Λέσβος: 43 τραυματίες αστυνομικοί – Ξέμειναν από δακρυγόνα. Επικίνδυνα fake news για 17χρονο νεκρό

Κοινοποίηση:
lesbos

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι υπήρξαν κάτοικοι που απείλησαν αστυνομικούς ότι θα βγάλουν καραμπίνες – Επικίνδυνα fake news για 17χρονο νεκρό
Δεκάδες είναι οι τραυματίες από τις πολύωρες μάχες και τα γενικευμένα επεισόδια στη θέση όπου θα κατασκευαστεί η νέα δομή κράτησης μεταναστών στη Λέσβο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, συνολικά έχουν τραυματιστεί 43 αστυνομικοί, ενώ τοπικοί φορείς αναφέρουν ότι δεκάδες είναι και οι πολίτες που έχουν τραυματιστεί.

Από τους 43 τραυματισμένους αστυνομικούς, οι δύο είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση. Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αρχές είναι ότι έχει αποκλειστεί η γρήγορη πρόσβαση στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης λόγω κλειστών δρόμων. Έτσι, πολλοί τραυματίες διακομίζονται στο τοπικό κέντρο υγείας.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έχει γίνει εκτεταμένη χρήση χημικών, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή οι διμοιρίες των ΜΑΤ να ξεμείνουν από δακρυγόνα και να χρειαστεί ανεφοδιασμός.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι υπήρξαν κάτοικοι που απείλησαν αστυνομικούς ότι θα βγάλουν καραμπίνες, ενώ κάτοικοι καταγγέλλουν ότι διμοιρίες των ΜΑΤ έσπασαν καθρέφτες αυτοκινήτων που ανήκουν σε διαδηλωτές.

Συνεχείς οι εντάσεις στο Διαβολόρεμα

Συνεχείς είναι οι εντάσεις από το πρωί της Τετάρτης και μέχρι αυτήν την ώρα και στο Διαβολόρεμα της Λέσβου μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και κατοίκων του νησιού. Στο σημείο έχουν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να εμποδίσουν τους κατοίκους να πλησιάσουν στο σημείο, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί η νέα κλειστή δομή για πρόσφυγες και μετανάστες.

Μάλιστα, αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά μέσα στο δάσος της Καράβας, όπου θα κατασκευαστεί η δομή, η οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της Λέσβου προκλήθηκε από τις συνεχείς ρίψεις χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και δακρυγόνων από την πλευρά της αστυνομίας.

Καταγράφονται μαρτυρίες για λιποθυμικές τάσεις και αναπνευστικές δυσκολίες μεταξύ των κατοίκων της Λέσβου, που βρίσκονται στο Διαβολόρεμα για να διαμαρτυρηθούν. Υπάρχουν πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται επίσημα για σοβαρούς τραυματισμούς πολιτών και για προπηλακισμούς από την αστυνομία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά κι ενός ιερέα, που επιχείρησε πεζή να παρακάμψει τους αστυνομικούς και να περάσει από το μπλόκο.

Από το πρωί στο νησί της Λέσβου αλλά και στα δύο άλλα μεγάλα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τη Χίο και τη Σάμο, δημόσιες υπηρεσίες και καταστήματα είναι κλειστά, στο πλαίσιο απεργίας που κήρυξε η Περιφέρεια, ενώ μαζική ήταν η συμμετοχή πολιτών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Σαπφούς, στην πόλη της Μυτιλήνης.

Επικίνδυνα fake news για 17χρονο νεκρό στη Λέσβο
Επικίνδυνα fake news για θάνατο 17χρονου κατοίκου της Λέσβου από σφαίρα αστυνομικού διακινούνται τις τελευταίες ώρες μέσω διαδικτύου. Το ethnos.gr εντόπισε μία από αυτές τις αναρτήσεις σε προφίλ ατόμου που φέρεται να παρακινεί τον κόσμο σε ξεσηκωμό. Η είδηση κυκλοφόρησε γρήγορα και προκάλεσε αναστάτωση σε κατοίκους, αστυνομικούς αλλά και στους τοπικούς φορείς του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν «πυρήνες» στη Λέσβο που προσπαθούν μέσω της διάδοσης fake news να παρακινήσουν σε επεισόδια. Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. διέψευσαν κατηγορηματικά την πληροφορία για θάνατο 17χρονου κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη θέση Διαβολόρεμα, όπου σημειώνονται επεισόδια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Η ειρωνεία είναι ότι δίπλα κάθονται και τρώνε σπόρια τα λαθροπιθηκια και λέει ο ένας τον άλλο κοίτα τι μαλακές είναι αυτοί οι Έλληνες σκοτώνονται για πάρτη μάς!

  2. Σιγά μην είναι και 143 αστυνομικοί τραυματίες. Πάγια τακτική των αστακών να παίζουν το θύμα. Τι να πούνε οι άοπλοι πολίτες; Να πάνε να τα βάλουν με αυτούς που πετάνε μολότοφ στην Αθήνα και τότε να μετρήσουμε, όχι στη Λέσβο – Χίο που χτυπάνε αδιακρίτως διαμαρτυρόμενους. Μισθοφορικά σκουλήκια, δεν αξίζει να ασχολούμαστε με την πάρτη σας, αλλά με τους προδότες που σας χρησιμοποιούν, άψυχα παλιομαραφέτια, θα ασχοληθούμε λίαν συντόμως και τότε δεν θα σας έχουν.

Comments are closed.