Λαμία : Δεκάδες μαθητές με τροφική δηλητηρίαση μετά από σχολικά γεύματα

Κοινοποίηση:
mathites13-1536x864

Συναγερμός έχει σημάνει από τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Πέμπτης σε σχολεία της περιοχής μιας και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το ρεπορτάζ δεκάδες είναι οι μαθητές που κατανάλωσαν το μαθητικό γεύμα που τους παρέχεται – μακαρόνια με κιμά είχε την Πέμπτη (16/5) το μενού- και λίγες ώρες αργότερα άρχισαν να παρουσιάζουν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης με έντονη διάρροια και πολλούς εμετούς.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν γονείς τα συμπτώματα είναι δεκάδες ενώ έχει υπάρξει ανησυχία μεταξύ των γονέων που επικοινωνούν μεταξύ τους και επιβεβαιώνουν τα κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης. Bάσει του ρεπορτάζ μας έχει δοθεί εντολή να καταγραφούν τα περιστατικά σε σχολεία.

“Το παιδί μου έκανε πάνω από 10 φορές εμετό και διάρροια” έλεγε γονιός στο lamianow.gr τονίζοντας ακόμη πως “… τα συμπτώματα άρχισαν να παρουσιάζονται περίπου 2 ώρες μετά την κατανάλωση του γεύματος”.

“Είναι δεκάδες τα παιδιά που έφαγαν το σχολικό γεύμα και παρουσίασαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης. Ένα από αυτά και η κόρη μου μας έλεγε γονιός” ενός από τα παραπάνω σχολεία.

Μέχρι στιγμής και βάσει των πρώτων πληροφοριών περιστατικά έχουν καταγραφεί σε 7ο και 14ο δημοτικό σχολείο αλλά και το 15ο ενώ περιστατικά υπάρχουν και στο σχολείο Μοσχοχωρίου ενώ γονέας μας ανέφερε περιστατικό και για το 9ο Δ.Σ. Στο 14ο Δ.Σ μέχρι στιγμής τα καταγεγραμμένα περιστατικά είναι τουλάχιστον 20 ανώ άλλα τόσα περίπου είναι στο 7ο δημοτικό σχολείο.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών 4 άτομα βρέθηκαν με συμπτώματα στο Νοσοκομείο Λαμίας ενώ ακόμη συνεχίζεται η καταγραφή από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι γονείς αρχικά θεώρησαν ότι επρόκειτο για γαστρεντερίτιδα ωστόσο όταν άρχισαν να επικοινωνούν μεταξύ τους κατάλαβαν ότι επρόκειτο για τροφική δηλητηρίαση.

Η έρευνα για τα σχολικά γεύματα που διανέμονται σε όλη την Ελλάδα συνεχίζεται ενώ γονείς αναμένεται να καταγγείλουν το περιστατικό στην εισαγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται ανακοίνωση και από την εταιρεία που διανέμει τα σχολικά γεύματα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Γατάκια σε σχολείο της Αιτωλοακαρνανίας βρέθηκαν γυαλιά μέσα σε κιμά. Και δεν άνοιξε ρουθούνι.

  2. Λειτουργει κατι στο ανυπαρκτο ελλαδιστανικο κρατος;;;;; Μονο οι τουαλετες μαλλον……..

  3. Να μας πει κάποιος πόσα παίρνει ο απατεώνας φίλος της νουδου, για να πηγαίνει τη σαβούρα στα σχολεία. Αλοίμονο σε αυτούς που στηρίζονται σε αυτά τα σάπια σκευάσματα που δηλητηριάζουν τα παιδιά τους.Δεν φταίνε φυσικά, φτωχοί είμαστε οι περισσότεροι Έλληνες πλέον, και αυτά τα γεύματα είναι ο μοναδικός τρόπος να μην πεινάνε πολλά παιδάκια δυστυχώς,ξαναλέω. Αλλά κάποια στιγμή όλο αυτό πρέπει να σταματήσει!! Επιτέλους κα΄που πρέπει να φανεί μια αχτίδα στο βάθος, δεν πάει άλλο.

  4. Περιεργο, δεν εχω ακουσει ποτέ να παθουν δηλητηριαση οι βολευτες μας απ το εστιατοριο της βουλης… απ τα ιδια δεν τρωνε;

Leave a Response