θανάτου ο Τάκερ Κάρλσον! Έχουν «σκυλιάσει» οι διεθνιστές
    Τι μεταδίδεται τι τελευταίες ώρες…
    Ο Τάκερ Κάρλσον περιλαμβάνεται τώρα στη «λίστα δολοφονιών» της Ουκρανίας ως απάντηση στην συνέντευξη σε αυτόν του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Η λίστα δολοφονιών “Myrotvorets” που πιστεύεται ότι είναι προϊόν του Ουκρανικού Κέντρου για την Αντιμετώπιση της Παραπληροφόρησης φαίνεται ότι πρόσθεσε τον Carlson την Τρίτη λίγο αφότου επιβεβαίωσε ότι εξασφάλισε συνέντευξη με τον Πούτιν.
    Αυτό είναι ανησυχητικό, δεδομένου ότι η λίστα περιλαμβάνει και άλλα ονόματα Αμερικανών πολιτών και πολιτών χωρών του ΝΑΤΟ.

    «Όπως αποδεικνύεται, ο κρυφός ιστότοπος της «λίστας δολοφονίας» είναι προϊόν του καθεστώτος της Ουκρανίας, ουσιαστικά χρηματοδοτείται από τη CIA (μεταξύ άλλων) και φιλοξενείται από το ΝΑΤΟ», ανέφερε ο Ντέιβιντ Μίλερ του MintPress News τον περασμένο Μάιο και προσέθεσε:

    Το αδιανόητο είναι ότι περιλαμβάνονται πολλοί Αμερικανοί πολίτες, συμπεριλαμβανομένων πρώην στρατιωτικών και υπαλλήλων πληροφοριών, καθώς και ένας σημαντικός αριθμός πολιτών χωρών μελών του ΝΑΤΟ. Ίσως το πιο αξιοσημείωτο στοιχείο είναι ότι το ΝΑΤΟ έχει φιλοξενήσει τον ιστότοπο (και μια συλλογή από συνδεδεμένες ιστοσελίδες) στους διακομιστές του στις Βρυξέλλες.

    ΜΜΕ στις ΗΠΑ μάλιστα δεν θεωρούν τυχαία την πρόσθεση του Τάκερ στην λίστα θανάτου σε μία χώρα, στην οποία το καθεστώς Τζο Μπάιντεν έχει στείλει, και εξακολουθεί να απαιτεί να σταλούν, εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια Αμερικανών φορολογουμένων — Σε μία χώρα που στοχεύει πολίτες των ΗΠΑ που δεν συμμορφώνονται με το επίσημο αφήγημα! Υπάρχουν μάλιστα φωνές που δεν διστάζουν να πουν πως ο ίδιος ο Λευκός Οίκος ζήτησε να μπει ο Αμερικανός δημοσιογράφος σε αυτή την λίστα!

    Η Ουκρανία βέβαια δεν είναι ο μόνος παράγοντας που αγανακτεί για την συνάντηση του Carlson με τον Πούτιν.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση απειλεί να επιβάλει κυρώσεις στον Τάκερ που θα του απαγόρευαν να ακόμα και να επισκεφθεί την Ευρώπη!

  5. Μια χαρά τ δουλεύουν τ μαγαζί που λέγεται Ελλάδα, τρώνε πινουν οι πολιτικοί και τα φιλαράκια με μύρια €€€€€ και ο κόσμος τρώει κουτόχορτο.
    Ηθελε ΕΥΠ ο Κυριάκος….. Φυσικά με τον ανηψιο αγκαλιά. Δεν νομίζω να υπαρχει μεγαλύτερη Χούντα από αυτή που ζούμε και μάλιστα Δημοκρατική.

    1. Αυτά τα κόλπα του τα δίδαξε ο Δράκουλας ο πατέρας του…

  6. Καλα τα λενε αλλα αν τους πει η κουλα οκ κανω πισω αλλα κι εσεις θα παρετε ολους τους λαθρο στις χωρες σας να δεις τι καλα θα το σκεπασουν κι αυτοι κατω απο το χαλι το προβλημα…τι οχι;

  7. Βρέ λες να δούμε και τίποτα καλό από ΕΕ, να το δω και να μην το πιστέψω.
    Οψόμεθα.

  8. Και πουσαι ακομα κ.Χιο ψαχτο καλυτερα! Βροχη πεφτουνε τα προστιμα απο την ευρωπαικη εισαγγελια και τα πληρωνει ο ελληνας φορολογουμενος! Απο Τεμπη θες ν αρχισουμε και σε Δαδια να τελειωσουμε? Καραρομπα εχουμε γινει διεθνως!

  9. Νεα Δυναστεια της Νεας Τυρρανιας Προσωπων. για δουλος ο ΑΝΩ-ΘΡΩΣΚΩΝ (ποτέ ελευθερος) οπως το κεφαλακι του ενος ‘ρ’ πισω απο το αλλο και ισα με το εδαφος. αλλα καποια στιγμη, στο πληρωμα του χρονου, θα τους βρει η θεια δικη για ολα τα μοχθηρα και ΑΔΙΚΑ που εχουν πραξει. θα επιστραφουν. ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ!

  10. Ξέρω μπάτσους με ονόματα πού κάνουν έρευνες σε υποθέσεις και κλέβουν λεφτά και οτιδήποτε άλλο κανονικά από υποθέσεις δέρνουν φυτεύουν πράματα σε κατηγορουμενους και αλλα πολλά μιλάμε με αυτήν την κυβέρνηση κυριολεκτικά φοβάσαι να μιλήσεις τα πάντα παρακολουθούν και βλέπουν δεν θέλουν να κάνουν τίποτα απλός θέλουν παντού τους δικούς τους να ελέγχουν τα πάντα εύχομαι να πέσει άμεσα αυτή ή κυβέρνηση καθόλου δημοκρατική

  11. η ουγγαρια και ο προεδρος της τι σχεση εχουν με την Αποικια που λεγετε ελλαδα;. Η ουγγαρια εχει κρατος εχει προεδρο με αρχιδια και οχι αρχιδια προεδρο. . ευρωπαικη επιτροπη της μπυτσας. τοποθετημενοι απο τις σκιες… καποιοι γνωριζουν τι εστι βερικοκο δεν ειναι ολοι μουλοι..;

  12. ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΗΣΤΟΣ

  13. Ωραία και τι θα γίνει δηλαδή. Μια τρύπα στο νερό. Αφού όλοι αυτοί οι χαρτογιακαδες είναι μόνο λόγια και τιμωρίες λαών όχι κυβερνήσεων.

Comments are closed.