Λίνα Μενδώνη: “Πολλοί καλλιτέχνες πληρώνονται «μαύρα», δε φαίνονται πουθενά”

Κοινοποίηση:
191017093424_linamendoni

Η υπουργός Πολιτισμού, μιλώντας στη Βουλή, έκανε λόγο για «μαύρη οικονομία» στην οποία κινείται πληθώρα καλλιτεχνών και έτσι δεν αποτυπώνεται η καλλιτεχνική τους δραστηριότητα, ενώ τόνισε ότι όσοι συνεργάστηκαν με το υπουργείο θα πληρωθούν κανονικά.

Η κυρία Μενδώνη, δήλωσε ότι, τυχόν ακυρώσεις καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, αποφασίζονται από τους αρμόδιους φορείς, ενώ και η αποζημίωση έχει να κάνει με την συμβατική υποχρέωση του φορέα.

Οι καλλιτέχνες εν πολλοίς κινούνται στο χώρο της «μαύρης οικονομίας», δεν αποτυπώνεται η καλλιτεχνική δραστηριότητα, δεν φαίνονται δεν καταγράφονται πουθενά.

«Κάθε περίπτωση θα εξεταστεί ξεχωριστά. Το θεσμικό πλαίσιο σε καλλιτέχνες που συμβάλλονται με δήμους και περιφέρειες δεν υπάρχει. Θα δούμε μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία πώς και αν είναι δυνατόν να βρεθεί κάποια λύση, ώστε να στηριχθούν αυτοί που πραγματικά επλήγησαν.

Οι καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με το υπουργείο θα πληρωθούν κανονικά. Για τα χειμερινά θέατρα, τις επόμενες μέρες θα ρυθμιστούν οι διαδικασίες με τις οποίες θα μπορέσουν να λειτουργήσουν το χειμώνα.

Σε όλη την Ευρώπη οι περιορισμοί είναι μεγάλοι, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα ότι το καλοκαίρι τηρήθηκαν τα μέτρα, καμία θεατρική εκδήλωση υπεύθυνη ούτε για ένα κρούσμα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ενώ όλα τα δικά σας είναι κάτασπρα…ουστ ρε

Comments are closed.