ΛΕΓΑΝΕ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ – ΠΗΓΑΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ, ΑΡΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΡΩΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

Κοινοποίηση:
navalny-funer

Πάνω από 1.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στην Εκκλησία της Εικόνας της Μητέρας του Θεού στη Μόσχα για να αποχαιρετίσουν τον Αλεξέι Ναβάλνι, δήλωσε σήμερα σε livestream ο Λεονίντ Βόλκοφ, σύμμαχος του Ρώσου αντιφρονούντα, πριν μεταφερθεί η σορός σε νεκροταφείο προς το νότο, όπου ετάφη υπό τους ήχους του «My Way».

Δημοσιογράφοι του AFP έκαναν λόγο για εκατοντάδες συγκεντρωμένους πολίτες κοντά στην εκκλησία στη Μόσχα, όπου τελέστηκε η νεκρώσιμη ακολουθία για τον επικριτή του Κρεμλίνου και όπου είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Γύρω στη 1 ώρα Ελλάδας, το φέρετρο με τη σορό του Ναβάλνι έφτασε στην εκκλησία, με τον κόσμο να σχηματίζει ουρά μπροστά από την εκκλησία, να χειροκροτεί συγκινημένος και να επευφημεί τον εκλιπόντα, φωνάζοντας «Αλεξέι». Στη συνέχεια, εκτέθηκε ανοιχτό για τα περίπου 300 άτομα που μπόρεσαν να βρεθούν εντός του ναού.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες είχαν αναπτυχθεί εκτός εκκλησίας, είχαν εγκαταστήσει μεταλλικά κιγκλιδώματα σε όλον τον τομέα. Κάποιες αναφορές έκαναν λόγο και για ελεύθερους σκοπευτές σε ταράτσες στα γύρω κτίρια.

Τραγικές φιγούρες στην κηδεία του Ναβάλνι, η μητέρα του, Λιουντμίλα και ο πατέρας του, Ανατόλι. Καθ’ όλη την διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας, η 69χρονη μητέρα του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης καθόταν μ΄ένα κερί δίπλα στο ανοιχτό φέρετρο του γιου της. Ηχηρή απουσία στην κηδεία του Ναβάλνι είναι η σύζυγός του, Γιούλια, μητέρα των δύο παιδιών τους.

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, το φέρετρο με τη σορό του Ναβάλνι βγήκε από την εκκλησία και μεταφέρθηκε στο κοιμητήριο Μπορισόφσκογε, το οποίο βρίσκεται στην άλλη όχθη του ποταμού Μόσχοβα προς τον νότο, όπου έγινε η ταφή. Μάλιστα, σύμφωνα με αναφορά συνεργάτιδας του Ναβάλνι, το φέρετρο με τη σορό του τοποθετήθηκε στον χώρο ταφής υπό τους ήχους του «My Way» του Φρανκ Σινάτρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Eνα σκουπιδακι της ΝΤΠ λιγοτερο…Σκ@τα στον ταφο του

  2. Ξέρει κανείς από εσάς ποιος πολιτικός είναι πρόεδρος αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Ρωσία αυτή τη στιγμή; είναι είτε νεκροί, είτε πίσω από τα κάγκελα, είτε εξόριστοι…

  3. Οι αρχαίοι Αθηναίοι τιμωρουσαν τους προδοτες με λιθοβολισμό και τους έθαβαν έξω από την χώρα τους…για πσραδειγματισμο….

  4. Ο ΜΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΔΥΤΙΚΏΝ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΨΩΦΗΣΕ

  5. Ο Θεος να συγχωρεσει αλλο ενα νεοταξιτικο πιονι των κκ δυτικων! Γοβα ερχεται η σειρα σου κι απο μεσα, απο τον Ουκρανικο λαο που μακελεψες!

  6. ΝΑΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ Ο ΜΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 2%. ΚΛΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ.

Comments are closed.