ΚTEΛ: Τέλος εποχής για τον σταθμό του Κηφισού – πού θα βρίσκονται οι νέες εγκαταστάσεις

Κοινοποίηση:
ktelkifisou

Πέφτει η αυλαία για τον σταθμό των ΚΤΕΛ του Κηφισού – όπου στριμώχνονται επί δεκαετίες εκατοντάδες δρομολόγια – καθώς έπειτα από πολύχρονη καθυστέρηση φαίνεται πως πλέον δρομολογούνται οι διαδικασίες για την κατασκευή των νέων υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων των ΚΤΕΛ.
Σύμφωνα με μελέτη που είχε εκπονηθεί από κοινοπραξία με τη συμμετοχή του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο νέος Κεντρικός Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΣΥΛ) θα δημιουργηθεί στον Ελαιώνα σε έκταση 66 στρεμμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, χωροθετείται σε έκταση που περικλείεται από τον Παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας (Λ. Κηφισού), την Ιερά Οδό και τις οδούς Αγ. Άννης και Πιερίας – ενώ με βάση τα πρώτα δεδομένα, οι νέες εγκαταστάσεις θα χωρίζονται σε δύο μέρη.

Τι προβλέπεται για τις νέες εγκαταστάσεις
Το κύριο τμήμα του νέου σταθμού θα περιλαμβάνει:
Τα εθνικά υπεραστικά λεωφορεία
Τα λεωφορεία διεθνών μεταφορών
Αφετηρίες/ στάσεις Αστικών Λεωφορείων
Χώρο στάσης ταξί
Χώρο στάθμευσης Ι.Χ. αυτοκινήτων.
Αφετηρίες Λεωφορείων ΚΤΕΛ Δυτικής Αττικής (Μεταφορά της υφιστάμενης αφετηρίας από το Θησείο).
Παράλληλα, θα υπάρξουν και βοηθητικοί χώροι όπως:

Αίθουσα αναμονής επιβατών,
Εκδοτήρια,
Αποθήκες αποσκευών,
Χώροι για τις διοικητικές υπηρεσίες,
Πρατήριο καυσίμων λεωφορείων και
Συνεργείο λεωφορείων.
«Τριτοκοσμική η κατάσταση στον Κηφισό»
Αξίζει να σημειωθεί πως το θέμα επανέφερε με επίκαιρη ερώτησή του σήμερα προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Όπως σημείωσε η υπάρχουσα κατάσταση, με τη λειτουργία των δύο σταθμών σε Κηφισό και Λιοσίων, μπορεί να χαρακτηριστεί επιεικώς ως «τριτοκοσμική» αφού «δεν εξυπηρετούνται όπως πρέπει και αξίζουν ούτε οι επιβάτες, παρά το ότι πληρώνουν, ούτε οι ιδιοκτήτες λεωφορείων, ούτε οι οδηγοί, ούτε οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ», ενώ «παρατηρείται επιβάρυνση, ηχορύπανση, κυκλοφοριακή συμφόρηση και υποβάθμιση των περιοχών στις οποίες είναι εγκατεστημένοι οι εν λόγω σταθμοί».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Εν τω μεταξυ για τους μη γνωριζοντες….
    Οι εγκαταστασεις αυτες ειναι ετοιμες εδω και μια 10ετια τουλαχιστον,και ειναι αναμεσα στην Πλουτωνος-Ιερα Οδο και Αγιας Αννης….Στο υψος Αγιου Πολυκαρπου….
    Εδω και πολλα χρονια καμποσοι συνδικαλιστες κ διαφοροι ρουφιανοι κηφηνες χτυπουν καρτα? καθε πρωι εκει….
    Κλειστα μεχρι να ανοιξουν δλδ ..
    Αφηστε που μ@λ@κιζονται με τα ραβε ξηλωνε στην Αγιας Αννης απο το κομματι της Ιερα Οδου εως την Ορφεως(στο εκκλησακι)….Υποτιθεται οτι θα προχωρησει η νεα λεωφορος μεχρι την Πετρου Ραλλη…..κ επισης θα γινει διανοιξη της Ορφεως απο το εκκλησακι μεχρι το ποταμι….
    Χροοοοοοοοονια ειναι ετοιμες οι εγκαταστασεις,αλλα οι δρομοι υπολογιστε σε καμια 15αρια χρονια…..Βαλτε και 10 που ειναι ετοιμα τα νεα ΚΤΕΛ,Θα μας παραδωσουν κτιρια εγκαταστασεις 25ετιας και βαλε…..Ακριβως διπλα στα πιθηκια.
    Ζητω το ισλαμαμπαντ….

  2. Aυτό το έργο ήτα στο φάκελο ΑΘΗΝΑ 2004… Κανείς δεν ξέρει γιατί δεν έγινε τότε (φάγανε τα χρήματα μεταξί τους)…Αντε καλιο αργά παρά ποτέ!!!

Comments are closed.