ΜΑΡΤΥΡΙΑ που προκαλεί θλίψη: “Στερούν τα όνειρα από τα παιδιά μας – Ξεχειλίζει η αγανάκτηση – ΜΟΝΟ στην Αθήνα άθλημα των Πανελληνίων για εισαγωγή στην Πυροσβεστική”

Κοινοποίηση:
πυροσβεστικηη

Έντονη δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει σε μαθητές και γονείς η εγκύκλιος της Πυροσβεστικής, που ανακοινώθηκε τελευταία στιγμή σχετικά με τη συμμετοχή των υποψηφίων στις εξετάσεις εισαγωγής στις Σχολές Πυροσβεστών μέσω των Πανελλαδικών του τρέχοντος έτους.

Ειδικότερα, τα νέα δεδομένα που αφορούν τόσο στο νέο αγώνισμα που προστέθηκε φέτος (μεταφορά ενός αλτήρα, ανά χέρι, βάρους 25 κιλών έκαστος, σε απόσταση 100 μέτρων χωρίς διακοπή των κινήσεων και σε χρόνο 50΄΄) καθώς και στην εξέταση του μόνο στην Αθήνα, φέρνουν σε δυσμενή θέση ιδιαίτερα τους μαθητές της περιφέρειας, καθώς κρίνεται απαραίτητο να μεταβούν εις διπλούν στον τόπο διεξαγωγής των προκαταρκτικών εξετάσεων.

Την έντονη πικρία της εξέφρασε μιλώντας επί του θέματος στον Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ακροάτρια από τη Χαλκιδική σημειώνοντας ότι τα έξοδα είναι δυσβάσταχτα για τους γονείς. «Ένας κάτοικος Έβρου, ή Χαλκιδικής όπως είμαστε εμείς, ή των νησιών μας θα πρέπει να μεταβεί μαζί με το παιδί του στην Αθήνα… για εμένα και το γιο μου υπολόγισα έξοδα 500 ευρώ για τη μετακίνηση και ένα βράδυ (σ.σ. διαμονής)» ανέφερε τονίζοντας ότι «δημιουργείται ένα τεράστιο πρόβλημα».  Ο γιος της, όπως είπε, δεν θα δώσει εξετάσεις εξαιτίας των εν λόγω εξελίξεων.

«Έχει λειτουργήσει αποτρεπτικά» υπογράμμισε ο πρόεδρος Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικής Κ. Μακεδονίας, Γιάννης Ιωαννίδης γνωστοποιώντας ότι η Ένωση πρότεινε τη διεξαγωγή της εξέτασης στις Περιφέρειας, κάτι που τελικά δε συνέβη. Τόνισε δε, ότι όσοι μεταβαίνουν στην Αθήνα γι’ αυτό το σκοπό είναι αγανακτισμένοι…  «Οι εποχές είναι δύσκολες… θα έπρεπε να είναι πιο απλουστευμένη η διαδικασία», είπε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Η μόνη χώρα που παίρνει πυροσβέστες αστυνομικούς στρατιωτικούς λιμενικούς με πανελλήνιες. Μαθητής με 18.000 μόρια που θα ήταν ο καλύτερος επιστήμονας πάει σε αυτές της σχολές γιατί ξέρει θα πάρει ένα κομμάτι ψωμί.

Comments are closed.