ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΚΝΑΚΗΣ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ – ΤΑ ΘΟΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ – ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑ ΤΕΛΙΚΑ; ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ… ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Κοινοποίηση:
manolis-tsiknakis-tounel

Θρίλερ με τον θάνατο του Μανώλη Τσικνάκη, του στρατιώτη που πέθανε στον βράχο στο νησί της Ρω την περίοδο που εκτελούσε τη θητεία του το 2018. Για περίπου έξι χρόνια όλοι έλεγαν για αυτοχειρία ωστόσο οι γονείς ποτέ δεν πίστεψαν το σενάριο αυτό και κάνουν λόγο για δολοφονία.

Ο Γιάννης Τσιάμπας οπλουργός και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας μίλησε στην εκπομπή για όλα τα σημάδια τα οποία δείχνουν ανθρωποκτονία και όχι αυτοχειρία. Συγκεκριμένα δείχνοντας σε ένα χάρτη της περιοχής τις αποστάσεις μεταξύ μιας λίμνης αίματος, του σημείου που βρέθηκε το όπλο και του σημείου που εντοπίστηκαν τα γυαλιά και ο κάλυκας επισημαίνει το παράδοξο που υπάρχει πίσω από αυτά.

«Ένα άλλο παράδοξο είναι ότι το πηλήκιο του φαντάρου βρέθηκε σε διαφορετικό από τα άλλα τρία σημείο. Βλέπουμε μια ανεξήγητη διασπορά των πραγμάτων του θανόντος. Η απόσταση από το παρατηρητήριο που ήταν σκοπός είναι 9,70 μ. Κάτι που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πραγματογνώμονας το όπλο που είχε ο Τσικνάκης δεν συνάδει με τη μορφολογία και τη φύση του θανάσιμου τραύματος που είχε. Το όπλο G3A3 φέρει κι άλλο ένα εξάρτημα το οποίο λέγεται φλογοκρύπτης και αφήνει ένα συγκεκριμένο εντύπωμα το οποίο δεν υπάρχει στην συγκεκριμένη περίπτωση.

«Είναι το G3A3, το βασικό όπλο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που φέρει φυσίγγι 7,2 χιλιοστών που κινείται με τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα την ώρα. Δεν μπορεί μια βολίδα από εγγύτατη απόσταση να προκαλέσει τόσο μικρό τραύμα εισόδου και τραύμα εξόδου μικρότερη. Θα έπρεπε να είναι πάρα πολύ μεγαλύτερο. Αν η συγκεκριμένη οβίδα είχε εισέλθει στο κρανίο του φαντάρου θα είχε συνθλίψει τον εγκέφαλό του. Το τραύμα έχει γίνει από πιστόλι κάτι που δεν το λέω τυχαία. Δεν βρέθηκαν κατάλοιπα ιχνών πυροβολισμού ούτε στα χέρια, ούτε στο σώμα, ούτε στα ρούχα του θανόντος»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

Leave a Response