“ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΑΓΙΠ”! Σήμερα η Σύνοδος – παρωδία για τις… κυρώσεις στην Τουρκία

Κοινοποίηση:
Τουρκική_οικονομία

«Είμαστε σε χρόνο μηδέν», αναφέρει κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών της Αθήνας με την Αγκυρα σε επίπεδο υπουργείων Εξωτερικών έχει ανακοινωθεί αλλά δεν έχει προσδιοριστεί ο ακριβής χρόνος πραγματοποίησης της επόμενης συνάντησης.

Οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι οι διερευνητικές επαφές, οι άτυπες συζητήσεις μεταξύ ανωτάτων διπλωματών από την Ελλάδα και την Τουρκία, όπου επιχειρείται να επιτευχθεί σύγκλιση επί των ελληνοτουρκικών διαφορών, θα ξεκινήσουν μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. το πρώτο διήμερο του Οκτωβρίου. Αναγκαία συνθήκη, που κατά πληροφορίες ο Ταγίπ Ερντογάν θέτει στους Ευρωπαίους ως απαράβατο όρο, είναι να μην επιβληθούν κυρώσεις στην τουρκική οικονομία. Στην περίπτωση που οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφύγουν να ενεργοποιήσουν σκληρά αντίποινα στην Αγκυρα, η τουρκική κυβέρνηση αναμένεται να δώσει τη συναίνεσή της ώστε ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών, που ξεκίνησαν πριν από 16 ολόκληρα χρόνια, να γίνει στις αρχές Οκτωβρίου στην Κωνσταντινούπολη.

Θα επιβληθούν όμως κυρώσεις στην Τουρκία από την Ε.Ε.; Και ποιο θα είναι το μείγμα των οικονομικών μέτρων που θα αποφασιστούν από τους ηγέτες των 27 χωρών-μελών στη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει 1 και 2 Οκτωβρίου με βασικό θέμα την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τον περιορισμό της τουρκικής επιθετικότητας; Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, οι κυρώσεις αναμένονται να επιβληθούν για τα μάτια του κόσμου αφού θα είναι ουσιαστικά ένα “χάδι”. Η Μέρκελ έχει ήδη δώσει το ρυθμό υπέρ του φίλου της.

Υπό αυτό το πρίσμα η Σύνοδος Κορυφής σήμερα θα πρέπει να θεωρείται στημένη; Οχι, υπό την έννοια που χρησιμοποιείται για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες το αποτέλεσμα των οποίων έχει προαποφασιστεί λόγω μιας οικονομικής συναλλαγής ή και δωροδοκίας των πρωταγωνιστών, αλλά υπό την έννοια της «χορογραφίας» που μοιάζει να έχει ήδη ολοκληρωθεί και απομένει μόνο η τυπική έγκριση των εισηγήσεων από τους αρχηγούς των 27 κρατών-μελών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Η μονη συζητηση με τους Τουρκους ειναι λεει για τον καθορισμο των θαλασσιων ζωνων!!!!!!!!! Ποια μονη συζητηση ρε παραμυθαδες αισχιστου ειδους;;;;;;; Ο Τουρκος απαιτει δεκαδες πραγματα και σεις μιλατε μονο για τις θαλασσιες ζωνες;;;;;;; Ο Τουρκος θελει να αρπαξει και σεις τον αντιμετωπιζετε κατευναστικα, αντι να του ….τριξετε τα δοντια με αποφασιστικοτητα!!!!!!!! Διαλαλει για γαλαζια πατριδα και….πρασινα αλογα και σεις θα πατε σε διαλογο για να ακουσετε τις απαιτησεις τους;;;;;; Διακοσια χρονια τουρκικα να συζητατε, ακρη δεν θα βρητε, εκτος και ξεπουλησετε κυριαρχικα δικαιωματα της χωρας!!!!!!!

Comments are closed.