Κύπρος: Μπαράζ λαθρομεταναστευτικών ροών και συναγερμός σε Λιμενικό και Κυβέρνηση

Κοινοποίηση:
limeniko-kypros-6587

Ακόμη δυο σκάφη με 68 μετανάστες έφτασαν στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της νύκτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 67 είναι από τη Συρία και το ένα πρόσωπο από το Μπαγκλαντές.

Η πρώτη βάρκα ανακόπηκε γύρω στις 00:55 και σε αυτήν επέβαιναν 43 άνθρωποι, 25 άντρες, πέντε γυναίκες, έξι παιδιά και επτά ασυνόδευτοι.

Ώρα 4 τα ξημερώματα οι μετανάστες μεταφέρθηκαν, σύμφωνα με τις Αρχές, με ασφάλεια στη Μαρίνα Αγίας Νάπας. Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία καταγραφής των στοιχείων τους

Η δεύτερη βάρκα ανακόπηκε στις 02:30 και σε αυτήν επέβαιναν 25 μετανάστες. Πρόκειται για 16 άντρες, μία γυναίκα, δύο παιδιά και έξι ασυνόδευτους ανηλίκους.

Η ώρα 04:40 οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στη Μαρίνα Αγίας Νάπας. Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία καταγραφής των στοιχείων τους.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δυο προσώπων από τη Συρία, 26 και 52 ετών. Τα δυο πρόσωπα αναμένεται σήμερα να παρουσιαστούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος κράτησης τους.

Τα δυο σκάφη φέρονται να απέπλευσαν από τον Λίβανο. Εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας για το μεταναστευτικό
Συνεδριάζει σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, την σύγκληση του οποίου ζήτησε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης. Στην συνεδρία θα αξιολογηθεί η κατάσταση και θα εξεταστούν επιπρόσθετα μέτρα για ανακοπή των μεταναστευτικών ροών.

Στην έκτακτη συνεδρία θα συμμετέχουν ο Υπουργός Εξωτερικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Άμυνας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέμα, ο Γενικός και Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας και ο Αρχηγός της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς και της ΚΥΠ.

Υπενθυμίζεται ότι τρία άτομα, ηλικίας 17, 22 και 36 ετών, συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης συνολικά 136 «παράτυπων» μεταναστών που εντοπίστηκαν σε τρία πλοιάρια, ανοικτά του Κάβο Γκρέκο.

Επίσης, την Κυριακή πέντε βάρκες με 271 επιβαίνοντες εντοπίστηκαν το μεσημέρι από τα ραντάρ της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώ σήμερα ακόμη δύο μεγάλα πλοιάρια εντοπίστηκαν σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κάβο Γκρέκο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΟΛΑ Ο ΣΟΥΛΤΑΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Ο ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕΣΟ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΑΧΥΣΤΑ

  2. ΒΥΘΙΣΤΕ ΤΟΥΣ, ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Comments are closed.