Κ.Μητσοτάκης: «… συνεχίζουμε να διασώζουμε εκατοντάδες μετανάστες την ημέρα”

Κοινοποίηση:
mitsotakis_7

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ προσπάθησε για ακόμη μία φορά να ευαισθητοποιήσει την Ευρώπη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με το μεταναστευτικό.

Παρ’όλα αυτά δεν παρουσίασε κάποια νέα τομή σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά δήλωσε πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να διασώζει τους μετανάστες.

Παράλληλα απάντησε στην απίστευτη επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ τονίζοντας «έχουμε ήδη αλλάξει, ως νέα κυβέρνηση, τη νομοθεσία για το άσυλο ώστε να εξετάζουμε αιτήσεις πιο αποτελεσματικά. Δημιουργούμε καινούργια προαναχωρησιακά κέντρα στα νησιά μας. Αντιμετωπίζουμε το φλέγον ζήτημα των ασυνόδευτων ανηλίκων. Και, φυσικά, παρά τις εντελώς αβάσιμες κατηγορίες, εξακολουθούμε να διασώζουμε εκατοντάδες ανθρώπους στη θάλασσα κάθε μήνα».

Παράλληλα ανέφερε πως η Ελλάδα έχει φτάσει πλέον στα όρια της με το προσφυγικό. «Όμως φτάνουμε πια στα όριά μας. Οι χώρες πρώτης υποδοχής δεν θα έπρεπε να επωμίζονται μόνες τους το βάρος των μεταναστευτικών πιέσεων. Η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας πρέπει να γίνει σεβαστή. Η Τουρκία οφείλει να κάνει περισσότερα ώστε να εκπληρώσει το κομμάτι που της αναλογεί. Η πρόσφατη μεγάλη αύξηση του αριθμού των μεταναστών που διασχίζουν το Αιγαίο είναι απαράδεκτη. Είναι επίσης, δυστυχώς, ενδεικτική του γεγονότος ότι το μεταναστευτικό χρησιμοποιείται επίσης ως εργαλείο διεθνούς πίεσης», είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Από την άλλη πάντως σημειώνεται πως ο Ελληνας πρωθυπουργός αναγνώρισε πως η Τουρκία εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες, αλλά κατέστησε σαφές πως η Ευρώπη δεν πρόκειται να εκβιαστεί με αυτό το θέμα. «Πρέπει να αναγνωρίσουμε πως η Τουρκία φιλοξενεί εκατομμύρια πρόσφυγες, ταυτόχρονα ξεκαθαρίζοντας πως η Ευρώπη δεν θα εκβιαστεί σε αυτό το ζήτημα. Είναι καιρός για λιγότερες ανεύθυνες δηλώσεις και για πιο ειλικρινή διάλογο».

«Από τις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, καθώς το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρχίζουν τη θητεία τους, θα ήθελα να αναφερθώ σύντομα σε δύο. Τη μετανάστευση και την προστασία των εξωτερικών συνόρων. Επιτρέψτε μου να είμαι απολύτως ευθύς. Η Ευρώπη δεν μπορεί να υποκρίνεται άλλο πως αυτό το ζήτημα επηρεάζει μόνο τα κράτη-μέλη που έχουν εξωτερικά σύνορα. Το Σύστημα του Δουβλίνου είναι πλέον θλιβερά ανεπαρκές ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Αγαπητέ Μαργαρίτη, κύριε αντιπρόεδρε της Κομισιόν, καθώς αναλαμβάνετε αυτό το σημαντικό χαρτοφυλάκιο σας ευχόμαστε καλή τύχη και γνωρίζετε καλά ότι ένα καινούργιο, Κοινό Ευρωπαϊκό πλαίσιο ασύλου και προστασίας συνόρων πρέπει να είναι η πρώτη σου προτεραιότητα.

Εμείς, ως Έλληνες, έχουμε επιτελέσει και με το παραπάνω το καθήκον που μας αναλογεί. Έχουμε ήδη αλλάξει, ως νέα κυβέρνηση, τη νομοθεσία για το άσυλο ώστε να εξετάζουμε αιτήσεις πιο αποτελεσματικά. Δημιουργούμε καινούργια προαναχωρησιακά κέντρα στα νησιά μας. Αντιμετωπίζουμε το φλέγον ζήτημα των ασυνόδευτων ανηλίκων. Και, φυσικά, παρά τις εντελώς αβάσιμες κατηγορίες, εξακολουθούμε να διασώζουμε εκατοντάδες ανθρώπους στη θάλασσα κάθε μήνα.

Όμως φτάνουμε πια στα όριά μας. Οι χώρες πρώτης υποδοχής δεν θα έπρεπε να επωμίζονται μόνες τους το βάρος των μεταναστευτικών πιέσεων. Η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας πρέπει να γίνει σεβαστή. Η Τουρκία οφείλει να κάνει περισσότερα ώστε να εκπληρώσει το κομμάτι που της αναλογεί. Η πρόσφατη μεγάλη αύξηση του αριθμού των μεταναστών που διασχίζουν το Αιγαίο είναι απαράδεκτη. Είναι επίσης, δυστυχώς, ενδεικτική του γεγονότος ότι το μεταναστευτικό χρησιμοποιείται επίσης ως εργαλείο διεθνούς πίεσης.

Πρέπει να αναγνωρίσουμε πως η Τουρκία φιλοξενεί εκατομμύρια πρόσφυγες, ταυτόχρονα ξεκαθαρίζοντας πως η Ευρώπη δεν θα εκβιαστεί σε αυτό το ζήτημα. Είναι καιρός για λιγότερες ανεύθυνες δηλώσεις και για πιο ειλικρινή διάλογο».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Εμείς κ. Μητσοτάκη δεν θέλουμε να τους “σώζετε” και να τους φέρνετε στη Χώρα μας…
    Θέλουμε να μην περνάνε τα σύνορά μας!!! (χερσαία & θαλάσσια).
    Επίσης θέλουμε να ΟΡΘΩΣΕΤΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ (αν μπορείτε) στους “οικονομικούς κατακτητές μας” τα “ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ”.
    Εάν δεν μπορείτε, τότε ξέρετε τι πρέπει να κάνετε…

  2. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ !!!! ΤΟΥΧΕΙ ΣΤΡΙΨΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ ????? ΑΚΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΩΖΕΙ ΛΑΘΡΟΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΟ ΖΩΝΤΟΒΟΛΟ !!!ΑΠΟ ΤΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΩΖΕΙΣ ΗΛΙΘΙΕ ???? ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙΣ ΠΑΛΙΟΠΡΟΔΟΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΛΑΘΡΟΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ !!!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΕΙ ΜΥΑΛΟ ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ !!!!!!

  3. Καλησπέρα Στέφανε

    Αυτό Είναι το ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ Λάθος; που Κάνεις Αγαπητέ Κυριάκο, Πως Όπως ο Ίδιος Παραδέχεσαι και Επίσημα Πλέον Ότι Διασώζεις Μετανάστες, Συμβάλλοντας και Εσύ με τη Σειρά σου στην ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!

    Από τι τους Διασώζεις Όμως Αγαπητέ Κυριάκο; Επειδή Πουλάτε τα Παραμύθια στον Κόσμο Ότι ΔΗΘΕΝ Όλοι Αυτοί οι Άνθρωποι Θαλασσοπνίγονται; Ποιός Έχει την Ευθύνη για αυτό; Μα ΦΥΣΙΚΑ η ΤΟΥΡΚΙΑ και Όχι Βεβαίως η Ελλάδα. Και Αφού Όπως Λες Ότι τους Διασώζεις, Γιατί Ακολούθως ΔΕΝ τους Επιστρέφεις Αφήνωντάς τους στα Τουρκικά Χωρικά Ύδατα και ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΝΑ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗ ΧΩΡΑ;

    Ή Μήπως Κάνεις Ότι ΔΕΝ Γνωρίζεις, πως οι Λαθρο-Μετανάστες Μόλις Φύγουν από τις Τουρκικές Ακτές και,τα Διεθνή Ύδατα, Μόλις Μπουν στα Ελληνικά Ύδατα, Αρχίζουν να Τρυπούν Σιγά Σιγά τις Βάρκες ( Προφανώς Δασκαλεμένοι από τους Διακινητές / ΜΚΟ ), για να Φαίνεται Ότι Κινδυνεύουν; Και αν ΔΕΝ το Γνωρίζεις, να σου Στείλουμε και Βίντεο με τις Επιχειρήσεις των Διακινητών για την Μεταφορά των Λαθρο-Μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα. Στην Ιταλία αλλά και σε Όλη την Ευρώπη τα Κανάλια Έχουν Τέτοια Ρεπορτάζ και Έτσι Ενημερωνόμαστε για το τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Συμβαίνει. Στην Ελλάδα τα Κανάλια Δείχνουν Εικόνες ΜΟΝΟ από το Τελευταίο Στάδιο της Διαδικασίας που Είναι το Σημείο το Οποίο οι Βάρκες Πλησιάζουν τις Ακτές, Σηκώνοντας τα Χέρια Ψηλά Ζητώντας Βοήθεια και Φυσικά η Βοήθεια Αυτή ΔΕΝ Αρνείται από τη FRONTEX, .

    Αγαπητέ Κυριάκο, Φαίνεται Ξεκάθαρα, Όχι Ότι ΔΕΝ Μπορείς, ΑΛΛΑ ΌΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΡΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

    Το Σχέδιο που Παρουσιάσατε Χθες για το Λαθρο-Μεταναστευτικό, ΔΕΝ Λέει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Απλά Πρόκειται για τις Δικές σου Κατευθυντήριες Γραμμές, Ώστε να Εκπονηθεί το Λεπτομερές Σχέδιο ( ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ και ΤΕΧΝΙΚΟ ).

    Πως Επέτρεψες Αγαπητέ Κυριάκο να Παρουσιασθεί Αυτό το Οποίο Παρουσιάσθηκε ΧΘΕΣ; ΔΕΝ ΈΛΕΓΞΕΣ τι σου Έφεραν ο Χρυσοχοίδης και ο Κουμουτσάκος;

    Λυπάμαι Πολύ, Αλλά Ένας ΣΩΣΤΟΣ Manager ΔΕΝ Λειτουργεί με Αυτόν Τρόπο. Ο ΣΩΣΤΟΣ Manager Παρακολουθεί, Ελέγχοι και Συντονίζει, το Έργο των ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ Managers, Ζητώντας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, και Προγραμματίζει ΔΥΟ Συσκέψεις την Εβδομάδα, οι Οποίες Αντιστοιχούν στις Λεγόμενες ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ( Working Progress Status ), ΤΕΤΑΡΤΗ ( Έχει την Έννοια να Προετοιμάσει τη Σύσκεψη της Παρασκευής ) και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ( Έχει την Έννοια της ΑΥΣΤΗΡΗΣ Παρακολούθησης της Εξέλιξης των Προγραμματισμένων Εργασιών, με τις Ανάλογες Συνέπειες στις Περιπτώσεις Όπου Διαπιστωθεί ΠΩΣ ΔΕΝ Τηρούνται τα Συμφωνηθέντα Χρονοδιαγράμματα ).

    Όσο Καλές Κινήσεις, Αγαπητέ Κυριάκο, και αν Γίνονται στην Οικονομία, ΔΕΝ Είναι Ικανές σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να Αντισταθμίσουν τη Ζημιά που Προκαλείται στην Ελλάδα, με την ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ, Διότι Πολύ Απλά Πρόκειται για ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ και ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ !!!

    Ευχαριστώ,

    Με Εκτίμηση,
    Πολλούς Χαιρετισμούς,

    Άγγελος από Μιλάνο

  4. bravo malaka kouli
    gamo to spiti sou
    gamo tin oikogeneia sou kai oti iero exeis
    masone
    gamo to soros kai olo to israel
    poutanas gioi politikoi
    erxetai i megali ora…

  5. Τι κάνεις Κούλη??? (Χαμόγελο και Κουλειο βλέμμα)
    – Κουκιά σπέρνω!

Comments are closed.