Λέρος: Ναυάγιο με μία νεκρή και 3 παιδιά να χαροπαλεύουν

Κοινοποίηση:
αψσαψσ

Το ναυάγιο στη Λέρο στοίχισε τη ζωή σε μία γυναίκα, με τρία μικρά παιδιά να δίνουν μάχη στα χέρια των γιατρών για να παραμείνουν στη ζωή…

Στους 41 ανήλθε ο αριθμός των διασωθέντων μεταναστών μετά τη βύθιση λέμβου στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λέρου, ενώ μέχρι στιγμής έχει ανασυρθεί νεκρή μία γυναίκα.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή μέχρι στιγμής επισήμως επιβεβαιώνεται ο θάνατος μόνο μίας γυναίκας, ενώ ένα παιδάκι που είχε ανασυρθεί χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε η βύθιση της λέμβου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λέρου και μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών κατάφεραν να το επαναφέρουν, ωστόσο η κατάστασή του χαρακτηρίζεται πολύ κρίσιμη.

Επίσης, άλλα δύο παιδιά που είχαν μεταφερθεί και αυτά στο νοσοκομείο η κατάσταση της υγείας τους παραμένει κρίσιμη.

Από τους διασωθέντες, είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο συνολικά έξι παιδιά και δύο ενήλικες, ενώ 33 άτομα  φιλοξενούνται στο Κέντρο Ταυτοποίησης του νησιού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πόσα άτομα επέβαιναν στη λέμβο η οποία βυθίστηκε, ενώ οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται από τρία πλωτά του λιμενικού και ελικόπτερο super puma.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Με τετοιο καιρο μετακινηση μεταναστων «με χαρτια και ντοκουμεντα»;;;; για να ειμαι πολιτικαλι κορρεκτ και να μην χρησιμοποιήσω την σωστη λεξη;;; Οποιος θελει το πιστευει……

  2. Τραγικη καταληξη! Τι ψαχνουνε και αφηνουν το τοπο τους? Την Ευρωπη του δουλεμποριου, της πλακας?

Comments are closed.