Λουγκάνσκ: Πολλοί Ουκρανοί αιχμάλωτοι δεν θέλουν να επιστρέψουν στον ουκρανικό στρατό

Κοινοποίηση:
serdyukova

Πολλοί αιχμάλωτοι Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στον στρατό, δήλωσε σε συνέντευξή της στο RIA Novosti η Βικτωρία Σερντιούκοβα, Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Λουγκάνσκ.

«Το πρώτο πράγμα που συνειδητοποίησαν, όντας εδώ στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, ήταν ότι οι ειδήσεις που άκουγαν, καθώς και οι άμεσες εντολές που λάμβαναν από τη διοίκηση τους για οκτώ χρόνια… για να το θέσω ήπια… δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα», είπε.

Σύμφωνα με τη Σερντιούκοβα, μιλάμε για τον τακτικό στρατό της Ουκρανίας – αξιωματικούς, στρατιώτες, που «έδωσαν όρκο στον λαό της Ουκρανίας στο Ντονμπάς, υπό τα συνθήματα προστασίας από τον επιτιθέμενο, αλλά τελικά, όντας σε θέσεις μάχης, παραδέχονται και οι ίδιοι ότι άνοιξαν πυρ κατά του άμαχου πληθυσμού, ότι επιτέθηκαν σε πολιτικές υποδομές, ακολουθώντας τις εντολές της διοίκησης τους».

«Συνεπώς, αυτό συμβαίνει όταν κάποτε οι άνθρωποι βλέπουν με τα ίδια τους τα μάτια και συνειδητοποιούν ότι όλη η προπαγάνδα που λαμβάνει τόπο εδώ και οκτώ χρόνια, που ξεχύνεται στα αυτιά των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού προσωπικού, είναι πολύ, πολύ μακριά από την πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση, μεταξύ αυτών με τους οποίους μίλησα, δεν υπήρχε ούτε ένας που επιθυμεί να επανενταχθεί στις τάξεις του ουκρανικού στρατού μετά την αποφυλάκισή του», σημείωσε η Διαμεσολαβητής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Η αλήθεια είναι στην μέση! Όντως πολλοί Ουκρανοί δεν γνώριζαν για την εθνοκάθαρση εις βάρος των Ρωσόφωνων! Από την άλλη όλοι βολεύτηκαν, αφού σαν αιχμάλωτοι πολέμου απολαμβάνουν δικαιώματα και δεν κινδυνεύουν να σκοτωθούν επιστρέφοντας στις μάχες!!! Δεν έχουν άδικο. Να πεθάνουν για την πατρίδα τους; ναι! Αλλά να πεθάνουν για τις ΗΠΑ και την Βρετανία; όχι! Βέβαια, σε έναν εμφύλιο, ποια είναι η πατρίδα είναι σχετικό!

Comments are closed.