Λίγα τα ψωμιά της κυβέρνησης για να “βαράει” έτσι ο Παπαχελάς! “Καγκελαρία” η κυβέρνηση Μητσοτάκη”

Κοινοποίηση:
1

Χτυπήματα μάλιστα που πλέον γίνονται και σε προσωπικό επίπεδο, συνθλίβοντας το γυάλινο – όπως αποδεικνύεται – προφίλ του πρωθυπουργού το οποίο κατασκεύασαν με μεγάλη δυσκολία οι επικοινωνιολόγοι και σήμερα ραγίζει από την ίδια την πραγματικότητα.

 Το σημερινό χτύπημα στην κυβέρνηση και το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη, έρχεται από τον ίδιο τον Αλέξη Παπαχελά στο άρθρο στην κυριακάτικη εφημερίδα. Γράφει συγκεκριμένα αναφερόμενος στο επιτελικό κράτος, το οποίο το συγκρίνει με «καγκελαρία»:

Η ιδέα της διακυβέρνησης μέσω μιας «καγκελαρίας», Δεν μπορεί να δουλέψει χωρίς υπουργούς που θα νιώθουν ως μέλη μιας ομάδας με ιδιοκτησία επιτυχιών και αποτυχιών.

Έτσι όπως εμείς εκλαμβάνουμε την προσέγγιση του Αλέξη Παπαχελά, θεωρούμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέτρεψε το Μαξίμου από καγκελαρία σε …είδη κιγκαλερίας!

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. το σοβιέτ ποτέ δεν πέθανε!! ο κουμμουνισμός ζει και βασιλεύει!!!

  2. Μια χαρα τα λεει ο Παπαχελάς.
    Ο κουλης είναι κλασικό golden boy. Τα golden boys πάντα θελουν να αποποιούνται τις ευθύνες των προσωπικών λαθών τους (να τις ριχνουν δηλαδή στους αλλους) και να καμαρώνουν για τυχον (και σπάνιες) επιτυχίες τους. Λεω “τυχον και σπάνιες” γιατι τα golden boys δεν εχουν επιτυχιες. Ψυχαναγκασμους εχουν. Αυτό λεει η εμπειρια μου σε μεγαλες πολυεθνικες. Τα golden boys ερχονται για 2-5 χρονια, τα κανουν συνηθως πουτ@ν@ όλα και μετα φευγουν για να πανε στην επομενη εταιρια-θυμα και να πουλησουν μαγκια ότι “εγω έστρωσα τον ΟΤΕ”, “εγω εβαλα σε τάξη τη ΔΕΗ”, “εγώ έπιασα τον πάπα από τα @@” και άλλα τετοια. Και καταστρέφουν το επομενο μαγαζι που θα πανε.

    Ο Φρουζής της NOVARTIS ήταν κλασικη περιπτωση golden boy. Και όμως κοιτα ποσο ψηλα εφτασε μεσα σε λιγα χρονια. Από παραπαιδι της συγχωρεμένης της Evans στον ΟΤΕ, έφτασε να είναι προεδρος της ενωσης ελληνικων φαρμακοβιομηχανων και μετα CEO της Creta Farms που την πτωχευσε.

    Τετοιο καβαλημένο golden boy είναι και ο Κουλης, αλλά χειροτερο γιατι ο κουλης εχει στα χερια του χωρα ολοκληρη, όχι απλα “μια εταιρια”. Το golden boy πιστευει ότι “κατεχει τη γνωση” και ότι η χωρα του ανηκει επειδή λεγεται μητσοτακης και πηγε στο Χαρβαντ. Πολλοι “γονοι” οικογενειων πηγαν σε Harvard, Yale, κλπ αλλα αυτό δεν σημαινει ότι εγιναν ηγετες, εξυπνοι ή “μορφωμένοι”.

    Καποια στιγμη οι υπουργοι του Μητσοτάκη θα καταλαβουν ότι με αυτά που τους βαζει να κανουν ο μητσοτακης, συντομα δεν πρόκειται να ξανα εκλεγουν βουλευτες. Θα καουν. Και ποσώς με νοιάζει αν θα ξαναβγουν βουλευτες κατι χαμένοι που εχει μαζεψει εκει μεσα. Αλλά είναι κριμα να “καουν” ανθρωποι σαν τον Γεωργιάδη (για τον οποιον τελευταια εχω σοβαρες επιφυλάξεις…) οι οποιοι θα μπορουσαν αυριο ως πρωθυπουργοι να είναι δραστήριοι και να παραγουν ουσιαστικο εργο. Ανθρωποι δηλδη που ξεκινησαν από τον πάτο της πυραμίδας και όχι από Harvard…

    Ηταν μεγαλο λαθος που η ΝΔ δεν εμεινε στα χερια του Σαμαρά. Ο κουλης θα είναι αιτία να διασπαστεί η ΝΔ σε δυο κομματα. Οσο ποιο γρηγορα φυγουν τα καλα στελεχη από εκει μεσα, τοσο ποιο γρηγορα θα μπορεσουν να φτιαξουν ένα σοβαρο και δημοκρατικο κομμα. Αυτή τη στιγμη η ΝΔ είναι καγκελαρία και μαγαζι του κουλη και όχι δημοκρατικο κομμα. Ο κουλης εχει τελειωσει. Θα είναι ο νεος ΓΑΠ.

  3. Ο ΜΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΣΠΡΕΣΑΚΙ ΚΑΙ ΥΦΟΣ 1000 ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΩΝ

  4. ΒΑ;ΡΕΘΗΚΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ ,ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΡΔΕΣ ΔΕΝ ΒΑΦΟΝΤΑΙ ΑΥΓΑ ,ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ ,ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΤΙΣ ΜΑΓΚΙΕΣ ΜΑΣ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ Κ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ Κ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ,ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ Κ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ

    1. Πιάσε ένα φρέντο μέτριο (καπουτσίνο ή σκέτο) γιατί που να τρέχουμε τώρα… Κο κο μπεε, κο κο μπεε, νεο-Ελληνικές κουράδες… Τελιωμένος λαός εδώ και χρόνια, αυτό τώρα είναι απλά ο επιτάφιος. (Καμιά άκρη για διορισούλα παίζει;).

  5. αυτο ειναι το καταντημα των [νεοελληνων] να ανεχομαστε τα ξενοφερτα ανδρεικελα του χοιροστασιου να ξεπουλαν την ΕΛΛΑΔΑ μας να υποθηκευουν τα παιδια μας και μεις να καθομαστε στον καναπε…. και να τρωγωμαστε μεταξυ μας ποιον ΝΕΝΕΚΟ θα βαλουμε να μας κυβερνησει…ολους τους προδοτες .καραμαν-αλης-η κυπρος μακρια.οι μινεικοτσαντ τις ελληνικες βιομηχανιες ο σπυριαρης ααρων ιμια , ο μπουχεσας φαι και σκ—–το, ο τζεφρυ λεφτα υπαρχουν,ο απογων του μαυραειδη πασσα και ο τουρκογλου την αγροτικη,δηλαδη την ΕΛΛΑΔΑ αναιμακτα..ο αξελ και κοτζια την μακεδονια , ο μαρευος τι;;; να ξεκουμπιστει ….. βρειτε μου εναν ελληνα απο αυτους …

    1. Δεν υπάρχει κανείς! Ο νεοέλληνας γαλουχήθηκε από τον πράκτορα της CIA Ανδρέα Παπανδρέου και το σκυλολόι του ώστε, να κάθετε και να τα παίρνει. Διορισμοί παντού, τεμπελιά, υψηλοί μισθοί, επιδόματα, θαλασσοδάνεια με σκοπό την πολυτελή διαβίωση χωρίς πραγματικό αντίκρυσμα, μπουζουκλερἰ, στριγκάκια, διαφθορά και μέσον. Ολα τα συστατικά που απαιτούνται για μία επιτυχημένη κοινωνία…… Καλά ξεμπερδέματα!!!!!

  6. Έρχεται η συγκυβέρνηση.
    ΈΤΣΙ ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΕΊ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ….

    .

  7. ΤΙ ΕΓΙΝΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΔΕΝ ΤΑΙΣΤΗΚΕ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ; ΕΤΣΙ Ε;

Comments are closed.