Λάρισα: Ρομά έκλεψαν από 45χρονη 6.200 ευρώ – Δείτε το email που χρησιμοποίησαν!

Κοινοποίηση:
ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ

Με φυλάκιση 2 ετών καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας ένας 42χρονος Ρομά από τους Σοφάδες κατηγορούμενος για απάτη μέσω διαδικτύου.

Ο  42χρονος απολογούμενος χθες αρνήθηκε την κατηγορία, ενώ η 45χρονη Λαρισαία στην κατάθεσή της εξιστόρησε νωρίτερα πώς έπεσε θύμα των απατεώνων αναρτώντας αγγελία στο διαδίκτυο, μέσω της οποίας σκόπευε να πουλήσει έναν καναπέ.

Εκδηλώνοντας δήθεν ενδιαφέρον για την αγορά του καναπέ ο δράστης εξαπάτησε την 45χρονη και πείθοντάς την, της απέσπασε τα διαπιστευτήριά της στην πλατφόρμα i-bank σε ένα περιβάλλον όμοιο με αυτό της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τη 45χρονη, ο δράστης της απέστειλε email από το «nbg.trapeza@gmail.com» και, προκειμένου να ολοκληρωθεί η υποτιθέμενη συναλλαγή, την παρέπεμπε σε σύνδεσμο στον ιστότοπο, σελίδα που έμοιαζε με το περιβάλλον της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Εθνικής Τράπεζα της Ελλάδας.

Έτσι, η 45χρονη εν αγνοία της τοποθέτησε τους απόρρητους κωδικούς των ηλεκτρονικών συναλλαγών (e-banking), με αποτέλεσμα ο απατεώνας να πραγματοποιήσει δύο συναλλαγές από τον λογαριασμό της και να της κλέψει συνολικά 6.200 ευρώ.

Όταν η 45χρονη διαπίστωσε τη μεταφορά χρημάτων επικοινώνησε με τον δράστη και τον κάλεσε να επιστρέψει τα χρήματα, ενώ χθες τόνισε πως εκείνος είχε το θράσος να την παρενοχλήσει σεξουαλικά.

Υπενθυμίζεται πως μετά την καταγγελία της απάτης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσή Ασφάλειας Λάρισας διαπίστωσαν ότι 3.100 ευρώ μετακινήθηκαν στον λογαριασμό του κατηγορουμένου που συνελήφθη στους Σοφάδες Καρδίτσας, ενώ άλλα 3.100 ευρώ μετακινήθηκαν στον λογαριασμό ενός 31χρονου που αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ..

Μετά την εισαγγελική πρόταση, το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας έκρινε ένοχο τον 42χρονο, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος.

eleftheria.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Αλισβερίσι μέσω internet καλό είναι να αποφεύγεται

  2. Ελεύθερος ???σοβαρά τώρα?..
    Τι ψηφίζετε τόσα χρόνια ρε ζώα ???

Comments are closed.